joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue01162018

Άνθρωπος

Ξεπέρασαν τους 300 οι Δήμοι της χώρας που συνεργάζονται με το Σύστημα των Μπλε Κάδων

 • PDF

Τους 301 έφτασαν οι Δήμοι που έχουν συμβληθεί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ οργανώνει το Σύστημα των μπλε κάδων για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας, προσφέροντας πλέον υπηρεσίες ανακύκλωσης στο 94% του πληθυσμού της χώρας.

Διπλή διάκριση για την ΕΕΑΑ στα Waste & Recycling Awards 2017

 • PDF

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στη φετινή διοργάνωση των Waste and Recycling Awards, τόσο για το σημαντικό έργο της στην ανακύκλωση συσκευασιών όσο και για τις δράσεις της για την προώθηση της ανακύκλωσης στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

WWF: Δεν θα πιάσουμε το στόχο του 2020 στις ΑΠΕ σε αντίθεση με ότι λέει η κυβέρνηση

 • PDF

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9 και στην εκπομπή «Με τα χίλια» με τον Σωτήρη Κυριακίδη, ο Νίκος Μάντζαρης υπεύθυνος ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής του WWF Ελλάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας στο Παρίσι σχετικά με τους εθνικούς στόχους ΑΠΕ και την κλιματική αλλαγή.

36,2 εκατ. ευρώ για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

 • PDF

Τη χρηματοδότηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 36,2 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος 40 Χρόνια Περιβαλλοντικής Δέσμευσης

 • PDF

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της κλείνει φέτος η εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (ΤΠΠ), η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Φάμελλος: "Απόλυτη τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων στην απορρύπανση του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ»

 • PDF

Την ολοκλήρωση της απορρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού Κόλπου με την τήρηση όλων των κανόνων του περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε νωρίτερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος,

 

Η Greenpeace και το ΓΠΑ στηρίζουν δράσεις αειφόρου ανάπτυξης στη Φθιώτιδα

 • PDF

Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε έναν τόπο με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Tetra Pak: Εργαστήριο για την εκπαίδευση γύρω από την ανακύκλωση

 • PDF

Για πρώτη φορά η Tetra Pak και η Eco Greece δημιουργούν ένα ανοιχτό στο κοινό «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης ανακύκλωσης συσκευασιών τύπου Tetra Pak» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η ΕΕΑΑ δημιουργεί παράδοση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 • PDF

Σχεδόν 6 τόνοι υλικών που συλλέχθηκαν από τον 35ο Μαραθώνιο οδηγήθηκαν προς Ανακύκλωση

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης: Πόρτα-πόρτα στην Ελευσίνα

 • PDF

O Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, υλοποίησε το διάστημα 7 Δεκεμβρίου 2016 με 7 Νοεμβρίου 2017 πρόγραμμα ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στον Δήμο Ελευσίνας.

 

Ανακύκλωση οχημάτων: Προστατέψτε το περιβάλλον και την τσέπη σας

 • PDF

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθούν τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

ΔΕΣΦΑ - Έκδοσης Αναφοράς Ανθρακικού Αποτυπώματος & Βιωσιμότητας

 • PDF

Στην έκδοση της Αναφοράς Ανθρακικού Αποτυπώματος & Βιωσιμότητας, με την οποία μετρά την επίδοσή του σε μια σειρά δεικτών Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, προχώρησε για έκτη συνεχή χρονιά, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Θεσσαλονίκη: Έργα για πράσινα δώματα και κάθετους κήπους μέσω ΕΣΠΑ

 • PDF

Έργα δημιουργίας πράσινων δωμάτων και καθέτων κήπων αφορά δράση του προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

H Polyeco υπογράφει μακροχρόνιο συμβόλαιο με την κυβέρνηση του Μαυρικίου για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

 • PDF

Η Polyeco, μία εταιρία με πολύχρονη εμπειρία, εξειδίκευση και τεχνογνωσία στη διαχείριση αποβλήτων, αναπτύσσει περαιτέρω την επενδυτική δραστηριότητά της με ένα έργο διεθνούς εμβέλειας που αφορά στη διαχείριση μίας εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στον Μαυρίκιο της Αφρικής.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 • PDF

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών μέσω του νέου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού προσκαλεί τους μαθητές όλης της χώρας να ανακυκλώσουν και να ταξιδέψουν στο χωριό του Άι-Βασίλη στη Λαπωνία

Παρουσιάσθηκε το νέο ν.σ για την ανακύκλωση

 • PDF

Κατατέθηκε στη Βουλή το αναμενόμενο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρεται πως για το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε τριπλός εντατικός κύκλος διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Αυτοδιοίκησης, της Αγοράς και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και των οικολογικών και κοινωνικών οργανώσεων.

KPMG: Οι εταιρείες δεν αναγνωρίζουν τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής

 • PDF

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των επιχειρήσεων μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης παγκοσμίως δεν αναγνωρίζουν τους οικονομικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής στις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις τους, σύμφωνα με την Έρευνα για τις Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017 της KPMG που δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Coca-Cola Company: Νέα δέσμευση για την ανακύκλωση των συσκευασιών

 • PDF

Η The Coca-Cola Company δεσμεύεται να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες και από υλικά που μπορούν να διασπαστούν πλήρως στη φύση έως το 2025.

Ανακύκλωση: Έρχονται κίνητρα αλλά και πρόστιμα για τις επιχειρήσεις

 • PDF

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επαναφέρει την ανακύκλωση στην καθημερινότητα αλλά και στην συνείδηση του πολίτη.

Παροχή "έξυπνων" λύσεων στην ΕΥΔΑΠ από Intrasoft International και Kando

 • PDF

Η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής μαζί με την εταιρεία Kando που εδρεύει στο Ισραήλ, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρέχουν στην ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης), λύσεις για τη μείωση ρύπανσης των υδάτων από βιομηχανικές πηγές.

Υπ.Υγείας: ΚΥΑ για την ποιότητα του νερού ώστε να διασφαλίζεται η ανθρώπινη υγεία

 • PDF

Το Υπουργείο Υγείας με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των επιχειρησιακών στόχων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας- τμήματος Υγιεινής Περιβάλλοντος- για την πρόληψη των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών κινδύνων στην υγεία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις εφαρμογής της καταστατικής του αρμοδιότητας για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης της χώρας.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar