joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sun10242021

Back ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΝ. ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ηλιακή Ενέργεια Φωτοβολταϊκά Οικιακός - Κτιριακός Τομέας

Οικιακός - Κτιριακός Τομέας

Βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ενεργειακού δικτύου και μείωση του κόστους των τελικών ίδιο-παραγωγών-καταναλωτών ενέργειας (prosumers) - Ευρωπαϊκό Έργο Renaissance

 • PDF

Βελτιστοποιήστε την αποδοτικότητα του ενεργειακού δικτύου και μειώστε το κόστος των τελικών ίδιο-παραγωγών-καταναλωτών ενέργειας (prosumers) αξιοποιώντας την χρήση της σχετικής πλατφόρμας που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου RENAISSANCE.

Δέλτα Τεχνική: «Προηγμένες τεχνολογίες κλιματισμού βέλτιστης εξοικονόμησης, σε κτίρια υψηλών απαιτήσεων»

 • PDF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ομίλου Δέλτα Τεχνική, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες εξελιγμένες τεχνολογίες κλιματισμού του μεγαλύτερου κατασκευαστή μηχανημάτων κλιματισμού στην Ευρώπη.

Η Siemens θα παρουσιάσει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο για έξυπνα κτήρια

 • PDF

Στην ISH 2019, την κορυφαία διεθνή έκθεση για τεχνολογία κτηρίων, ενέργειας, κλιματισμού και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Διεύθυνση Building Technologies της Siemens θα παρουσιάσει μια πληθώρα καινοτομιών από το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και συστημάτων της, καθώς και ψηφιακές υπηρεσίες για πελάτες.

Το ΕΛΙΠΥΚΑ υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΠΣΕΜ

 • PDF

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ), οργάνωσε το Σάββατο, 26/1/2019, εκδήλωση για την Πιστοποίηση Μονωτών στην Αίγλη του Ζαππείου, στο πλαίσιο των ημερίδων για την Παθολογία Κτιρίων.

Η LG συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στο 7ο Διεθνές Συνέδριο της ASHRAE “ENERGY in BUILDINGS”

 • PDF

Το τμήμα LG Business Solutions παρουσίασε τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία του ιδανικού κλίματος στις κτηριακές εγκαταστάσεις

Το πρώτο Μικροδίκτυο με ΑΠΕ και Συσσωρευτές το οποίο υποστηρίζει διασυνδεδεμένη και νησιδοποιημένη λειτουργία αποτελεί πραγματικότητα στο «Έξυπνο Σπίτι» του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ

 • PDF

Αποτελεί πλέον πραγματικότητα το πρώτο διασυνδεδεμένο Μικροδίκτυο, εξοπλισμένο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) σε συνδυασμό με συσσωρευτές για αποθήκευση και καλύτερη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο στην Ελλάδα,

Κρήτη: Χρηματοδότηση 14 εκ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας

 • PDF

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ με χρηματοδότηση του ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020.

VOLTERRA: Αύξηση πωλήσεων 64,8% το 2016

 • PDF

Θετικά ατενίζει το μέλλον η Volterra καθώς το 2016 "έκλεισε" με αύξηση πωλήσεων 64,8% ενώ αναμένει την υιοθέτηση μέτρων για την πλήρη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Siemens προάγει την ψηφιοποίηση του κτηματομεσιτικού κλάδου

 • PDF

Στη φετινή Expo Real στο Μόναχο, η Siemens θα παρουσιάσει λύσεις και υπηρεσίες για τον κτηματομεσιτικό κλάδο, υπό το σύνθημα "#CreatingPerfectPlaces".

PowerUp!: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός startup για τη βιώσιμη ενέργεια από την InnoEnergy

 • PDF

Μείωση του κόστους θέρμανσης κτιρίων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, καινοτόμες αντλίες και εναλλάκτες θερμότητας, τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μέσω συσκευών ψύξης. Ακούγονται πρωτοποριακά όλα τα παραπάνω;

Η Schneider Electric ανακοινώνει τη νέα κοινότητα που καθιερώθηκε ως μέρος της κυκλοφορίας της νέας γενιάς αρχιτεκτονικής EcoStruxure™

 • PDF

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμού, παρουσίασε τη νέα γενιά της αρχιτεκτονικής EcoStruxure™ και της αντίστοιχης πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει την παροχή λύσεων ΙοΤ για εφαρμογές κτιριακών αυτοματισμών, δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και data centers.

Greenpeace: Οικονομία 6 δισ. ευρώ αν αναβαθμιστεί ενεργειακά η Ελλάδα

 • PDF

Πρόγραμμα μείωσης των ενεργειακών δαπανών και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ένα εκατομμύριο κτίρια στη χώρα, προτείνει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός εκατομμυρίου κτιρίων είναι εφικτή και συμφέρουσα για την Ελλάδα, υποστηρίζει η Greenpeace, που παρουσίασε την Τρίτη αναλυτικό σχέδιο δράσης για ένα δεκαετές μαζικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενεργιακή απόδοση

 • PDF

Ρυθμίζει θέματα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια και θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, κολυμβητήρια,, ηλεκτροφωτισμό δημοτικών και εθνικών οδών.

Σε αρμόδιες επιτροπές της Βουλής συζητείτε από σήμερα το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
- Ρυθμίζει θέματα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια και θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, κολυμβητήρια,, ηλεκτροφωτισμό δημοτικών και εθνικών οδών.

Εφαρμογή - σύμβουλος επένδυσης από το ΑΠΘ για τα φωτοβολταϊκά

 • PDF

«Γίνε παραγωγός της ενέργειας που εσύ καταναλώνεις και κέρδισε στον λογαριασμό» είναι η βασική φιλοσοφία του νέου προγράμματος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering), που έκανε στις 8 Μαΐου "πρεμιέρα" στην Ελλάδα, με την έναρξη της υποδοχής από τον ΔΕΔΔΗΕ αιτημάτων σύνδεσης- σε πρώτη φάση από καταναλωτές, που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης.

Πώς, όμως, λειτουργεί το net-metering, σε τι διαφέρει από το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στη στέγη, ποια είναι η εμπειρία από τις χώρες στις οποίες έχει ήδη εφαρμοστεί, ποιο είναι το ύψος της απαιτούμενης επένδυσης για εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών- σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ και πότε θα αποσβεστεί, ποιο είναι το εκτιμώμενο κέρδος, ποιες περιοχές ευνοούνται, υπάρχει ρίσκο;

Olympic Engineering & Consulting: Φωτοβολταϊκά για αυτόνομα συστήματα

 • PDF

Ποιά είναι τα ιδανικά φωτοβολταϊκά για αυτόνομα συστήματα;

Δεν υπάρχει απάντηση που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις αυτόνομων συστημάτων. Υπάρχει όμως ένας γενικός κανόνας που ισχύει πάντα.

Τα καλύτερα φωτοβολταϊκά για αυτόνομα συστήματα, είναι αυτά που παράγουν αρκετή ενέργεια για να φορτίσουν τις μπαταρίες, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τέτοιες συνθήκες είναι η υψηλή θερμοκρασία, η συννεφιά, η σκίαση, ο λάθος προσανατολισμός και κλίση, κατά την τοποθέτηση.

Το U.motion της Schneider Electric μεταμορφώνει το σύστημα διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων KNX

 • PDF

Άνεση, Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία ζητούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και οι διαχειριστές μεγαλύτερων εγκαταστάσεων από ένα σύστημα BMS, το οποίο μπορεί να λειτουργεί εξίσου αποδοτικά σήμερα και στο μέλλον.  Πέρα από τις όποιες τεχνικές δυσκολίες, οι πελάτες επιθυμούν ένα σύστημα που λειτουργεί απλά και είναι προσαρμοσμένο στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας. Με το σύστημα U.motion, η Schneider Electric προσφέρει μια λύση LifeSpace Management η οποία ικανοποιεί απολύτως όλες αυτές τις απαιτήσεις. Ανεξαρτήτως του τύπου ή του μεγέθους των κτιριακών εγκαταστάσεων, το U.motion επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε λειτουργίας του κτιρίου, μέσα από το κινητό ή την ταμπλέτα του.

Siemens: Νέες λύσεις για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια

 • PDF

Στην ISH, την κορυφαία διεθνή έκθεση για τεχνολογίες κτιρίων, ενέργειας, κλιματισμού και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2015 στη Φρανκφούρτη, η Siemens θα εκθέσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, συστημάτων και λύσεων που διαθέτει για ενεργειακά αποδοτικά κτήρια, καθώς και τεχνολογίες θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού (HVAC). Στα σημαντικότερα εκθέματα περιλαμβάνονται το λογισμικό για Κεντρικά Συστήματα Ελέγχου Desigo CC, τα web-based συστήματα για τον εξ αποστάσεως έλεγχο εξοπλισμού HVAC, οι νέοι ελεγκτές αυτοματισμών χώρων και νέα προϊόντα από τη σειρά βανών και κινητήρων Acvatix.

Συνάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, με εκπροσώπους του Συνδέσμου «ΗΛΙΟΣ»

 • PDF

O Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, είχε σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών-Εγκαταστατών Οικιακών και Κτιριακών Φωτοβολταϊκών "ΗΛΙΟΣ". Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar