joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Fri06182021

Ελλάδα

Eκδήλωση ΕΥΑΘ: Τρεις “πράσινες” δράσεις για το Περιβάλλον

 • PDF

Με τρεις «πράσινες» δράσεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον Δενδροπόταμο και στο… ερευνητικό πεδίο, θα γιορτάσει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, σε δύο σταντ που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πρόκειται στην ουσία για ένα διεθνές κάλεσμα προς όλους να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον και τα οικοσυστήματά μας, ώστε να «πιάσουμε» τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030. Ένα γλαστράκι και σπόροι, μαζί με 10 συμβουλές για μια πιο «πράσινη» καθημερινότητα, θα είναι η συμβολική συνεισφορά της ΕΥΑΘ στους συμπολίτες μας εν όψει του διεθνούς εορτασμού (τα σταντ θα στηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.).

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, η διοίκηση μαζί με τον εποπτεύοντα την ΕΥΑΘ υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), θα ξεναγηθεί (στις 11 π.μ.) από τον π. Αθηναγόρα στο νέο «πράσινο» σπίτι του Φάρου του Κόσμου, στον Δενδροπόταμο. Η παραγωγή τροφίμων για σίτιση, η εκπαίδευση μαθητών, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών γεωργικής παραγωγής και γενικότερα η δημιουργία ενός βιωματικού κήπου στο σπίτι του Φάρου έχει αρχίσει να υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στο ίδιο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού, προκηρύχθηκε χτες διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με θέμα τη δέσμευση ρυπαντικού φορτίου που εισέρχεται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από την επεξεργασία του. Η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη διατρέχουν τη λογική του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού, που επιφυλάσσει χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (πληροφορίες: https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eyath-innochallenge/).

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη και τώρα αν προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε με φυσικούς τρόπους το περιβάλλον μας, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο 1/3 της αλλαγής που χρειαζόμαστε μέχρι το 2030.

 Webinar IENE: Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη – Τα κρίσιμα ερωτήματα

 • PDF

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού εργαστηρίου με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“ Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Iνστιτούτο Eνέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕ NE) την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming. Το webinar θα φέρει κοντά μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες της περιοχής, αφού στις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό του θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, στο Webinar θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες και επιχειρηματικά στελέχη όπως η ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρία Σπυράκη, ο Senior Director της United States Energy Association, William L. Polen και ο Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe, Γιώργος Χατζημαρκάκης. Στους βασικούς ομιλητές από πλευράς εταιριών διανομής αερίου συμπεριλαμβάνεται ο Δρ. Μάριος Τσάκας Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

 

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους έχουν ήδη επιβεβαιώσει κορυφαίοι εκπρόσωποι εμβληματικών οργανισμών ενέργειας από το εξωτερικό και καταξιωμένοι ειδικοί της ενεργειακής αγοράς, μεταξύ των οποίων οι Andreas Guth ( Policy Director, Eurogas), καθ. Andrey A. Konoplyanik  (Σύμβουλος του Γεν. Διευθυντή της Gazprom export LLC, Συμπρόεδρος, εκ μέρους της Ρωσίας στο Work Stream 2 “ Internal Markets” Russia- EU Gas Advisory Council, Μέλος του Επιστ. Συμβουλίου Συστηματικής Έρευνας στον Τομέα της Ενέργειας στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών), Hans Kreisel ( CEO της σουηδικής Nordion Energi και Πρόεδρος της GEODE στις Βρυξέλλες), Δρ. Gottfried Steiner ( CEO του Central European Gas Hub από την Αυστρία), και από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο κος Θεόδωρος Τερζόπουλος,    Συντονιστικής Διευθυντής Στρατηγικής και Εταιρικών Σχέσεων της ΔΕΔΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικού Αερίου, Βιομεθανίου και Υδρογόνου του ΙΕΝΕ,   ο Δρ. Γεώργιος Παπαρσένος (Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος), κ. ά.

Τις εργασίες του webinar θα ανοίξει με τα εισαγωγικά του σχόλια ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής.

 

Το Webinar είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε βιώσει την άφιξη σημαντικών νέων ποσοτήτων φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη με διαφορετική προέλευση (π.χ. TurkStream, TAP- TANAP, νέες μονάδες αποθήκευσης LNG). Ταυτόχρονα, υλοποιούνται πολλές βασικές διασυνδέσεις σε ολόκληρη την περιοχή, συμβάλλοντας στην αύξηση του εμπορίου φυσικού αερίου και στην ολοκλήρωση της αγοράς. Πολύ υψηλά στην ημερήσια διάταξη του Webinar είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ρόλο του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση ενόψει της μέχρι στιγμής αμφίσημης αξιολόγησης του, εκ μέρους της ΕΕ, όσον αφορά τη νέα ταξινόμησή του και τη δεσμευτική απόφαση της ΕΤΕπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση για όλα τα σχετικά με το φυσικό αέριο έργα από την 1η Ιανουαρίου 2021. Επομένως, το ζήτημα της καταλληλότητας του φυσικού αερίου ως καυσίμου «γέφυρα» προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακό σύστημα τίθεται υπό αίρεση όπως και η συμβολή του για τη σταδιακή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Παράλληλα, ανοιχτή παραμένει η συζήτηση και για το κατά πόσο το υδρογόνο αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση που μπορεί να συνδυαστεί με το φυσικό αέριο και πώς θα μπορούσε να το αντικαταστήσει με ανταγωνιστικούς όρους.

 

Δεδομένου ότι παρατηρείται μια διαφοροποίηση μεταξύ των επιδιωκόμενων πολιτικών στόχων της ΕΕ όσον αφορά τη χρήση φυσικού αερίου και τις τοπικά εφαρμοζόμενες πολιτικές, ιδίως στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, οι οποίες ευνοούν την περαιτέρω χρήση φυσικού αερίου στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης απολιγνιτοποίησης της ηλεκτροπαραγωγής και γενικότερα της απανθρακοποίησης, αργά ή γρήγορα, αυτή η ασυνέπεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ανώτατο επίπεδο. Ως εκ τούτου, τίθεται θέμα διορθωτικών παρεμβάσεων στη χάραξη της στρατηγικής καθώς και συναφή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια δράσης.

 

Συνολικά, η εκδήλωση αυτή αποτελείται από έξι συνεδρίες οι οποίες θα εστιάσουν στα παρακάτω θέματα:

 

·          T ο πλαίσιο των εξελίξεων για τις αγορές φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη (εισαγωγικό session ).

·          Την ενσωμάτωση των αγορών φυσικού αερίου και τις δυναμικές τους.

·          Τις υποδομές φυσικού αερίου του μέλλοντος.

·          Τις προοπτικές εμπορίας φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη.

·          Το νέο taxonomy της ΕΕ και o ρόλος του φυσικού αερίου.

·          Την εμφάνιση νέων τεχνολογιών: υδρογόνο και βιομεθάνιο.

 

Lead Sponsor του διαδικτυακού Webinar του IENE είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδας, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό portal energia. gr.

Ecofest 2021: Δράσεις για να "ζήσεις τη ζωή σου στο πράσινο."

 • PDF

Η τριήμερη Διοργάνωση EcoFest 2021, αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις, και τη βιώσιμη μετακίνηση επιστρέφει δυναμικά και για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδεικνύει την πράσινη πλευρά της ζωής. Γίνε κι εσύ Ecoist και ζήσε την πιο συναρπαστική πράσινη εμπειρία!

EcoFest 2021 στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού

Αυτές είναι οι δράσεις που θα σε βοηθήσουν να «ζήσεις τη ζωή σου στο πράσινο»

Το EcoFest μέσα από πολλές, ξεχωριστές και διασκεδαστικές δράσεις, φιλοδοξεί να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να «ζήσουν τη ζωή τους στο πράσινο», σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους.Οι πρώτες 4 κατηγορίες δράσεων είναι:

EcoMobility: Ζήστε την απόλυτη εμπειρία της ηλεκτροκίνησης, οδηγώντας τα νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα των μαρκών Peugeot, Citroën, και DS Automobilesτου Ομίλου Συγγελίδη και δείτε από κοντά τα νέα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα της Peugeot! Γνωρίστε τα ηλεκτρικά δίκυκλα της Electric Moto, και δοκιμάστε τα ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα της Orient, σε ειδικά διαμορφωμένη e-ride διαδρομή. Ανακαλύψτε τα ξύλινα, οικολογικά ποδήλατα της Cocomat,και μπείτε στην κλήρωση για να τα διεκδικήσετε.

EcoCooking: Μάθετε πώς το οικολογικό μαγείρεμα μπορεί να γίνει καθημερινή συνήθεια, με τον «Κουζινομπαξέ» του Γιάννη Μπαξεβάνη, και μαγειρέψτε πεντανόστιμα φαγητά με υλικά που σέβονται το περιβάλλον με την καθοδήγηση του Ambassador του EcoFest Γιώργου Τσούλη! Δείτε από κοντά το zero food waste seminar της Madame Ginger, με προϊόντα από τα ΑΒ Βασιλόπουλος.

EcoLiving: «Βάλτε καλάθι» στην ανακύκλωση με το Euroleage Legend Θοδωρή Παπαλουκά και τον αγαπημένο, πρώην Διεθνή Μπασκεμπολίστα Δήμο Ντικούδη και κάντε τον αθλητισμό κομμάτι της eco-καθημερινότητάς σας! Λύστε τις απορίες σας για την κλιματική αλλαγή με τα Climate Reality Trainings της ΑΤΡΑΚΤΟΣ, και μάθετε για το οικολογικό lifestyle, στα “Think outside of the Box!”workshops της ομάδας του SDSN Youth. Ελάτε να θαυμάσετε από κοντά τα εικαστικά έργα «πράσινης» καλλιτεχνείας των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και δείτε πρωτότυπες εφαρμογές φύτευσης και παραγωγής πράσινων καυσίμων από την ερευνητική ομάδα του ΕΚΕΤΑ.Γνωρίστε την αξία του Eco Living στα Yoga και Pilates classes! Μάθετε για τα όνειρα και τους προβληματισμούς των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Καλλιθέας για τις μελλοντικές πράσινες πόλεις, με τη βοήθεια της Huawei,και παραδειγματιστείτε από τη δράση καθαρισμού της μαρίνας Καλλιθέας από την ομάδα εθελοντών Save Your Hood. Μάθετε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τη στέγη του σπιτιού σας σε καταπράσινο κήπο, με το ενεργειακά αυτόνομο eco–σπίτι!

Recycling:Ανακαλύψτε τα οφέλη της ανταποδοτικής ανακύκλωσης με το GreenPandaCar, ανακυκλώστε τις παλιές μπαταρίες σας στα σημεία ΑΦΗΣ, και δώστε δεύτερη ζωή στα παλιά σας ρούχα και παπούτσια στα σημεία ανακύκλωσης της RECYCOM. Φτιάξτε τον κήπο σας με οικολογικό λίπασμα, με τη βοήθεια της Οργάνωσης Γη!

EcoFun: Δείτε τον κόσμο «με άλλο μάτι» και κάντε ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι διασκέδασης και μάθησης με την εταιρεία VR Planet! Σκαρφαλώστε στην κορυφή του τοίχου αναρρίχησης και κάντε πετάλι με τα μοναδικά PedalGoKarts της Ecomagination. Εισπνεύστε πράσινο και εκπνεύστε αισιοδοξία κάνοντας Yoga και ενημερωθείτε για την προστασία της άγριας ζωής, παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια παρέα με «αρκούδες και λύκους» με την ομάδα του Αρκτούρου!

Ενημερωθείτε για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από το πιο διασκεδαστικό Digital Quiz Game των ΕΛΠΕ. Γίνετε φίλοι με το ΝΑΟ, το πιο έξυπνο ρομποτάκι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που ξέρει τα πάντα για το περιβάλλον!

Aνακαλύψτε τι κρύβεται ανάμεσα στα δέντρα, στη χώρα των φυτών με τη βοήθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών και ακολουθήστε ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι με τους εκπαιδευτές του Ecologico.Μαγειρέψτε τη μυστική συνταγή του καλύτερου οικολογικού πιάτου με την καθοδήγηση του σεφ Κυριάκου Μελάκαι του Kids Cooking Club. Διασκεδάστε παρέα με το Infokids.gr, με πολλέςδραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους «μικρούς»! Μην ξεχάσετε να προσθέσετε έξτρα πράσινο στις ζωγραφιές σας παρέα με την ArtyKids, να δημιουργήσετε στο πλάι της Trash Art από το ECOCITY, να εξερευνήσετε το θαλάσσιο περιβάλλον παρέα με τους Ναυτοπροσκόπους του Δήμου Καλλιθέας, όπως και να καταευχαριστηθείτε την πιο συναρπαστική εμπειρία μπάσκετ γνωρίζοντας από κοντά τον Euroleague Legend Θοδωρή Παπαλουκά και τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Δήμο Ντικούδη. Στο διασκεδαστικό αυτό ταξίδι συντροφιά θα σας κρατήσουν μελωδίες από DJ Sets και Unplugged sessions με καλεσμένους το Μιχάλη Χατζηγιάννη, το Γιώργο Σαμπάνη και τη Josephineαπό το Δρόμο 89.8.

EcoFashion: Είστε έτοιμοι για άφθονο αέρα ανανέωσης και οικολογικής μόδας; Περάστε στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας κατασκευάζοντας βιώσιμα οικολογικά ρούχα με την καθοδήγη φοιτητών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και πειραματιστείτε με ανακυκλώσιμα υφάσματα της ομάδας του Fabric Republic, αφού σας χαρίσουν έξυπνα και δημιουργικά tips και σας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά για το σχεδιασμό και την παραγωγή upcycled δημιουργιών. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα λαμπερό Fashion Show βιώσιμης και ηθικής μόδας Ελλήνων Σχεδιαστών από το Andydote Fashion Fair. Κάντε μια «βουτιά» στη μόδα παρέα με το FASMA magazineκαι γίνετε fashion experts μέσα από workshops για τη βιώσιμη μόδα.

Όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, πράσινο τρόπο ζωής και να αναδείξουμε τη σημασία του περιβαλλοντικού πολιτισμού. Ας γίνουμε όλοι #Εcoists και ας ζήσουμε τη ζωή μας στο ....πράσινο!

Η ΔΕΗ θα συμμετέχει στο EcoFest 2021 με πολλές δράσεις και εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στη διάρκεια του τριημέρου, τόση θα παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και θα δεσμευθεί μέσω της υπηρεσίας GreenPass.

Ανακαλύψτε όλες τις δράσεις του EcoFest 2021, στις 4,5 και 6 Ιουνίου στην πλατεία Νερού στην Καλλιθέα.

Το EcoFest 2021 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική

Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ε.Ν.ΠΕ., της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

Στρατηγικοί Εταίροι: Δήμος Καλλιθέας, Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του EPLO, ΙΕΚ AKMH

Ακαδημαϊκός Εταίρος: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Μέγας Χορηγός της Διοργάνωσης: Όμιλος Συγγελίδη –Επίσημος Εισαγωγέας των μαρκών Peugeot, Citroën και DS Automobiles

Χρυσοί Χορηγοί: ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια

Ασημένιος Χορηγός: Εθνική Τράπεζα

Υποστηρικτές: ΑΒ Βασιλόπουλος, Αφής, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΖΑΓΟΡΙ, ΟΑΣΑ, Σπυρόπουλος ΑΕ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Akuo Energy Greece, COCO-MAT, Electric Moto, Orient Bikes, Passaggio, Systems S.Α., Vinci Energies

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΔΡΟΜΟΣ 89.8, insider.gr

Μέσα Προβολής: e-daily.gr, infokids.gr, naturanrg.gr, transportationgr.gr

 

 

Η CITROËN ΔΗΛΩΝΕΙ ΗΧΗΡΟ “ΠΑΡΩΝ” ΣΤΟ ECOFEST 2021

 • PDF

"Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στις 4 - 6 Ιουνίου"

O Όμιλος Συγγελίδη στηρίζει περήφανα το EcoFest 2021, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πλατεία Νερού στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στις 4, 5 και 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μια τριήμερη διοργάνωση αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Το EcoFest 2021 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική. Τελεί δε, υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο της χορηγίας του Ομίλου Συγγελίδη, η Citroën θα παρουσιάσει στατικά το νέο της Crossover, ë-C4 C-Cross και την ναυαρχίδα της γκάμας, το C5 Aircross Plug-in-Hybrid, καθώς και το ë-Jumpy που ανακηρύχθηκε Van Of The Year 2021. Tην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους θα κάνουν δύο AMI, που αποτελούν το όραμα της Citroën για το μέλλον! Τα ë-C4 C-Cross και C5 Aircross Plug-in Hybrid θα είναι διαθέσιμα και για δοκιμαστική οδήγηση.

To τριήμερο του EcoFest θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών – μικρών και μεγάλων – οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε πολλαπλές βιωματικές δράσεις, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Το EcoFest θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τις τρεις ημέρες από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.30 το βράδυ.

 

Διαδραστικό σύστημα ψηφιακής παρουσίασης του Εθνικού Ύμνου και των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821 από την Τράπεζα Πειραιώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει το πολύπλευρο Επετειακό της Πρόγραμμα Δράσεων, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κορυφαίους φορείς και προσωπικότητες από τους χώρους του Πολιτισμού, των Τεχνών, της Επιστήμης, της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Ένας από τους κεντρικούς στόχους του Προγράμματος είναι η διάχυση της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό και η άμεση επαφή των νέων με τα τεκμήρια της ιστορίας και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), προχώρησε στον σχεδιασμό ενός καινοτόμου διαδραστικού συστήματος για την ευρεία προβολή ιστορικού υλικού με επίκεντρο τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ήρωες και τις Ηρωίδες του 1821. Μέσω της εν λόγω καινοτομίας, με την αξιοποίηση εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, επιτυγχάνεται η προώθηση της ιστορικής γνώσης και η εξοικείωση του κοινού με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές στα πεδία του Πολιτισμού και της Επιστήμης.

Σημειώνεται ότι το ΙΤΕ αποτελεί έναν καταξιωμένο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό φορέα με μεγάλη εμπειρία στην παροχή προϊόντων τεχνολογίας και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ποικίλους τομείς, όπως η αρχαιολογία και η οικολογία.

Το διαδραστικό σύστημα τοποθετήθηκε στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου μέσω μιας οθόνης αφής και ενός χειροκίνητου μοχλού, το κοινό μπορεί να περιηγηθεί στο ψηφιακό ιστορικό υλικό. Η Τράπεζα έχει μεριμνήσει και για τρία αντίστοιχα διαδραστικά συστήματα, τα οποία είναι φορητά προκειμένου να αξιοποιούνται στις εκθέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Επετειακού της Προγράμματος.

Στο διαδραστικό σύστημα, με χρήση του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΤΕ, παρουσιάζεται η ανατύπωση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», πλαισιωμένου από επιπλέον πολυμεσικό πληροφοριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται τα εξής στοιχεία:

 • Βιογραφικά, προσωπογραφίες των Αγωνιστών του 1821 και στοιχεία για τους δημιουργούς του Εθνικού Ύμνου: τον ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο
 • Ο Εθνικός Ύμνος στην ελληνική νοηματική γλώσσα, όπως αποδόθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί άριστη συνεργασία
 • Ξυλογραφίες των Αγωνιστών που έχει φιλοτεχνήσει ο σπουδαίος εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης και συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση του Εθνικού Ύμνου από την Τράπεζα Πειραιώς
 • Οι εφτά πρώτες στροφές του Εθνικού Ύμνου στην αγγλική γλώσσα. Η μετάφραση έγινε από τον Rudyard Kipling και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1918 στην Daily Telegraph
 • Ενημερωτικό κείμενο, σε ελληνικά και αγγλικά, και βίντεο αναφορικά με τις επετειακές δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η σύνταξη των βιογραφικών πραγματοποιήθηκε με άντληση πληροφοριών από έγκυρες πηγές όπως η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος (ΙΕΕΕ) - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και δύο εκδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς που σχεδιάστηκαν και παράγονται στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος:

 • την πρωτότυπη έκδοση «Το 1821 και οι πρωταγωνιστές του» σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους
 • την ποιητική Ανθολογία «Χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά! Ο Αγώνας του Εικοσιένα στην Ελληνική και Ξένη ποίηση» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος - Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης»

 


Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις Ομάδες και τις Οργανώσεις Παραγωγών του Αγροτικού Τομέα

 • PDF

Η στήριξη των Ομάδων και των Οργανώσεων Παραγωγών αποτελεί διαχρονικά κυρίαρχη δράση της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των εμπορικών παρεμβάσεών της στα συνεργατικά σχήματα του Αγροτικού Τομέα. Με στόχο, οι Ομάδες και οι Οργανώσεις Παραγωγών να μεγεθυνθούν και να γίνουν ανταγωνιστικές, η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει περαιτέρω με τραπεζικά κριτήρια τα εταιρικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα και τους παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προϊόντων και υπηρεσιών. Ειδικότερα:

 • Προσφέρει καινοτόμα προϊόντα προσαρμοσμένα στις λειτουργικές και επενδυτικές τους επιδιώξεις, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, όπως επενδυτικά δάνεια συνδεδεμένα με χρηματοδοτικά εργαλεία, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις μέσω Factoring και Leasing, & ασφαλίσεις παραγωγής.
 • Διευρύνει περαιτέρω το δρόμο της εξωστρέφειας μέσα από το πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής, το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς, καθώς έχει ήδη εμπλουτιστεί και με την Εξαγωγική Συμβολαιακή Τραπεζική.
 • Παρέχει επίσης πλήρη υποστήριξη σε συμβουλευτικό επίπεδο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας σε συνεργασία με τις θυγατρικές της επιχειρήσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, ώστε οι Ομάδες και οι Οργανώσεις Παραγωγών να υλοποιήσουν πλήρως τα επενδυτικά τους σχέδια, και κυρίως να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε αποτελεσματικές εμπορικές αλυσίδες αξίας, προσεγγίζοντας τον τελικό καταναλωτή.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον αγροτικό τομέα, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Δημιουργεί και επιταχύνει τις συνθήκες, ώστε τα συνεργατικά σχήματα να έχουν ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα μέσα από την υιοθέτηση της σύγχρονης τεχνολογίας, την ορθολογική χρήση γεωργικών εισροών, τα επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας, την ορθολογική επιλογή εξοπλισμού, τη βέλτιστη χρήση του επενδυμένου κεφαλαίου και την πλήρη αξιοποίηση της ελληνικής καλλιεργήσιμης γης.

H Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει και υποστηρίζει ενεργά το Ψηφιακό Εργαστήριο, που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ την Παρασκευή 28/05/2021.

 • Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σας προσκαλεί στο Ψηφιακό Εργαστήριο Οργανώσεις Παραγωγών: ένα ισχυρό εργαλείο βιωσιμότητας για τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα που διοργανώνει την Παρασκευή 28/05/2021, 10.00 – 14.30.
 • Μπορείτε να εγγραφείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα παρακολούθησης του εργαστηρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/el/Events/digital-workshop-2021

 

 

 

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου Floodguard

 • PDF

Η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα  Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου Floodguard, “Ολοκληρωμένες Δράσεις για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση κινδύνων πλημμύρας στη Διασυνοριακή Περιοχή”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg   V-A  “Greece-Bulgaria   2014-2020”.

Η ημερίδα θα προβληθεί live στo FACEBOOK page Floodguard την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στις 11:00 π.μ. και στο https://floodguard-interreg.eu

Η διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στον πλημμυρικό κίνδυνο και για το λόγο αυτό διαμορφώνεται μία κοινή στρατηγική. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται το έργο Floodguard στη διασυνοριακή περιοχή των κοινών λεκανών απορροής των ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Έβρου. Στόχος του προγράμματος είναι α) η καθιέρωση κοινής προσέγγισης στην αντιμετώπιση κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας, β) η αύξηση της τεχνικής και διοικητικής ικανότητας των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, γ) τη δημιουργία συστημάτων ανταλλαγής πληροφοριών και έγκαιρης προειδοποίησης.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι εκπρόσωποι των εταίρων του Προγράμματος σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και των τοποθετήσεων οι εισηγητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού και  των δημοσιογράφων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg VAGreeceBulgaria 2014-2020”


4ο ExportUSA Forum - Exporting in a shifting world

 • PDF

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο ExportUSA Forum το οποίο διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το τμήμα διεθνούς εμπορίου TradeUSA, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στο Grand Hyatt Hotel Athens.

To ΕΛΙΠΥΚΑ συμμετείχε σε ημερίδα της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2019

 • PDF

«Κανονισμοί & μέτρα πυροπροστασίας κατασκευών: Ελληνική – διεθνής προοπτική & οι επιπτώσεις στα κτίρια του μέλλοντος»

Η Coca-Cola επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου με ηχηρό μήνυμα και δράση για ένα Zero Waste Future

 • PDF

Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε με στόχο έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα

ΑΧΑ: Καθοριστικός ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών για τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής

 • PDF

Δυναμικά παρούσα η ΑΧΑ στο 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Ημερίδα Eco-Παρατηρητήριο 2019

 • PDF

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

“Ο γύρος της Ελλάδας” για το περιβάλλον ξεκινάει

 • PDF

Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ,

Δύο βραβεία για τη Bayer Ελλάς στα HR Awards

 • PDF

Η εταιρία διακρίθηκε στις κατηγορίες Talent & Performance Management και Health & Well-Being

Επιστήμη για όλους στη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη

 • PDF

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας υποδέχτηκε και φέτος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Βραδιά του Ερευνητή,

Η Bayer δεσμεύεται να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων

 • PDF

Η Bayer καλωσόρισε αγρότες, ακαδημαϊκούς, κορυφαίους ειδικούς της διεθνούς βιομηχανίας και άλλους εμπλεκόμενους στη φετινή διοργάνωση “Future of Farming Dialogue 2019”, μια ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας.

1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών – με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή

 • PDF

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ) παρουσιάζει το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών,

Η LG συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της ASHRAE “ENERGY in BUILDINGS”

 • PDF

Το τμήμα LG Business Solutions ενημέρωσε για τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία του ιδανικού κλίματος στις κτηριακές εγκαταστάσεις

Στην ΑΝΕΚ LINES το «4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο»

 • PDF

Η ΑΝΕΚ LINES, με πυξίδα την πρωτοπορία, φιλοξένησε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά,

Δυναμική συμμετοχή της Bayer στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 • PDF

Η Bayer Ελλάς θα έχει δυναμική παρουσία στο πρόγραμμα δράσεων Innov.ation HUB που διοργανώνεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα,

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

 • PDF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα η παρουσίαση του προγράμματος για την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην 84η ΔΕΘ,

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar