joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Mon11292021

Back ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΝ. ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ηλιακή Ενέργεια Φωτοβολταϊκά Υβριδικά Θερμο-φωτοβολταϊκά

Υβριδικά Θερμο-φωτοβολταϊκά

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Τρία νέα έργα ενεργειακών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. εκατ. ευρώ εξασφάλισε η εταιρεία.

 • PDF

Τρία νέα έργα ενεργειακών υποδομών συνο λικού προϋπολογισμού άνω 60 εκατ. ευρώ,θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100%θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Συγκεκριμένα: A. Η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε στον διαγωνισμό των εταιρειών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες«ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» και «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.»για το έργο «Μελέτη, Έργα Πολιτικού Μηχανικού, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση Και Θέση Σε Λειτουργία, Δύο (2) Φωτοβολταϊκών Σταθμών και ενός (1) Υποσταθμού Υπαίθριου Τύπου ». Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, ισχύος 39MWκαι 11MW, καθώς και ο υπαίθριος υποσταθμός πρόκειται να τοποθετηθούν στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε απαλλοτριωμένες από τη ΔΕΗ εκτάσεις. Το έργο έχει προϋπολογισμό άνω των 28,5εκατ.ευρώ(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).B.Επίσης , η ΤΕΡΝΑ μειοδότησεσε δύο διαγωνισμούς του ΔΕΣΦΑ για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Πιο αναλυτικά : I.Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή μιας νέας προβλήτας small scale LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας». Η ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπραξία με την τεχνική εταιρεία  Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., θα αναλάβει τις λεπτομερείς μελέτες ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού για την κατασκευή προβλήτας, επαρκούς να δεχθεί φορτηγά πλοία χωρητικότητας από 1.000 m3 έως και 30.000 m3. Η εν λόγω προβλήτα θα κατασκευαστεί στη βορειοανατολική πλευρά της Ρεβυθούσας και θα έχει συνολικό μήκος περίπου 20 μέτρα. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως νέο κτίριο ελέγχου, προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την κατασκευή και εγκατάσταση σωληνώσεων, εξαρτημάτων, οργάνων και αυτόματων συστημάτων ελέγχου και τηλεπικοινωνίας.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17εκατ . ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).II.Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης Απαερίων στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 15εκατ. ευρώ(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), περιλαμβάνει λεπτομερείς μελέτες ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού για την κατασκευή του κτιρίου που θα εγκατασταθεί ο συμπιεστής, την εγκατάσταση όλου του βοηθητικού εξοπλισμού καθώς και τα δίκτυα σωληνώσεων διακίνησης απαερίων, νερού και επέκταση των υφισταμένων βοηθητικών δικτύων του Σταθμού (πεπιεσμένου αέρα, αζώτου κλπ).Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων και των προς υπογραφή συμβάσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

 

Απρίλιος: Παραδόσεις Φ/Β Πάρκων συνολικής ισχύος 2,9 MWp (5 x 500 kWp, 4 x 100kWp)

 • PDF

Η NanoDomi, σε συνέχεια της καθιέρωσής της ως μια από τους μεγαλύτερους διανομείς Φ/Β εξοπλισμού στην Ελλάδα,

Τον Δεκέμβριο οι επόμενες δημοπρασίες για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

 • PDF

Από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες δημοπρασίες για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα χαρακτηριστικά των οποίων (τιμή εκκίνησης και δημοπρατούμενη ισχύς) θα καθοριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σταθάκης: Μείωση τιμών 20% στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών

 • PDF

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι πρώτοι διαγωνισμοί για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οδηγώντας σε σημαντική μείωση τιμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Messaritis: Νέα συνεργασία με τη Quest Energy

 • PDF

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της η Messaritis Ανανεώσιμες αναλαμβάνει πλέον τη λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3MW για λογαριασμό της εταιρίας Quest Ενεργειακή Κτηματική Α.Ε.Β.Ε.

Οι θέσεις του ΣΕΦ στη δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ σχετικά με τις διαγωνιστικές διαδικασίες για ΑΠΕ

 • PDF

Σε ότι αφορά τα σχέδια προκήρυξης των διαγωνισμών, τα οποία παρουσίασε η ΡΑΕ, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών παρατηρεί πως υπάρχουν τρία σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και τα οποία μπορούν να υποσκάψουν την επιτυχή έκβαση των διαγωνισμών.

Ελβιεμέκ: Στην R Energy 1 το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Τάχυ Θηβών έναντι 3 εκατ. ευρώ

 • PDF

Εναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ η εισηγμένη «Ελβιεμέκ» μεταβίβασε το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Τάχυ Θηβών, στην εταιρία «R Energy 1».

Νέες συνεργασίες για την Messaritis Ανανεώσιμες

 • PDF

Η Messaritis Ανανεώσιμες με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τις νέες της συνεργασίες στον κλάδο της λειτουργίας και συντήρησης φωτοβολταϊκών σταθμών (O&M), οι οποίες αυξάνουν τη συνολική ισχύ των έργων που συντηρεί η εταιρία πανελλαδικά κατά 550kW.

ΔΑΕΜ: Εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σύστημα

 • PDF

Η ΔΑΕΜ εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σύστημα μέγιστης ισχύος 4,88 Kwp/h στις κτιριακές της υποδομές στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής που υλοποιεί για το ευρωπαϊκό έργο ChArGED, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα γραφεία της.

Βελτιστοποίηση απόδοσης παραγωγής φ/β συστημάτων

 • PDF

Ο βελτιστοποιητής απόδοσης δίνει την δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών προσανατολισμών φ/β πάνελ στην ίδια στοιχειοσειρά της εγκατάστασης ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιείται η παραγωγή ενέργειας σε κάθε πάνελ που δέχεται σκίαση.

Στην Intersolar 2017, η aleo solar παρουσιάζει τα καινούργια Φ/Β πλαίσια για υψηλότερες αποδόσεις

 • PDF

Στην Intersolar Europe 2017, η aleo solar θα παρουσιάσει νέες λύσεις για ακόμα υψηλότερες αποδόσεις.

Φωτοβολταϊκά SunPower με την μεγαλύτερη αντοχή και απόδοση στον κόσμο

 • PDF

Η Sunpower παράγει φωτοβολταϊκά με την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο (22+%) με διαφορά από τους επόμενους. Χάρις στην πατενταρισμένη τεχνολογία της, τα φωτοβολταϊκά της έχουν όλες τις επαφές στην πίσω μεριά των κελιών

Στα Τρίκαλα εγκαταστάθηκε το μεγαλύτερο φ/β net metering

 • PDF

Η ΘΑΡΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού έργου net metering (Αυτοπαραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας) συνολικής ισχύος 124,8kWp.

Νέα συμβόλαια της METKA EGN για φωτοβολταϊκά και υβριδικά έργα EPC

 • PDF

Στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος άνω των 75 MW και με αξία συμβολαίου άνω των 60 εκατ. ευρώ προχώρησε πρόσφατα η METKA EGN, στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με ποσοστό 50,1%.

Επέκταση της συμφωνίας αποκλειστικής αντιπροσώπευσης μεταξύ της NanoDomi και της Amerisolar

 • PDF

Η επέκταση της συμφωνίας αποκλειστικής αντιπροσώπευσης για άλλα 2 χρόνια έως το 2018, που υπογράφηκε μεταξύ της NanoDomi, μιας από τις πρωτοπόρες εταιρίες του κλάδου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων εξοικονόμησης στην Ελλάδα και της Amerisolar, μιας αμερικάνικης καινοτόμου εταιρίας κατασκευής Φ/Β πλαισίων, έρχεται ως συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας τους από το 2015.

Η LG Electronics επενδύει 435 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την παραγωγή φωτοβολταϊκών μονάδων

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εταιρεία προσδοκά να τριπλασιάσει την παραγωγή μέχρι το 2020

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη σημαντική διεύρυνση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον τομέα των φωτοβολταϊκών ενεργειακών λύσεων, με μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (USD) που προορίζεται να επεκτείνει την παραγωγή των φωτοβολταϊκών πάνελ στη Νότια Κορέα.

BIGSOLAR: Ολοκλήρωση αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η BIGSOLAR Α.Ε., ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον Αναπτυξιακό Συνδέσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.), το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Τμήματος του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Δήμο Ιλίου της Αττικής.

Ιαπωνία: Πώς να ηλεκτροδοτήσετε 8.000 νοικοκυριά με ένα γήπεδο γκολφ

 • PDF

Το πρώτο «φωτοβολταϊκό γκόλφ» θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2017 και τα 23 megawatt του αναμένεται να τροφοδοτούν ημερισίως 8.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, Kyocera.

Εκτός από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, στην Ιαπωνία έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και τα εγκαταλελειμμένα γήπεδα του γκολφ και ο όμιλος Kyocera σχεδιάζει να μετατρέψει αρκετά από αυτά σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Independend.

Ένα νέο ξεκίνημα για την αγορά φωτοβολταϊκών

 • PDF

Το 2015 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για όλη τη χώρα. Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κριθεί η επανεκκίνηση ή μη της ανάπτυξης σε πολλούς τομείς της οικονομίας. H αγορά φωτοβολταϊκών βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη, όχι μόνο με καινούργιες προκλήσεις και στόχους, αλλά δυστυχώς και με εξαιρετικά χαμηλές αποζημιώσεις της παραγόμενης από φωτοβολταϊκά πράσινης ενέργειας, τόσο χαμηλές που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων.

Messaritis: Κατασκευή φ/β σταθμού στην Αργολίδα

 • PDF

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στην κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών, η εταιρία "MESSARITIS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ" ολοκλήρωσε την κατασκευή και ανέλαβε τη λειτουργία και συντήρηση ενός ακόμη έργου, ισχύος 200kW στο Κρανίδι Αργολίδος.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας "ΟΥΡΕΖΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ”, κύριος Δημήτριος Θηβαίος, δήλωσε χαρακτηριστικά:  “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις μας στην ελληνική αγορά, με την υλοποίηση ενός ακόμη έργου, που εκτός από τα επιχειρηματικά οφέλη, προσφέρουν στο περιβάλλον και στην κοινωνία βάζοντας και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην πράσινη ανάπτυξη που μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδος στις δύσκολες εποχές που διανύει η οικονομία μας.

Στέλιος Λουμάκης : Χρειάζονται εγκρατή βήματα στο net metering

 • PDF

Σε συνέχεια πρόσκλησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) κος Στέλιος Λουμάκης παρέστη ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ενέργειας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 με θέμα την προώθηση της χρήσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω του βέλτιστου ενεργειακού συμψηφισμού.  

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar