joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu04272017

Ελλάδα

H NanoDomi στην BUILDING GREEN – DOMOTEC 2017

 • PDF

Η NanoDomi για ακόμα μια χρονιά συμμετέχει στην Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση BUILDING GREEN – DOMOTEC 2017 στις 7-9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο αεροδρόμιου Ελ. Βενιζέλος.

Συνέδριο για την Αυτοδιοίκηση από την ΕΕΔΕ στις 4 Απριλίου

 • PDF

Το 2ο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ) της ΕΕΔΕ, έχει θέμα «Για περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση».

«Lappas Award Miners»

 • PDF

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto, με την υποστήριξη της εταιρείας ELMIN BAUXITES Α.Ε. πραγματοποιεί έκθεση με τίτλο «Lappas Award Miners», στην αίθουσα «Παλαιoί Φούρνοι», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Απριλίου, παρουσία των καλλιτεχνών.

92η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του διεθνούς οργανισμού για τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε θερμικές εφαρμογές (solarPACES) στη Θεσσαλονίκη

 • PDF

Στις 4-6 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Excelsior, Κομνηνών 10) η 92η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του SolarPACES. Η συνάντηση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι και ο ορισμένος εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο SolarPACES.

«Let’s Do It Greece»

 • PDF

Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!

Building Green Open Space 2017 - Ημερίδα "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων"

 • PDF

Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς τομείς, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, έχει έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η συμβολή τους στην κατανάλωση της ενέργειας και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύουν το 45% της εγχώριας κατανάλωσης (για το 2012).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ "ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ"

 • PDF

Τα Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, τα οποία συνδυάζουν περισσότερες ενεργειακές πηγές (π.χ. αιολική και ηλιακή ενέργεια ή αιολική και υδροηλεκτρική ενέργειας, κ.α.) σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και με σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης ζήτησης αποτελούν την άριστη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών αυτόνομων ενεργειακών δικτύων (συμπεριλαμβάνονται απομονωμένοι καταναλωτές, αυτόνομα νησιωτικά δίκτυα, αλλά και το σύνολο του εθνικού δικτύου).

Ημερίδα με τίτλο "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία"

 • PDF

Η HAEE σας προσκαλεί στην ενεργειακή Ημερίδα με τίτλο "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία" 29 Μαρτίου 2017, 10:30 π.μ. ΕΒΕΑ, Αίθουσα Ερμής, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, Αθήνα

Η Energean υποστηρίζει ένα ακόμη Διατμηματικό Μεταπτυχιακό από το Αριστοτέλειο

 • PDF

Τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης Καβάλας η Energean Oil & Gas.

Η Οργάνωση Γη παρουσίασε το e-book με στόχο την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030

 • PDF

Την παρουσίαση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030, σε μια ηλεκτρονική έκδοση (www.globalgoals.gr) στα ελληνικά παρουσίασε η Οργάνωση Γη την Τρίτη 7 Μαρτίου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

“Greek Forests, Green Destinations” Έκθεση στο αεροδρόμιο για τα δάση της Ελλάδας

 • PDF

Με μια νέα έκθεση στο αεροδρόμιο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων έχουν έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της φύσης και την ανάδειξη των ελληνικών δασών σε προορισμούς αναψυχής μεγάλης αξίας.

Οι εκθέσεις Infacoma & Aqutherm άνοιξαν για 1η φορά τις πύλες τους στην Αθήνα

 • PDF

Ξεκινούν σήμερα τη λειτουργία τους, για πρώτη φορά στην Αθήνα οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma και Aquatherm, τις οποίες συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ HELEXPO και η Be Best.

Επιτυχία της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος

 • PDF

Εξασφάλιση χρηματοδότησης υποδομών για την απανθρακοποίηση του Ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας

Σεμινάριο LOGO!8 από το Kafkas Institute

 • PDF

To Kafkas Institute ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο γνώσης, απόκτησης νέων δεξιοτήτων και ανταλλαγής απόψεων για ηλεκτρολόγους και μηχανικούς όλων των βαθμίδων.

ΚΑΠΕ: "Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας" στις 2 Μαρτίου

 • PDF

Ημερίδα με θέμα: "Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας" διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE.TEC 2017 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της e-Academy από την «Εξέλιξη»

 • PDF

Mε τα δύο εκπαιδευτικά της προγράμματα, «Digital Marketing Practitioner» και «e-Commerce Project Manager», ξεκινάει τον Μάρτιο η επόμενη e-Academy που διοργανώνει το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Το «Digital Marketing Practitioner» θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου 2017 και το «e-Commerce Project Manager» στις 15 Μαρτίου 2017.

INFACOMA ATHENS 2017 & AQUATHERM ΑTHENS 2017 Let’s Build The Future!

 • PDF

«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν φέτος για πρώτη φορά οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma & Aquatherm.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ”

 • PDF

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει το 2ο κύκλο του εξειδικευμένου τεχνολογικού σεμιναρίου με τίτλο “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”.

IFAT EURASIA Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος 2017

 • PDF

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τη 2η Ελληνική Ομαδική Εμπορική Αποστολή στην IFAT EURASIA στις 17.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη!

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

 • PDF

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

«Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη»

 • PDF

Τα συμπεράσματα του φόρουμ στο ΕΒΕΠ (28 Σεπτεμβρίου 2016)

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Από το Πέραμα η  επανεκκίνηση της ναυπηγικής δραστηριότητας- ναυπηγοεπισκευής

Το θετικό ενδιαφέρον της  Cosco για  την πρόταση ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που προωθεί ο Δήμος Περάματος, η  σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  στο  Υπουργείο Οικονομίας  προκειμένου να συμβάλλει στην επανεκκίνηση του κλάδου στην Ελλάδα, η επίσπευση δημιουργίας Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα τη Μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα με συντονιστή το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η επικείμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του ολοκληρωμένου προγράμματος «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών,  η ανάγκη μείωσης του  μη μισθολογικού κόστους, απόδοσης από το κράτος σημερινών οφειλών του προς  τις επιχειρήσεις ύψους 7 δις ευρώ, η παροχή οικονομικών κινήτρων στα πλοία για  διαχωρισμό αποβλήτων στην πηγή,  η δημιουργία Μητρώου Αποβλήτων Πλοίων, η αποφυγή πάση θυσία επιβολής ΦΠΑ 24% στη ναυπηγοεπισκευή,   αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης του σημερινού υφυπουργείου Ανάπτυξης σε υπουργείο με κάθετες αρμοδιότητες  και  αυτονομία είναι ανάμεσα στα «χειροπιαστά» συμπεράσματα του Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar