joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue10162018

Άνθρωπος

Παγκόσμια Τράπεζα: Ο όγκος των απορριμμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 70% ως το 2050 παγκοσμίως

 • PDF

Η ιλιγγιώδης αύξηση των απορριμμάτων και των αποβλήτων σε όλη την υφήλιο εγείρει μια επιπρόσθετη απειλή για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον, που ήδη διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τόνισε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Έναρξη του έργου iBikeShare Για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης

 • PDF

Ένα νέο ερευνητικό έργο, το iBikeShare, ξεκίνησε τις εργασίες του για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Κέρκυρα: Νέα χρηματοδότηση της ΠΙΝ για την ανακύκλωση

 • PDF

Την ένταξη στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 της πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού (εκτός συσκευασιών) Δήμου Κέρκυρας», π/υ 713.000,00 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Σταθερές Συγκοινωνίες

 • PDF

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), ξεκίνησαν το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

 • PDF

TΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

HELMEPA: Νορβηγία και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης

 • PDF

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 και τα Ποσειδώνια, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη HELMEPA,

WWF: Σε "πλαστική" θάλασσα κινδυνεύει να μετατραπεί η Μεσόγειος

 • PDF

Η Μεσόγειος Θάλασσα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε μια επικίνδυνη «πλαστική παγίδα» με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών απορριμμάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα θαλάσσια είδη, αλλά και την ανθρώπινη υγεία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 18η χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

 • PDF

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στον Ασπρόπυργο, στην Κυλλήνη Ηλείας και στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

ΣΙΚΙΝΟΣ – Ο ΠΡΩΤΟΣ #PLASTIC_STRAW_FREE ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 • PDF

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΗΜΈΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΆΛΑΣΣΑ (20 ΜΑΐΟΥ), ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΈΣ ΊΔΡΥΜΑ Α. Κ. ΛΑΣΚΑΡΊΔΗ ΚΑΙ Ο ΔΉΜΟΣ ΣΙΚΊΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ «SEA CHANGE», ΜΙΑΣ ΝΈΑΣ ΟΛΙΣΤΙΚΉΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΘΑΛΆΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΆΔΕΣ.

1,3 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκή βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών μετά το σεισμό στη Λέσβο

 • PDF

Οι φυσικές καταστροφές του 2017 προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και μεγάλες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές

Draxis: Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ΠΚΜ

 • PDF

Την Τρίτη 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ, ανάδοχο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Απαγόρευση για τα νεονικοτινοειδή: Mια θλιβερή μέρα για τους παραγωγούς και μία κακή συμφωνία για την Ευρώπη

 • PDF

Η απόφαση των Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσει τη χρήση συγκεκριμένων νεονικοτινοειδών σε εφαρμογές σε μόνιμα θερμοκήπια είναι μία κακή συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα και το περιβάλλον, και δεν θα ευνοήσει την πλειοψηφία των μελισσών ή άλλων επικονιαστών.

Eurocert: Αναγνώρισε τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του ΔΑΑ

 • PDF

Η EUROCERT ΑΕ, ελληνικός φορέας πιστοποίησης και ελέγχου, με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο των επιθεωρήσεων σε περισσότερες από 25 χώρες διεθνώς, ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιθεώρηση των πρακτικών μείωσης των εκπομπών του ανθρακικού αποτυπώματος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ ΑΕ).

Φάμελλος: "Τα συστήματα μέτρησης ρύπων στις βιομηχανίες ανοικτά σε κάθε πολίτη"

 • PDF

"Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει την ευθύνη να ακούει την αγωνία των πολιτών και να προστατεύει πάνω από όλα την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον",

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

 • PDF

Ξεκίνησαν από τον Μάρτιο ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές - εστίες περιαστικά όλων των Δήμων,

OAΣΑ: Ανανεώνει το στόλο με 92 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

 • PDF

Στην ανανέωση του στόλου με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής προχωρά ο ΟΑΣΑ, τη στιγμή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του υφιστάμενου στόλου σε ανταλλακτικά.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΛΊΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΑΣΟΚΟΜΊΑ: ΝΈΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ

 • PDF

Οι εθνικοί στόχοι αποτελούν μέρος του στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την ΕΕ κατά 30% (συγκριτικά με τα επίπεδα του 2005) μέχρι το 2030

Σαντορινιός: "Στόχος μας όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα"

 • PDF

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα".

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευφυούς διαχείρισης αποβλήτων ο δήμος Ηρακλείου

 • PDF

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Διαχείριση ευφυών συστημάτων αποβλήτων και πολιτικές» (Waste Management Intelligent Systems and Policies / WIN - POL», εντάχθηκε ο δήμος Ηρακλείου, με στόχο τον σχεδιασμό νέων πολιτικών διαχείρισης των αποβλήτων, ώστε αυτές να ενθαρρύνουν και να προωθούν τη χρήση του ευφυούς εξοπλισμού.

ΕΕΑΑ: Ενημερωτικές δράσεις και τεχνολογικές εφαρμογές γίνονται σύμμαχοι στην ανακύκλωση γυαλιού

 • PDF

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA), έχοντας καθιερώσει εδώ και 15χρόνια την κουλτούρα ανακύκλωσης στη χώρα μας, εντείνει τις προσπάθειές της για την συστηματικότερη ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και παράλληλα εφαρμόζει σύγχρονες πρακτικές αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar