joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sun10242021

Άνθρωπος

Δυο νέα αθλητικά κέντρα και δυο παιδικές χαρές στο Νέο Κόσμο

 • PDF

Δυο αθλητικά κέντρα και δυο παιδικές χαρές στο Νέο Κόσμο, αναγεννήθηκαν μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστική δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Εκσυγχρονίστηκαν πλήρως σε υποδομές και εξοπλισμό, με οικολογική ευαισθησία, σύγχρονη αντίληψη και γίνονται κομμάτι της μεγάλης ποιοτικής αλλαγής που συντελείται σιγά - σιγά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

 

Τα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο 39ο αθλητικό κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου & Κασομούλη και στο 60ο αθλητικό κέντρο στην οδό Χέλντραϊχ στο Πάρκο Δουργουτίου και τα οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,  μετατρέπονται παράλληλα σε χώρους που συναντάται η σύγχρονη τέχνη και ο αθλητισμός.

Ο SAME 84, γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλη κλίμακα και τα δημόσια έργα τέχνης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δημιουργεί στο γήπεδο μπάσκετ στο 39ο αθλητικό κέντρο ένα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι. Με έμφαση στα έντονα χρώματα, με ιδέες και υφές καθημερινές, δημιουργεί μια  «ανάσα» αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας ιδιότυπος καμβάς για τον εικαστικό Ath1281, γίνεται το γήπεδο στο 60ο αθλητικό κέντρο. Εκεί ο καλλιτέχνης με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του, φιλοτεχνεί έναν φαντασιακό κόσμο όπου άνθρωπος, πανίδα και χλωρίδα δημιουργούν από κοινού μία αθλητική ομάδα, την 'teamearth' με στόχο τη νίκη.

Οι παιδικές χαρές στα δύο κέντρα ανακαινίστηκαν ολικά. Με δάπεδο ασφαλείας και νέα δημιουργικά όργανα παιχνιδιού. Πολυσύνθετα δεντρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκους ισορροπίας, τραμπάλες αλλά και τραμπολίνο όλα με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV. Ειδική μέριμνα με αντίστοιχο κατάλληλο εξοπλισμό και για ΑμεΑ.

«Είναι ακόμη μία παρέμβαση για να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους της Αθήνας και κυρίως αυτούς για τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια, και να τους συνδέσουμε με τον πολιτισμό. Μία αδιάκοπη προσπάθεια να επιστρέψουμε στους Αθηναίους το χώρο και το χρώμα που είχε λείψει για χρόνια από τις γειτονιές. Και είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η συνεργασία και η συμμετοχή για την ανάπτυξη της πόλης, δίνει πάντα σημαντικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε και στην συγκεκριμένη παρέμβαση με την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ποιοτικό και ασφαλές το νερό που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων

 • PDF
 • Με ειδικούς χειρισμούς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και διακοπή της παροχής της μέχρι την αποκατάσταση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού, αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ρύπανσης του 2019
 • Επιπλέον on-line, εντατικότεροι έλεγχοι στη διώρυγα και στην είσοδο της εγκατάστασης επιτρέπουν έκτοτε πιο έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών

 

Σε συνέχεια δελτίου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση με κατάληξη στον Αλιάκμονα το 2019, η ΕΥΑΘ διευκρινίζει τα εξής:

«η μεγάλη ποσότητα υγρών αποβλήτων που εκκενώθηκε σε αρδευτικό κανάλι», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν κατέληξε προφανώς ποτέ στο δίκτυο της πόλης. Αντιθέτως, επιλέχθηκε ως αυτονόητη η λύση της διακοπής της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού και η υδροδότηση μόνο από την Αραβησσό (τον δεύτερο υδροφορέα της Θεσσαλονίκης).

Η διακοπή της υδροδότησης μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού στην έξοδο της ΕΕΝΘ, εκτός από επιβάρυνση της εταιρείας για την υπερβάλλουσα λειτουργία της εγκατάστασης, είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων, ήταν όμως η λύση που επιβαλλόταν (και επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη περίπτωση) για την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας και σε συνεργασία πάντα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Σημειωτέον ότι, μετά το περιστατικό ρύπανσης του 2019 στον Αλιάκμονα, έχει τοποθετηθεί επιπλέον ειδικός εξοπλισμός που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του νερού στη Διώρυγα Προσαγωγής του Αλιάκμονα, όπως και στην είσοδο της ΕΕΝΘ, προκειμένου να έχουμε συνεχή παρακολούθηση και έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων με κατάλληλους χειρισμούς.

Η ΕΥΑΘ, σε κάθε περίπτωση, ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και ευελπιστεί η εξιχνίαση αυτής της εγκληματικής πράξης να λειτουργήσει αποτρεπτικά και στο μέλλον.

 

AQUACYCLE: «Αειφόρος επεξεργασία αστικών λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση του νερού στην περιοχή της Μεσογείου»

 • PDF

Με στόχο την αξιοποίηση αστικών λυμάτων, για την αντιμετώπιση βασικών περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών προκλήσεων στις χώρες της Μεσογείου,

H Bayer Ελλάς πρωτοπορεί και επενδύει στην κοινωνική καινοτομία μέσα από το Fireathon

 • PDF

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο καινοτομίας, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων πυρασφάλειας ανίχνευσης, καταγραφής, πυρόσβεσης και προστασίας από τις πυρκαγιές.

Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών - ΤΕΧΑΝ ENVIPCO ΔΕΘ 2019

 • PDF

Η ΤΕΧΑΝ και η ENVIPCO, ως χορηγοί της Αμερικάνικης Παρουσίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 - 15.9.2019),

Ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου LIFE GreenYourMove και τελικά αποτελέσματα

 • PDF

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE GreenYourMove έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός πλοηγού

To Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη «ρίχνει» τον «Τυφώνα» στη μάχη κατά της θαλάσσιας ρύπανσης

 • PDF

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος,

Δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τις περισσότερες πλαστικές συσκευασίες που ανακυκλώθηκαν σε μία εβδομάδα

 • PDF

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,

10 προτάσεις του Πράσινου Κινήματος

 • PDF

«Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση.

Οι Πρόσκοποι γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

 • PDF

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου,

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Navarino: Επιτακτική η μετάβαση προς την Νέα Οικονομία του Κλίματος για την βιώσιμη ανάπτυξη

 • PDF

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για μια νέα οικονομία, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης προτάσεις προώθησης της καινοτομίας για βιώσιμη ανάπτυξη,

Ανάσυρση «διχτυών φαντασμάτων» στο Στρατώνι Χαλκιδικής

 • PDF

«Λιγότερα δίχτυα φαντάσματα, περισσότερους ιππόκαμπους» υπόσχεται η μη κερδοσκοπική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Healthy Seas, που απομακρύνει από τις θάλασσες μας τα δίχτυα φαντάσματα, που παραμένουν στους βυθούς του πλανήτη και παγιδεύουν ακόμα κι ανενεργά τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Ρεκόρ στην ανακύκλωση συσκευών και αξεσουάρ από τους Προσκόπους

 • PDF

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της συμμετοχής -για 11η συνεχή χρονιά- των Ελλήνων Προσκόπων στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ της Vodafone

HELMEPA: Συντονίζει την εκστρατεία "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη"

 • PDF

Με σκοπό να προβάλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, για 6η συνεχή χρονιά, η εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο διάστημα 3 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2019.

Η «Ώρα της Γης» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 • PDF

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης»!

H χειρότερη ακτή στην Ελλάδα ανήκει στο δίκτυο Natura

 • PDF

Αποκρουστικές εικόνες που παραπέμπουν στις πλημμυρισμένες από σκουπίδια όχθες του ποταμού Γάγγη, στην Ινδία θυμίζει ακτή στα βόρεια της Πιερίας, που ανήκει στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού.

Σ. Φάμελλος: “Χρειαζόμαστε επειγόντως μια καθολική παγκόσμια συμμαχία για το περιβάλλον και το κλίμα”

 • PDF

Ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος συμμετείχε στην 4η Περιβαλλοντική Συνέλευση του ΟΗΕ (UNEA 4), η οποία διεξάγεται ανά διετία στο Ναϊρόμπι, με κύριο θέμα εφέτος «Καινοτόμες λύσεις για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 • PDF

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου στη Βόρεια Ελλάδα «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

Φάμελλος: Αυξημένοι οι πόροι για ανακύκλωση

 • PDF

Ο νόμος για την ανακύκλωση έχει πολλαπλασιάσει τους πόρους στους δήμους, μέσα από τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης

Στο Πάρκο ΧΑΝΘ τοποθετήθηκαν τα έπιπλα από ανακυκλωμένο πλαστικό του προγράμματος Zero Waste Future της Coca-Cola

 • PDF

Μια σειρά από πολύχρωμα 3D εκτυπωμένα έπιπλα από ανακυκλωμένο πλαστικό τοποθετήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πάρκο ΧΑΝΘ.

ΟΛΠ: Το λιμάνι του Πειραιά πρωτοπόρος στις αρχές περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

 • PDF

Η έννοια της «περιβαλλοντικής βιωσιμότητας» είναι ευρέως διαδεδομένη και εφαρμόζεται με κύριο στόχο τη διατήρηση της αλλαγής σε μια ισορροπημένη τάση, όπου η εκμετάλλευση των πόρων,

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar