joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue02212017

Ελλάδα

INFACOMA ATHENS 2017 & AQUATHERM ΑTHENS 2017 Let’s Build The Future!

 • PDF

«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν φέτος για πρώτη φορά οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma & Aquatherm.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ”

 • PDF

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει το 2ο κύκλο του εξειδικευμένου τεχνολογικού σεμιναρίου με τίτλο “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”.

IFAT EURASIA Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος 2017

 • PDF

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τη 2η Ελληνική Ομαδική Εμπορική Αποστολή στην IFAT EURASIA στις 17.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη!

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

 • PDF

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

«Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη»

 • PDF

Τα συμπεράσματα του φόρουμ στο ΕΒΕΠ (28 Σεπτεμβρίου 2016)

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Από το Πέραμα η  επανεκκίνηση της ναυπηγικής δραστηριότητας- ναυπηγοεπισκευής

Το θετικό ενδιαφέρον της  Cosco για  την πρόταση ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που προωθεί ο Δήμος Περάματος, η  σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  στο  Υπουργείο Οικονομίας  προκειμένου να συμβάλλει στην επανεκκίνηση του κλάδου στην Ελλάδα, η επίσπευση δημιουργίας Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα τη Μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα με συντονιστή το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η επικείμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του ολοκληρωμένου προγράμματος «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών,  η ανάγκη μείωσης του  μη μισθολογικού κόστους, απόδοσης από το κράτος σημερινών οφειλών του προς  τις επιχειρήσεις ύψους 7 δις ευρώ, η παροχή οικονομικών κινήτρων στα πλοία για  διαχωρισμό αποβλήτων στην πηγή,  η δημιουργία Μητρώου Αποβλήτων Πλοίων, η αποφυγή πάση θυσία επιβολής ΦΠΑ 24% στη ναυπηγοεπισκευή,   αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης του σημερινού υφυπουργείου Ανάπτυξης σε υπουργείο με κάθετες αρμοδιότητες  και  αυτονομία είναι ανάμεσα στα «χειροπιαστά» συμπεράσματα του Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

H Βραδιά του Ερευνητή 2016 με συντονιστή το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη

 • PDF

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:00 στο Mediterranean Cosmos

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, που συντονίζει και φέτος τη Βραδιά του Ερευνητή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν και να ζήσετε μια  μοναδική Βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά επιστημονικά πειράματα και μουσική. Η εκδήλωση φέτος θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο Εμπορικό Κέντρο της Β. Ελλάδας, το Mediterranean Cosmos και θα αποτελείται από δυο μέρη: Το πρώτο θα ξεκινήσει από τις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, όπου μαθητές σχολείων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούν τα εκθέματα και θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά ερευνητικά παιχνίδια με στόχο να ενημερωθούν για τα οφέλη της έρευνας στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει από τις 17.00 μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, οπότε και η Βραδιά του Ερευνητή θα ανοίξει τις πύλες της σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις γύρω από την έρευνα και να ενημερωθούν για όλα εκείνα που προσφέρει, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους σε διαδραστικά πειράματα και συζητήσεις επάνω επίκαιρα ερευνητικά θέματα.  

Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - ΕΒΕΠ

 • PDF

Η σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η υλοποίηση του Εθνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα την μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα, τα προγράμματα ενίσχυσης της βιομηχανίας με άμεσο χρονικό ορίζοντα,  οι δραστηριότητες μεσαίας όχλησης, οι νέες επενδύσεις του ΟΛΠ, η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας του Πειραιά και οι προοπτικές που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη/κυκλική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο των  εργασιών του φόρουμ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που πραγματοποιείται σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής Πειραιώς – ΣΒΑΠ και των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων.

Οι δορυφόροι του COPERNICUS στην Αθήνα

 • PDF

Πρώτη πανευρωπαϊκά ημερίδα πληροφόρησης κι εκπαίδευσης για το μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Παρατήρησης Γης

To COPERNICUS, το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρόγραμμα Δορυφορικής Παρατήρησης της Γης για ειρηνικούς αποκλειστικά σκοπούς, συστήνεται στο ελληνικό κοινό στις 7 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κων/νου 48, Αθήνα). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την Αθήνα για να εκκινήσει τις δράσεις προβολής και προώθησης μιας εκ των μεγαλύτερων επενδύσεών της στον τομέα του διαστήματος της οποία τα αποτελέσματα διατίθενται δωρεάν και χωρίς περιορισμούς στο κοινό.

Energy Investments αναπτυξιακό Φόρουμ: «Πειραιάς και Διαχείριση απορριμμάτων»

 • PDF

H ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΟΧΛΌ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων ήταν στο επίκεντρο των εργασιών του φόρουμ με θέμα: «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», που διοργάνωσε την Πέμπτη, η Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία Α-ENERGY INVESTMENTS στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με τη συνεργασία του ΕΒΕΠ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς (ΣΒΑΠ), την ενεργό συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ΕΟΑΝ), του Δήμου Πειραιά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Η Schneider Electric κύριος Χορηγός στο 5ο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό συνέδριο “Green4Sea 2016”

 • PDF

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τις λύσεις αυτοματισμού, συμμετείχε ως κύριος χορηγός στο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό συνέδριο Green4Sea, το οποίο διοργανώθηκε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, εκατοντάδες σύνεδροι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξειδικευμένους ομιλητές να αναπτύσσουν τις απόψεις τους για θέματα τα οποία απασχολούν το ναυτιλιακό κόσμο σήμερα, όπως οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τη ναυτιλία, η ενεργειακή αποδοτικότητα των πλοίων, η διαχείριση εκπομπών CO2, η διαχείριση του θαλασσίου έρματος και η υιοθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων στα πλοία.

Συμμετοχή του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ σε ημερίδα του Δήμου Κοζάνης

 • PDF

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016  στην Κοζάνη, η ημερίδα «Μεταλιγνιτική περίοδος: Η πρόκληση για τη Δυτική Μακεδονία». Την ημερίδα  διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με την  συνεργασία του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ), του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων,  της ΑΝΚΟ, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

H NanoDomi στην BUILDING GREEN – DOMOTEC 2016

 • PDF

Η NanoDomi συμμετέχει στην Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση BUILDING GREEN – DOMOTEC 2016 στις 7-10 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο αεροδρόμιου Ελ. Βενιζέλος. Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας Α23, ΑΙΘΟΥΣΑ 4, για να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, αλλά και στις Α.Π.Ε.:

Διήμερο Αναπτυξιακό forum : «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερο Αναπτυξιακό forum :
«ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
4 - 5  Νοεμβρίου 2015, ξενοδοχείο Divani Caravel

Απελευθέρωση της λιανικής αγοράς, αεριοκίνηση, αγωγοί και LNG επί τάπητος  στο συνέδριο « ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Η επικείμενη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, η αεριοκίνηση, οι αγωγοί και η  ανάπτυξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου - LNG στη ναυτιλία , στις νησιωτικές και απομονωμένες περιοχές είναι τα βασικά θέματα του  επιχειρηματικού/επενδυτικού  φόρουμ «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  που πραγματοποιείται στις 4-5 Νοεμβρίου στο  ξενοδοχείο Divani Caravel.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο «Urban BioRoof» για τις πράσινες στέγες

 • PDF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η επιστημονική διημερίδα «Urban BioRoof», όπου παρουσιάστηκαν σε περισσότερους από 150 εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και στο ευρύ κοινό, οι εργασίες, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του ομώνυμου ερευνητικού έργου. Στο συνέδριο   συμμετείχε το σύνολο των ελλήνων ερευνητών του χώρου και δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες από το Beijing Forestry University.

«Πράσινες» επενδύσεις και υποδομές για επιστροφή στην ανάπτυξη

 • PDF

Στον καταλυτικό ρόλο των «πράσινων» υποδομών και επενδύσεων για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εστιάζει το ετήσιο ενεργειακό-περιβαλλοντικό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- ENERGY ΙΝVESTMENTS, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη συνεργασία και συμμετοχή του Υπουργείου  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,  Περιβάλλοντος και  Ενέργειας, της  Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών  Σχέσεων και  Αναπτυξιακής  Συνεργασίας  του  Yπουργείου  Εξωτερικών, των  αρμόδιων διευθύνσεων  των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, της  Κεντρικής ΄Ενωσης  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Περιφερειών, καθώς επίσης του συνόλου των  δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.  Τίτλος του συνεδρίου είναι «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel ( ώρες 11.15-18.30).

Tην Παρασκευή το βράδυ η απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

 • PDF

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, η απονομή των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20.30 το βράδυ, η μεγάλη ετήσια γιορτή για τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θα φιλοξενηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τελετή θα συντονίζεται από την Κατερίνα Λάσπα υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Κροντηρά, αμφότεροι σταθεροί συντελεστές ως μέλη της Επιτροπής του ECOCITY, για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Krannich Solar: Χορηγός της εκδήλωσης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για το Νet-Metering

 • PDF

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με θέμα "Net-Metering: Νέο Εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών'', την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

H Krannich Solar, Γερμανική εταιρεία με εξειδίκευση και εμπειρία 20 ετών στη χονδρική προμήθεια φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, συνέβαλε στην υλοποίηση της εκδήλωσης ως Μεγάλος Χορηγός.

DEREE: Σεμινάριο για τη Διαχείριση Αποβλήτων

 • PDF

Η Σχολή Μεταπτυχιακής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του DEREE-The American College of Greece, σε συνεργασία με το Earth Engineering Center του Πανεπιστημίου Columbia και το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποιήσης Αποβλήτων - ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ συνδιοργανώνουν ένα διεπιστημονικό σεμινάριο με θέμα τις τεχνολογίες αιχμής για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και την πιθανή εφαρμογή τους στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 18-22 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του DEREE στην Αγία Παρασκευή.

Απονέμονται τα βραβεία ECOMOBILITY 2014-15

 • PDF

Εκατοντάδες μαθητές από 40 πόλεις της χώρας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κορύφωση της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-15, στην Τελετή που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου (ώρα 11.00), στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ στο Μαρούσι.

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 • PDF

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στα πλαίσια συμμετοχής του στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων στις 18 Απριλίου οργανώνει για τους επισκέπτες του ενημερωτικές δράσεις για το Απολιθωμένο Δάσος και τη γεωλογική ιστορία του Αιγαίου. Στόχος, η ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη προστασίας του.

Εξοικονόμηση ενέργειας για ξενοδοχεία στη Horeca από την Climaveneta

 • PDF

H Climaveneta, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός κατασκευαστής κεντρικών συστημάτων ζεστού νερού, θέρμανσης & κλιματισμού συμμετέχει στη φετινή HORECA, τη σημαντικότερη έκθεση για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar