joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue05232017

Άνθρωπος

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016: Ανακύκλωση Συσκευασιών στους μπλε κάδους

 • PDF

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016: Η Ανακύκλωση Συσκευασιών στους μπλε κάδους πέτυχε την υψηλότερη επίδοση από την αρχή της λειτουργίας της

Παραδόθηκε στους πολίτες του Αμαρουσίου ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας στο Κτήμα Καρέλλα

 • PDF

Γ. Πατούλης: Αναβαθμίζουμε το φυσικό περιβάλλον, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή, καλλιεργούμε πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού και βγαίνουμε, τελικά, ενωμένοι και νικητές ως κοινωνία. Ελπίζω αυτό το έργο να γίνει παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλους Δήμους που διαθέτουν ελεύθερους και αναξιοποίητους χώρους».

Πελοπόννησος: «Πράσινο φως» για λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων

 • PDF

Λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Πελοπόννησο δόθηκε σε διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Ολλανδία: Απεξάρτηση από τον άνθρακα για το λιμάνι του Άμστερνταμ ως το 2030

 • PDF

Το λιμάνι του Άμστερνταμ αποσκοπεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα μέχρι το 2030, στα πλαίσια μιας βιώσιμης στρατηγικής της ολλανδικής κυβέρνησης για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

192 πινακίδες «έλαμψαν» ξανά χάρη στην 3η Clean Up-Safety Day

 • PDF

Συνολικά 644 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε 3 Δήμους της Αττικής από 160 εθελοντές στο πλαίσιο των Clean Up-Safety Days

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η δράση της πρωτοβουλίας Clean Up-Safety Days που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού, καθώς περισσότερες από 192 πινακίδες οδικής σήμανσης αποκαταστάθηκαν από την LeasePlan Hellas και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με την αμέριστη συμβολή του Δήμου και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κολοκοτρώνη στο μετρό της Δάφνης και σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες - Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 40 εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά με στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης στις κεντρικές οδούς της περιοχής και τα κατάφεραν για ακόμη φορά!

Πρότυπο Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων δημιουργεί ο «Αρκτούρος»

 • PDF

Πρότυπο Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων δημιουργεί ο "Αρκτούρος" στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με στόχο να αποτελέσει το σημαντικότερο κέντρο προστασίας, περίθαλψης, αποκατάστασης και φιλοξενίας για τραυματισμένα και πρώην αιχμάλωτα άγρια σαρκοφάγα, στην ευρύτερη περιοχή.

Πρότυπο Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων δημιουργεί ο "Αρκτούρος" με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με στόχο να αποτελέσει το σημαντικότερο κέντρο προστασίας, περίθαλψης, αποκατάστασης και φιλοξενίας για τραυματισμένα και πρώην αιχμάλωτα άγρια σαρκοφάγα, στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει το αρτιότερο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού και του μαθητικού πληθυσμού.

Αλλαζει ο νόμος για την ανακύκλωση

 • PDF

Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης όπου θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και θα αφαιρεί άδειες από συστήματα ανακύκλωσης που έχουν προβλήματα με το νόμο

Αλλαγές στο νόμο για την ανακύκλωση, προωθεί το υπουργείο περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε και θα είναι σε διαβούλευση για συνολικά 30 ημέρες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το αποθεματικό των συλλογικών συστημάτων που λειτουργούν σήμερα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 35% των ετήσιων εσόδων τους και το υπόλοιπο 65% θα πρέπει να το αξιοποιούν σε δήμους για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

WWF: «Αργυρή» σε ανοικτές περιβαλλοντικές παραβιάσεις η Ελλάδα

 • PDF

Δεύτερη, μετά την Ισπανία, έρχεται η χώρα μας, σε ανοικτές υποθέσεις περιβαλλοντικών παραβιάσεων στην Ευρώπη των 28, όπως έκανε γνωστό το WWF, κατά τη παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης «Νόμος και περιβάλλον στην Ελλάδα: Έκθεση 2016 για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ακόμη και σε δασική γη, οριζόντιες άδειες χρήσης αιγιαλού, ακόμα και μέσα σε εθνικά πάρκα, «εμμονή» με τον λιγνίτη και πανάκριβες επενδύσεις σε νέες μονάδες, παρά την πρόσφατη Συμφωνία του Παρισιού, αλλά και πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μετά από καταδίκες της χώρας από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνθέτουν την εικόνα της χώρας στο ζήτημα της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επικίνδυνα απόβλητα από τη Γερμανία στον Ασπρόπυργο

 • PDF

Yψηλής επικινδυνότητας φορτίο μεταλλικού υδραργύρου, συνολικού βάρους 165 τόνων, μεταφέρθηκε παράνομα από τη Γερμανία στην Ελλάδα και παρέμενε έως πρόσφατα αποθηκευμένο σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο

Οι θάλασσες «πνίγονται» από πλαστικά και αποτσίγαρα

 • PDF

Στην περισυλλογή 13,5 τόνων απορριμμάτων, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν αποτσίγαρα και πλαστικά, προχώρησαν οι εθελοντές της HELMEPA στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας το διάστημα 6 - 15 Μαΐου 2016.

Έκθεση του WWF Ελλάς για τις δασικές πυρκαγιές

 • PDF

η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες της για τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού δασοπροστασίας, ενώ καλεί τους πολίτες να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή άμυνας για τα δάση μας

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Τον υψηλότερο κίνδυνο-κατηγορία 4- έχουν η Αττική, η δυτική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 16η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

 • PDF

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 16η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» σε Ελευσίνα, Ωρωπό και Κυλλήνη Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Έχοντας ως σύνθημα το «Μαθαίνω, Προστατεύω, Παίζω και Δημιουργώ», περισσότεροι από 200 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων συμμετείχαν  όχι μόνο στον  καθαρισμό των παραλιών αλλά και σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια όπως ζωγραφική σε καμβά, ενημέρωση για τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και διαδραστική αφήγηση παραμυθιού.

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον»

 • PDF

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας έστειλαν μήνυμα αγάπης και επέκτασης του πετυχημένου και καινοτόμου προγράμματος «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, αποδόθηκε το ποσό της δωρεάς που συγκεντρώθηκε από το Σύστημα Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Οι χωματερές απειλούν τους πνεύμονες όσων ζουν σε ακτίνα έως πέντε χιλιομέτρων

 • PDF

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο «αερομεταφερόμενος» κίνδυνος προέρχεται από την εισπνοή τοξινών, μικροοργανισμών, αερολυμμάτων και άλλων πτητικών ουσιών από τις χωματερές.

Οι χωματερές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των πνευμόνων όσων ζουν σε απόσταση έως πέντε χιλιομέτρων από αυτές, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το επιχειρείν

 • PDF

Αλλαγή κλίματος για τις εταιρείες.

Οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας σε όλο τον κόσμο βρίσκονται υπό πίεση. Οι επενδυτές θέλουν να γνωρίζουν εάν οι αλλαγές στη νομοθεσία για την προστασία του κλίματος έχουν επιπτώσεις στα κέρδη των εταιρειών.

Οι δέκα εταιρείες, οι οποίες πρόσφατα συνενώθηκαν και δημιούργησαν το Investment Leaders Group έχουν ένα τεράστιο βάρος στην αγορά. Διαχειρίζονται από κοινού τέσσερα τρισεκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα τους βρίσκεται η γερμανική Allianz Global Investors, η Standard Life Investment από την Σκωτία και η ελβετική ασφαλιστική Zurich.

Νέες μονάδες για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων

 • PDF

Βασική δραστηριότητα των Κέντρων θα είναι η συγκέντρωση, η διαλογή και η ταξινόμηση των ΑΗΗΕ, ανάλογα με την κατάστασή τους, με σκοπό να ακολουθήσει προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή επεξεργασία

Δύο νέες μονάδες για την διαλογή και την διαχείριση των ανακυκλώσιμων προϊόντων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού αναμένεται σύντομα να λειτουργήσουν στην Ελλάδα.

Στην 7η θέση η Ελλάδα στην ανακύκλωση ηλεκτρικών

 • PDF

Ανακύκλωσε! Κάν' το τρόπο ζωής

Ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγράφεται η πορεία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Σύμφωνα με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., οι ποσότητες των συσκευών που παραδόθηκαν για ανακύκλωση μέσα στο 2015 παρουσίασαν για δεύτερη συνεχή χρονιά αύξηση, μετά από τριετή πτωτική πορεία λόγω της οικονομικής ύφεσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει να βρίσκεται στην 7η θέση στην Ευρώπη (στα 28 κράτη μέλη) όσον αφορά στην αναλογία συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών προς διάθεση νέων ηλεκτρικών συσκευών στην αγορά, αφήνοντας πίσω της χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμη και η Μ. Βρετανία.

Μείωση εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα

 • PDF

Σύμφωνα με στοιχεία του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής ένωσης, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζουν μείωση που αγγίζει το 6,9%.

«Καν’ το όπως ένας Σιφνιός»: Η Σίφνος καταργεί την πλαστική σακούλα

 • PDF

Πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου
Με την Υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου και του Δήμου Σίφνου

Η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου (Sifnos Island Cooperative), στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριότητάς της για την πράσινη ανάπτυξη του νησιού, ξεκινά από 15 Απριλίου 2016 την εφαρμογή της Οδηγίας 2015/720. Tα καταστήματα λιανικής πώλησης του νησιού στηρίζουν την δράση παρέχοντας αντικίνητρα με την υιοθέτηση χρέωσης 0,10 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Let’s do it Greece 2016!

 • PDF

Την Κυριακή 17 Απριλίου ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece.

Με σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», εκατοντάδες φορείς μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας και πραγματοποιούν οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Ανάμεσά τους βρίσκονται εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, το Σώμα Ελλήνων Προκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες και εκατοντάδες σχολεία και φορείς από κάθε γωνιά της χώρας, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Μεξικό: Απαγόρευση αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα λόγω ρύπανσης

 • PDF

Προσωρινή απαγόρευση για εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους της Πόλης του Μεξικό την Τετάρτη, μετά από απότομη αύξηση της ρύπανσης, που ώθησε τις αρχές να σημάνουν τον πρώτο συναγερμό ποιότητας του αέρα μετά από 14 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο συγκάλεσε τη Δευτέρα συνεδρίαση της επιτροπής για την καταπολέμηση της ρύπανσης μετά την κήρυξη της πόλης σε κατάσταση «περιβαλλοντικής ανάγκης», λόγω της παρουσίας υψηλών επιπέδων όζοντος, τα οποία προκαλούν καρδιοαναπνευστικές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar