joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue02212017

Back ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ

INFACOMA ATHENS 2017 & AQUATHERM ΑTHENS 2017 Let’s Build The Future!

  • PDF

«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν φέτος για πρώτη φορά οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma & Aquatherm.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ”

  • PDF

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει το 2ο κύκλο του εξειδικευμένου τεχνολογικού σεμιναρίου με τίτλο “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”.

IFAT EURASIA Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος 2017

  • PDF

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τη 2η Ελληνική Ομαδική Εμπορική Αποστολή στην IFAT EURASIA στις 17.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη!

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

  • PDF

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

  • PDF

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

o Eκθεσιακός Oργανισμός του Μονάχου, στα πλαίσια του στόχου να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων, διοργανώνει για δεύτερη φορά την IFAT EURASIA, τη νέα Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος για την πολλά υποσχόμενη τούρκικη αγορά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Η δεύτερη διοργάνωση της IFAT EURASIA, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα λάβει χώρα στις 16. – 18.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη, στο Istanbul Expo Center (IFM), Hall 9-10-11.

Στην πρεμιέρα της IFAT EURASIA, συμμετείχαν 243 εκθέτες από 19 χώρες και 11.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών και επιβεβαιώνοντας το γεγονός, ότι η IFAT EURASIA, αποτελεί τη νεοεισερχόμενη πλατφόρμα τεχνολογιών, που συνδέεται με το περιβάλλον. 4 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν ως εκθέτες στην προηγούμενη IFAT EURASIA και συγκεκριμένα οι: FERI-TRI SA, POLYECO SA, RAM EUROPE και SABO HELLAS SA.

«Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη»

  • PDF

Τα συμπεράσματα του φόρουμ στο ΕΒΕΠ (28 Σεπτεμβρίου 2016)

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Από το Πέραμα η  επανεκκίνηση της ναυπηγικής δραστηριότητας- ναυπηγοεπισκευής

Το θετικό ενδιαφέρον της  Cosco για  την πρόταση ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που προωθεί ο Δήμος Περάματος, η  σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  στο  Υπουργείο Οικονομίας  προκειμένου να συμβάλλει στην επανεκκίνηση του κλάδου στην Ελλάδα, η επίσπευση δημιουργίας Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα τη Μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα με συντονιστή το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η επικείμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του ολοκληρωμένου προγράμματος «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών,  η ανάγκη μείωσης του  μη μισθολογικού κόστους, απόδοσης από το κράτος σημερινών οφειλών του προς  τις επιχειρήσεις ύψους 7 δις ευρώ, η παροχή οικονομικών κινήτρων στα πλοία για  διαχωρισμό αποβλήτων στην πηγή,  η δημιουργία Μητρώου Αποβλήτων Πλοίων, η αποφυγή πάση θυσία επιβολής ΦΠΑ 24% στη ναυπηγοεπισκευή,   αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης του σημερινού υφυπουργείου Ανάπτυξης σε υπουργείο με κάθετες αρμοδιότητες  και  αυτονομία είναι ανάμεσα στα «χειροπιαστά» συμπεράσματα του Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

H Βραδιά του Ερευνητή 2016 με συντονιστή το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη

  • PDF

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:00 στο Mediterranean Cosmos

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, που συντονίζει και φέτος τη Βραδιά του Ερευνητή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν και να ζήσετε μια  μοναδική Βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά επιστημονικά πειράματα και μουσική. Η εκδήλωση φέτος θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο Εμπορικό Κέντρο της Β. Ελλάδας, το Mediterranean Cosmos και θα αποτελείται από δυο μέρη: Το πρώτο θα ξεκινήσει από τις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, όπου μαθητές σχολείων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούν τα εκθέματα και θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά ερευνητικά παιχνίδια με στόχο να ενημερωθούν για τα οφέλη της έρευνας στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει από τις 17.00 μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, οπότε και η Βραδιά του Ερευνητή θα ανοίξει τις πύλες της σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις γύρω από την έρευνα και να ενημερωθούν για όλα εκείνα που προσφέρει, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους σε διαδραστικά πειράματα και συζητήσεις επάνω επίκαιρα ερευνητικά θέματα.  

Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - ΕΒΕΠ

  • PDF

Η σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η υλοποίηση του Εθνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα την μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα, τα προγράμματα ενίσχυσης της βιομηχανίας με άμεσο χρονικό ορίζοντα,  οι δραστηριότητες μεσαίας όχλησης, οι νέες επενδύσεις του ΟΛΠ, η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας του Πειραιά και οι προοπτικές που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη/κυκλική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο των  εργασιών του φόρουμ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που πραγματοποιείται σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής Πειραιώς – ΣΒΑΠ και των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων.

Οι δορυφόροι του COPERNICUS στην Αθήνα

  • PDF

Πρώτη πανευρωπαϊκά ημερίδα πληροφόρησης κι εκπαίδευσης για το μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Παρατήρησης Γης

To COPERNICUS, το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρόγραμμα Δορυφορικής Παρατήρησης της Γης για ειρηνικούς αποκλειστικά σκοπούς, συστήνεται στο ελληνικό κοινό στις 7 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κων/νου 48, Αθήνα). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την Αθήνα για να εκκινήσει τις δράσεις προβολής και προώθησης μιας εκ των μεγαλύτερων επενδύσεών της στον τομέα του διαστήματος της οποία τα αποτελέσματα διατίθενται δωρεάν και χωρίς περιορισμούς στο κοινό.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar