joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu04272017

Ελληνικό Ενεργειακό Πλαίσιο

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας των Γρεβενών

 • PDF

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20.04.2017 με επιτυχία η 1η ημερίδα με τίτλο «Χρήση ηλιακής ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Οι προοπτικές του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering)» στα Γρεβενά.

Aνακοινώθηκε η Κριτική Επιτροπή των βραβείων Energy Mastering Awards 2017

 • PDF

Η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται με καταληκτική ημερομηνία την 28η Απριλίου

ClimateLaunchpad 2017 - Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

 • PDF

Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ερευνητές καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

Διάκριση του ΚΕΠΑ για το ευρωπαϊκό έργο HERON

 • PDF

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος HERON (H2020, Research and Innovation, no. 649690) με τίτλο “Forward looking socio-economic research on Energy Efficiency in EU countries”.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ»

 • PDF

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, €100.000 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ, €30.000 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΗ, €10.000 ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗΤΕΣ

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με τη ΔΕΛΤΑ

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τράπεζα Πειραιώς και η ΔΕΛΤΑ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη και ανάπτυξη της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας.  

Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2014 του OTE και της COSMOTE

 • PDF

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πρέπει να συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα  αναγνωρίζουν  ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες τους και για το λόγο αυτό εφαρμόζουν  περιβαλλοντική στρατηγική που βασίζεταισε τρεις πυλώνες:

Ελλάδα και Βενεζουέλα συζητούν για ενεργειακή συνεργασία

 • PDF

Η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Βενεζουέλας σε θέματα πετρελαίου και ενέργειας αλλά και γενικότερα, εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κατά τη συνάντηση που είχε, χθες το απόγευμα, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Farid Fernández.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αποτελέσματα εννεαμήνου 2014

 • PDF

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30/09/2014, καταρτισμένες με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2014 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 104,1 εκατ. ευρώ, έναντι 102,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013, αυξημένες κατά 1,5%.

Ο ΑΔΜΗΕ και η Terna Rete Italia εκσυγχρονίζουν την ηλεκτρική σύνδεση των δύο χωρών

 • PDF

Δελτίο Τύπου

•    Εξοικονόμηση άνω των 200 εκ. ευρώ για τους έλληνες πολίτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των επόμενων ετών
•    Ελλάδα και Ιταλία συνεχίζουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα

Ο εκσυγχρονισμός της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που βρίσκεται σε λειτουργία για περισσότερο από 10 χρόνια, παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα, ως το προβάδισμα που εδραιώνει η συνεργασία του ελληνικού ΑΔΜΗΕ και της ιταλικής Terna Rete Italia, σε ανταπόκριση προς τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ομιλία Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ στην Ημερίδα παρουσίασης των έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 • PDF

Κυρίες και κύριοι,

Η κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά. Ξεκινώ από αυτό γιατί είναι όλη η ουσία αυτής της περιόδου. Αυτό η χώρα μας πριν από ενάμιση χρόνο δεν το είχε. Δεν ήμασταν σε αυτή τη θέση. Τα επιχειρήματα, που σε αυτά τα «μεγάλα τραπέζια» είναι μόνο τα αποτελέσματα, η αξιοπιστία, που είχε χαθεί με τις λαϊκιστικές αερολογίες εσωτερικής κατανάλωσης, αποκτήθηκαν ξανά, τα έχουμε πλέον, με τεράστιες υπερβάσεις. Εθνικές, κοινωνικές, - κυρίως κοινωνικές, που τώρα πρέπει να αναγνωριστούν και με συγκεκριμένες κινήσεις από τους δανειστές μας. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι διεργασίες είναι συνεχείς και ότι θα υπάρχουν «συνεχείς αναταράξεις» για να βρεθούν οι νέοι συσχετισμοί για την νέα εποχή της Ευρώπης. Εμείς αυτό που σίγουρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αυτά που πρέπει να γίνουν, έτσι και αλλιώς.

York Capital Management: Επένδυσε 100 Eκατ. Eυρώ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 • PDF

Σε συμφωνία κατέληξε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την York Capital Management, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες. Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο 0,4871% οι Ίδιες Μετοχές

 • PDF

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενημερώνει ότι κατόπιν της ακύρωσης 4.209.070 ιδίων μετοχών στις 24/10/2013 και της εν συνεχεία πίστωσης δωρεάν μετοχών με αναλογία 1 νέα προς 25 παλαιές, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25/7/2013, η εταιρία κατέχει πλέον 532.515 ίδιες μετοχές ήτοι ποσοστό 0,4871% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στις 532.515 κοινές ονομαστικές μετοχές αναστέλλονται, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 παρ. 8 του Κ.Ν.2190/1920, ως ίδιες μετοχές της εταιρίας.

ΕΒΕΘ: «Πράσινη» Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ενέργεια

 • PDF

Στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πράσινη ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2007 - 2013 (Μεσογειακός Χώρος), προχωράει το ΕΒΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στα τρία όμοια προγράμματα εργαστηρίων (Workshops) και συμβουλευτικής του εν λόγω προγράμματος. Η συμμετοχή στα workshops δεν θα επιφέρει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες και τις επιχειρήσεις.

ΣΕΒ: «Αδιέξοδη η Εσωτερική Υποτίμηση»

 • PDF

Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, χωρίς να προσφέρει διέξοδο. Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώπιον του προέδρου και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης εργαζομένων- εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Μειώθηκε το Μετοχικό Κεφάλαιο

 • PDF

Σε 31.533.000 ευρώ ανέρχεται το μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, της 25ης Ιουλίου 2013, αποφάσισε την αναδιάρθρωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας η οποία υλοποιείται σε δύο, διαδοχικά, στάδια ως εξής: 1)Με την με αρ. 1 απόφαση της ως άνω Συνέλευσης μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας κατά το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων επτακοσίων είκοσι ενός ευρώ (1.262.721 €) με την ακύρωση 4.209.070 ιδίων μετοχών.

ΔΕΗ: Υψηλό Μέρισμα Αναμένουν οι Αναλυτές

 • PDF

«Θετικό καταλύτη» για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και την διανομή υψηλών μερισμάτων, θεωρεί ανάλυση της Goldman Sachs την ιδιωτικοποίηση της 100% θυγατρικής της ΑΔΜΗΕ, στην οποία έχει μεταβιβαστεί το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την Goldman, με δεδομένο ότι το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της ΔΕΗ, θα θελήσει να εισπράξει μέρος του τιμήματος της διάθεσης, εκτιμάται ότι το μέρισμα που θα αφορά την οικονομική χρήση 2014, θα είναι σημαντικά αυξημένο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, το επιπλέον μέρισμα από τη διάθεση του ΑΔΜΗΕ, αλλά και τη διάθεση του 30% της παραγωγικής υποδομής, του συστήματος διανομής και του πελατολόγιου, θα κυμαίνεται γύρω στα 3 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η ανάλυση προσδιορίζει σε 5,2 ευρώ ανά μετοχή, τη συμμετοχή της δραστηριότητας της μεταφοράς, στην τιμή της μετοχής η οποία κυμαίνεται στα επίπεδα των 9,70 ευρώ.

Τον Οκτώβριο οι προκηρύξεις 806 θέσεων στα ΕΛΤΑ

 • PDF

Μέσα στον Οκτώβριο θα εκδοθούν οι προκηρύξεις των ΕΛΤΑ για την κάλυψη 806 θέσεων εποχικού προσωπικού με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε το αίτημα των ΕΛΤΑ και έτσι μένει να σταλεί το τελικό σχέδιο της προκήρυξης στον ΑΣΕΠ  για την τελική έγκριση. Οι θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα προσληφθούν με πλήρη ή μερική απασχόληση. Ειδικότερα, οι θέσεις κατανέμονται σε:

Σε εφαρμογή το σχέδιο Χατζηδάκη για τόνωση της αγοράς

 • PDF

Ρευστότητα έως 2,06 δισ. ευρώ προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεσμεύθηκε να παράσχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) σε συμφωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δισ. ευρώ, για την επιτάχυνση της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, της ΕΤΕπ κλπ, που εξασφαλίζουν την παροχή ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια προς την πραγματική οικονομία. Η συμφωνία προβλέπει την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων ανά μήνα, μέχρι το τέλος του έτους και περιλαμβάνει δάνεια που θα εκταμιευθούν με συγχρηματοδότηση από τα ταμεία:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προκηρύχτηκε η Ιδιωτικοποίηση

 • PDF

Την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποιήσης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Όπως αναφέρει, στην πρόσκληση, το ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την πώληση μετοχών που αντιπροσωπεύουν   ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περαιτέρω, ενέκρινε τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της Εταιρείας μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας. Με την παρούσα πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να  υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά μετοχών κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ που  αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΕΤΕΑΝ: Eνεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 • PDF

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας του ΕΤΕΑΝ, που θα παράσχει εγγυήσεις προς τις τράπεζες για την παροχή δανείων σε υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο, ύστερα από συμφωνία με τις τράπεζες που συμμετέχουν στη δράση και την υπογραφή των συμβάσεων συνεργασίας. Τα κεφάλαια του Ταμείου Εγγυοδοσίας ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια που θα εκταμιευθούν με την εγγύησή του εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 150 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια που θα αποτελέσουν αντικείμενο εγγύησης από το Ταμείο διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: - Δάνεια για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων: κυμαίνονται από 10.000 έως 800.000 ευρώ, με διάρκεια 5-10 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη. Για τα δάνεια αυτής της κατηγορίας το ποσοστό εγγυήσεως ορίζεται σε 80% επί του ποσού του δανείου.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar