joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sun10242021

Συνεντεύξεις

Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα, ως σημαντικό ενεργειακό παράγοντα και πόλο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

 • PDF

Γιάννης Μανιάτης στο Mega: «Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα, ως σημαντικό ενεργειακό παράγοντα και πόλο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σημεία Συνέντευξης Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην εκπομπή «MegaΣαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη (9 Νοεμβρίου)

Για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τους στόχους

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη είχα ενδιαφέρουσες συναντήσεις στον Λευκό Οίκο και στο State Department και παραχώρησα μια συνέντευξη στο CNN. Όλα αυτά εκπροσωπώντας μια Ελλάδα, η οποία είναι πια ένας πολύ σοβαρός περιφερειακός ενεργειακός παίκτης.

Επενδύουμε 220 εκατ. Ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων

 • PDF

Σύσκεψη με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για τη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας

Σύσκεψη με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε στους επικεφαλής τους, με θέμα την αξιοποίηση του πλαισίου των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Γιάννης Μανιάτης: 700 εκ. ευρώ επενδύσεις και 10.000 νέες θέσεις εργασίας στη διαχείριση απορριμμάτων

 • PDF

Ομιλία του Υπουργού ΠΕΚΑ στην ημερίδα της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: "Διαχείριση/Ενεργειακή Εκμετάλλευση Αποβλήτων στην Ελλάδα" στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων & Ενέργειας, Sigmar Gabriel

 • PDF

Θέματα διμερούς και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, 26 Σεπτεμβρίου, στο ΥΠΕΚΑ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Sigmar Gabriel.

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων KfW, στον τομέα της ενίσχυσης των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Συνέντευξη τύπου Υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη και Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 • PDF

Τις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς, καθώς και των εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς, όπως το ποδήλατο ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Yπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, που αρχίζει σήμερα 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου.

Μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος,αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη

 • PDF

Δέσμη μέτρων για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ενέργειας, Μάκη Παπαγεωργίου, του Γ.Γ Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νου Μαθιουδάκη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, του Προέδρου και Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργου Κόλλια, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, καθώς και τουΠροέδρου της ΚΕΔΕ, Κων/νου Ασκούνη.

Μεντβέντεφ: Προειδοποιεί για «Πόλεμο Φυσικού Αερίου» με την Ουκρανία

 • PDF

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο ρώσος πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι οι ρωσικές απαιτήσεις για την αποπληρωμή λογαριασμών φυσικού αερίου της Ουκρανίας έχουν σχέση με την αντίθεση της Ρωσίας στην προσεχή υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας ανάμεσα στο Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα αποτελέσει ιστορική στροφή για την πρώην σοβιετική δημοκρατία απομακρύνοντάς την από τη ρωσική ζώνη επιρροής. Ωστόσο, ο ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η προσέγγιση της Ουκρανίας με την Ευρώπη θα μεταβάλει την «ειδική σχέση» που διατηρούν οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Το Κίεβο δεν θα μπορεί να προστρέχει στη Μόσχα για δάνεια, πρόσθεσε.

Πρόεδρος Ελινόιλ: Καταρρέει η Αγορά Καυσίμων

 • PDF

Για τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση όσον αφορά στην οριστικοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κάνει λόγο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελινόιλ, Γιάνvns Αληγιζάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντίθετα, υποστηρίζει, πως εάν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την πρόταση που είχε ο καταθέσει ο Σύνδεσμος Εμπορίας Πετρελαιοειδών και οι πόλεις θα κάλυπταν πλήρως τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και το κράτος θα εισέπραττε περισσότερους φόρους.

TAMAR: Μοναδική επιλογή για ισραηλινό αέριο στην Κύπρο

 • PDF

Η μοναδική επιλογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή για παροχή φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Κύπρο, για την ενδιάμεση λύση, είναι το κοίτασμα TAMAR, το οποίο ωστόσο αυτή στη στιγμή αξιοποιείται 100% κατά τη διάρκεια της ημέρας για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής στο Ισραήλ, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης. "Υπάρχει προεργασία που πρέπει να γίνει. Σίγουρα το Ισραήλ ήταν θετικό κάτω από κάποιες προϋποθέσεις - διότι πρώτα από όλα θέλει να διασφαλίσει τη δική του επάρκεια σε ηλεκτροπαραγωγή- οι διάφορες εταιρείες να αγοράσουν από την πλευρά του Ισραήλ το φυσικό αέριο», είπε ο κ. Λακκοτρύπης, αναφερόμενος στις πρόσφατες επαφές του στο Ισραήλ.

Νίκη Φούντα: «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

 • PDF

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις», Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και επί της αρχής καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της συνοψίζονται ως εξής: Η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική μεταρρύθμιση για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας. Αντί αυτού, αποτέλεσε μια μεγάλη «επανάσταση» που ματαιώθηκε λόγω πολιτικών επιλογών, παλινωδιών και  κακών χειρισμών.

Gazprom: Απεσύρθη Από τον Διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Λόγω Μεγάλου Ρίσκου»

 • PDF

«Μία σειρά κίνδυνοι που συνδέονται με το τι θα γινόταν στο διάστημα πριν αναλάβουμε την ιδιοκτησία της εταιρείας και κανονικά θα έπρεπε να δοθούν κάποιες εγγυήσεις» απέτρεψαν την Gazprom από το να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ. Αυτό δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Export, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, χωρίς να θέλει ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας, όπως είπε, «ευαίσθητες πληροφορίες».  Στην ίδια συνέντευξη, καταφέρθηκε ενάντια στην Κομισιόν για το θέμα των ερευνών εις βάρων της Gazprom για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς αερίου μέσω του περιορισμού της ελεύθερης ροής αερίου, τονίζοντας ότι το θέμα δημιουργήθηκε «από πολιτικά κίνητρα και όχι λόγω οικονομικών επιδόσεων».

Γιάννης Μανιάτης: Το Νέο Πρόγραμμα Κτηματογράφησης

 • PDF

Διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ προκηρύσσονται εντός της εβδομάδας από την Κτηματολόγιο ΑΕ, έργα με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες κτηματογράφησης της χώρας. Πρόκειται για «ένα νέο ξεκίνημα για το μεγαλύτερο έργο της χώρας, το εθνικό κτηματολόγιο» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Όσον αφορά τη διαδικασία, το υπουργείο εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα πληροφοριακής υποδομής, καθώς αξιοποιούνται οι υποδομές της Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ (ΕΚΧΑ). Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται ηλεκτρονικά, όπως και η ανάρτησή της και θα υπάρχουν on-line εφαρμογές για τα γραφεία κτηματογράφησης, καθώς επίσης και υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών.

Παπαγεωργίου: Ψήφος Εμπιστοσύνης το Δάνειο της ΔΕΗ

 • PDF

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, παρευρέθη το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στη Φλώρινα στη διημερίδα με θέμα : «Η Ανεργία ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Π.Ε. Φλώρινας για επιχειρηματικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης». Η διημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από Βουλευτές της Φλώρινας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρέσπας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας και την ΑΝΦΛΩ ΑΕ, ξεκίνησε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κέντρο πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

German Marsall Fund: «Πολύ Θετικές οι Προοπτικές της Κυπριακής ΑΟΖ»

 • PDF

Οι προοπτικές της Κύπρου στην ΑΟΖ μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων προδιαγράφονται πολύ θετικές, ωστόσο πρέπει να αναμένεται η τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δεύτερης επιβεβαιωτικής γεώτρησης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Michael Leigh, ανώτερος σύμβουλος στο German Marsall Fund (GMF) των ΗΠΑ, ενός ιδρύματος που συστάθηκε εδώ και τέσσερις δεκαετίες και ασχολείται με τη διατλαντική συνεργασία. Παλιός γνώριμος της Κύπρου ο κ. Leigh, Βρετανός στην καταγωγή, αφού διετέλεσε για χρόνια ανώτερος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες και την περίοδο 2000- 2003 ήταν διευθυντής της Διεύθυνσης Διεύρυνσης, υπεύθυνος για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Κεντρικός πρόσωπο στη συνεδρίαση του ΕΒΕΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

 • PDF

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός  Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στη συνεδρίαση του Διοικητού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, δίδοντας το στίγμα και το όραμά του για την πολιτική ανάπτυξης της χώρας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και την αποφασιστικότητα που εμπνέει τον ίδιο για την ανόρθωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα. Αναλυτικότερα, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε τα εξής:

Κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • PDF

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης απηύθυνε χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC)και η φαρμακευτική εταιρία  MSD. Στη συνέντευξη ανακοινώθηκε η σύμπραξη των τριών φορέων προκειμένου να αναβαθμιστεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΟΠΑ με στόχο να προσφέρει θεωρητική και τεχνική κατάρτιση στους φοιτητές που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να δημιουργήσουν επιχειρήσεις. Στη συνέντευξη μετείχαν ο συνιδρυτής των ID-GC κ. Μιχάλης Στάγκος, ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, ο πρύτανης του ΟΠΑ καθηγητής Κων/νος Γάτσιος, ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Γιώργος Δουκίδης και ο αντιπρόεδρος της MSD στην Ελλάδα κ. Karim Mikhail.

Β. Ματβιένκο: Ενδιαφέρον για South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

 • PDF

Για την ελληνική κρίση χρέους και τον τρόπο αντιμετώπισης της μιλά η επικεφαλής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία παράλληλα εκφράζει τον θαυμασμό της για το «κουράγιο» της ελληνικής κυβέρνησης. Ενδιαφέρεται ακόμη η Gazprom για την ΔΕΠΑ, υποστηρίζει. Σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Ματβιένκο υπογραμμίζει πως «οι πιστωτές και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν τμήμα της ευθύνης και του κόστους για την έξοδο της Ελλάδας και της Κύπρου από την κρίση χρέους, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει όλο το κόστος αυτής της κρίσης μόνο ο ελληνικός λαός», ενώ επιπρόσθετα εκφράζει τον θαυμασμό της για την ελληνική κυβέρνηση και όλα όσα έχει καταφέρει.

Ι. Μανιάτης: Προχωρούμε συστηματικά στις έρευνες υδρογονανθράκων

 • PDF

«Προχωρούμε συστηματικά στις έρευνες υδρογονανθράκων» στην Ελλάδα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ι. Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «σύμβολο αισιοδοξίας», που δίνει σαφή προοπτική στον κυπριακό λαό, το άναμμα της φλόγας στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Αναφερόμενος, δε, στα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου, διεμήνυσε πως «πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή». «Η στενή συνεργασία μας με την Κύπρο, στο πλαίσιο της ΕΕ, ενισχύει όπως είναι προφανές την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης και διαμορφώνει νέες πηγές παραγωγής και νέους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου» δήλωσε ο κ.Μανιάτης.

IAEA: ΝΑ Επιτρέψει το Ιράν την Επιθεώρηση του Πυρηνικού του Προγράμματος

 • PDF

Είναι «πολύ σημαντικό και επείγον» το Ιράν να επιτρέψει επιτέλους να γίνει επισταμένη έρευνα για τα σχέδια που έχει καταγγελθεί ότι έχει θέσει σε εφαρμογή για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και σε επιθεωρητές να επισκεφθούν μια στρατιωτική εγκατάσταση-κλειδί, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Γιουκίγια Αμάνο. Η δήλωση του Αμάνο έγινε πριν από τον επόμενο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στην IAEA και το Ιράν την 27η Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, ο οποίος θα είναι ο πρώτος μετά την ανάδειξη στην εξουσία του νέου προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί, τον Ιούνιο. Οι προηγούμενοι 10 γύροι συνομιλιών οι οποίοι έχουν διεξαχθεί από το 2012 δεν είχαν αποτέλεσμα η Υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις, έγγραφα και ειδικούς του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

ΕΒΙΚΕΝ: Θα Εξαφανιστούν Ολόκληροι Κλάδοι της Ελληνικής Βιομηχανίας

 • PDF

Το υψηλό ενεργειακό κόστος φέρνει νέα λουκέτα στη βιομηχανία, προειδοποιεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) Κων. Κουκλέλης, εκτιμώντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα περιστολής του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, αλλά και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία, βασικοί και μεγάλοι κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας θα αποτελούν αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΒΙΚΕΝ, η οποία εκπροσωπεί τις βιομηχανίες που καταναλώνουν πάνω από το 50% της συνολικής βιομηχανικής κατανάλωσης ενέργειας, απευθύνει τέτοιου είδους, δραματικές προειδοποιήσεις.

ΚΡΕΤΥΚ: 8 τρις κ.π. στο Οικόπεδο 12

 • PDF

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας αναφέρει ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση ενδεχομένως να ανεβάσει λίγο τις εκτιμήσεις στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12, από 7 σε 8 tcf, ενώ σε αντίθετη πε΄ριπτωση θα εφαρμοστεί το «σχέδιο Β’». Η Noble θα προχωρήσει με την εκμετάλλευση άλλου, μικρότερου κοιτάσματος στο θαλάσσιο οικόπεδο 12, ενώ η Κύπρος θα παραμείνει εντός σχεδιασμών σε σχέση με το τερματικό στο Βασιλικό. Ο κ. Έλληνας σημειώνει ότι η έλευση του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Κύπρο θα συμβάλει θετικά στην κατασκευή του τερματικού, προσθέτει όμως ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για τη βιωσιμότητα του project.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar