joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue05232017

Ελληνικό Ενεργειακό Πλαίσιο

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με την εταιρεία «ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ ΜΟΝ. EΠΕ»

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ ΜΟΝ. EΠΕ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και στην ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.

Υπεγράφη η Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κοζάνη

 • PDF

Κλείνει έτσι μία εκκρεμότητα 20 ετών για τον Δήμο και ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017»

 • PDF

89 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 8 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ €100.000

Όμιλος Κοπελούζου: Συνεργασία με την Shenhua Group για επενδύσεις 3 δις

 • PDF

Η κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα και ο όμιλος Κοπελούζου, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας

360funding.gr, Όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης,με ένα κλικ

 • PDF

Μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη, την «360° Funding» (www.360funding.gr), δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την ελεύθερη, απλοποιημένη και χωρίς κόστος, πρόσβαση σε όλο το φάσμα των πληροφοριών που ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Δημιουργία Ελληνικού Κόμβου για τη Γαλάζια Ενέργεια στη Μεσόγειο

 • PDF

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), σε συνεργασία με άλλους 8 ευρωπαίους εταίρους, συμμετέχει στην προώθηση δεξιοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σχετικών με την ανάπτυξη της Γαλάζιας Ενέργειας στη Μεσόγειο

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας των Γρεβενών

 • PDF

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20.04.2017 με επιτυχία η 1η ημερίδα με τίτλο «Χρήση ηλιακής ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Οι προοπτικές του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering)» στα Γρεβενά.

Aνακοινώθηκε η Κριτική Επιτροπή των βραβείων Energy Mastering Awards 2017

 • PDF

Η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται με καταληκτική ημερομηνία την 28η Απριλίου

ClimateLaunchpad 2017 - Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

 • PDF

Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ερευνητές καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

Διάκριση του ΚΕΠΑ για το ευρωπαϊκό έργο HERON

 • PDF

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος HERON (H2020, Research and Innovation, no. 649690) με τίτλο “Forward looking socio-economic research on Energy Efficiency in EU countries”.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ»

 • PDF

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, €100.000 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ, €30.000 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΗ, €10.000 ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗΤΕΣ

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με τη ΔΕΛΤΑ

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τράπεζα Πειραιώς και η ΔΕΛΤΑ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη και ανάπτυξη της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας.  

Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2014 του OTE και της COSMOTE

 • PDF

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πρέπει να συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα  αναγνωρίζουν  ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες τους και για το λόγο αυτό εφαρμόζουν  περιβαλλοντική στρατηγική που βασίζεταισε τρεις πυλώνες:

Ελλάδα και Βενεζουέλα συζητούν για ενεργειακή συνεργασία

 • PDF

Η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Βενεζουέλας σε θέματα πετρελαίου και ενέργειας αλλά και γενικότερα, εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κατά τη συνάντηση που είχε, χθες το απόγευμα, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Farid Fernández.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αποτελέσματα εννεαμήνου 2014

 • PDF

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30/09/2014, καταρτισμένες με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2014 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 104,1 εκατ. ευρώ, έναντι 102,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013, αυξημένες κατά 1,5%.

Ο ΑΔΜΗΕ και η Terna Rete Italia εκσυγχρονίζουν την ηλεκτρική σύνδεση των δύο χωρών

 • PDF

Δελτίο Τύπου

•    Εξοικονόμηση άνω των 200 εκ. ευρώ για τους έλληνες πολίτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των επόμενων ετών
•    Ελλάδα και Ιταλία συνεχίζουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα

Ο εκσυγχρονισμός της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που βρίσκεται σε λειτουργία για περισσότερο από 10 χρόνια, παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα, ως το προβάδισμα που εδραιώνει η συνεργασία του ελληνικού ΑΔΜΗΕ και της ιταλικής Terna Rete Italia, σε ανταπόκριση προς τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ομιλία Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ στην Ημερίδα παρουσίασης των έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 • PDF

Κυρίες και κύριοι,

Η κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά. Ξεκινώ από αυτό γιατί είναι όλη η ουσία αυτής της περιόδου. Αυτό η χώρα μας πριν από ενάμιση χρόνο δεν το είχε. Δεν ήμασταν σε αυτή τη θέση. Τα επιχειρήματα, που σε αυτά τα «μεγάλα τραπέζια» είναι μόνο τα αποτελέσματα, η αξιοπιστία, που είχε χαθεί με τις λαϊκιστικές αερολογίες εσωτερικής κατανάλωσης, αποκτήθηκαν ξανά, τα έχουμε πλέον, με τεράστιες υπερβάσεις. Εθνικές, κοινωνικές, - κυρίως κοινωνικές, που τώρα πρέπει να αναγνωριστούν και με συγκεκριμένες κινήσεις από τους δανειστές μας. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι διεργασίες είναι συνεχείς και ότι θα υπάρχουν «συνεχείς αναταράξεις» για να βρεθούν οι νέοι συσχετισμοί για την νέα εποχή της Ευρώπης. Εμείς αυτό που σίγουρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αυτά που πρέπει να γίνουν, έτσι και αλλιώς.

York Capital Management: Επένδυσε 100 Eκατ. Eυρώ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 • PDF

Σε συμφωνία κατέληξε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την York Capital Management, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες. Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο 0,4871% οι Ίδιες Μετοχές

 • PDF

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενημερώνει ότι κατόπιν της ακύρωσης 4.209.070 ιδίων μετοχών στις 24/10/2013 και της εν συνεχεία πίστωσης δωρεάν μετοχών με αναλογία 1 νέα προς 25 παλαιές, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25/7/2013, η εταιρία κατέχει πλέον 532.515 ίδιες μετοχές ήτοι ποσοστό 0,4871% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στις 532.515 κοινές ονομαστικές μετοχές αναστέλλονται, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 παρ. 8 του Κ.Ν.2190/1920, ως ίδιες μετοχές της εταιρίας.

ΕΒΕΘ: «Πράσινη» Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ενέργεια

 • PDF

Στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πράσινη ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2007 - 2013 (Μεσογειακός Χώρος), προχωράει το ΕΒΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στα τρία όμοια προγράμματα εργαστηρίων (Workshops) και συμβουλευτικής του εν λόγω προγράμματος. Η συμμετοχή στα workshops δεν θα επιφέρει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες και τις επιχειρήσεις.

ΣΕΒ: «Αδιέξοδη η Εσωτερική Υποτίμηση»

 • PDF

Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, χωρίς να προσφέρει διέξοδο. Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώπιον του προέδρου και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης εργαζομένων- εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar