joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu04272017

Άρθρα - Αναλύσεις

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Αλβανίας

 • PDF

Τη συμφωνία της χώρας με την γερμανική Κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του έργου μιας «κυκλικής γραμμής» 110 kV στη Ν. Αλβανία επικύρωσε το αλβανικό κοινοβούλιο.

Ξεκινούν νέες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

 • PDF

Κατευθείαν από ναυπηγείο της Mitsubishi στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας και τις δοκιμές στη Σιγκαπούρη έρχεται εντός ημερών στην κυπριακή ΑΟΖ, για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νεότευκτο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion.

Η Air Liquide υπογράφει μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με μεγάλο πετρελαϊκό όμιλο στο Ομάν

 • PDF

Η Air Liquide και η Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company (Orpic), τα εθνικά διυλιστήρια του Ομάν, υπέγραψαν πρόσφατα ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια αζώτου στο εργοστάσιο Liwa Plastics Industries Complex (LPIC).

Έκθεση ΕΥ: Μειωμένη η αξία των παγκόσμιων συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας

 • PDF

Τα 51 δις δολάρια άγγιξε η αξία των συμφωνιών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη από το 2012, εκ των οποίων τα 352 εκατ. δολάρια εντοπίζονται στην Ελλάδα από μία μόνο συναλλαγή

Η αυξημένη αξία των συμφωνιών σε Ευρώπη και Αμερικανική ήπειρο αναμένεται να μειωθεί μέσα στο 2017

Πρόκληση και ανάγκη για την Ελλάδα η διεξαγωγή διαγωνισμών για την αύξηση της δυναμικής των ΑΠΕ

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς βασίζεται σε αξιόπιστα συστήματα ψύξης

 • PDF

Η εταιρεία ENGIE Refrigeration GmbH, με έδρα στο Lindau, εφαρμόζει συστήματα ψύξης στους Χώρους Παραγωγής αλλά και στα γραφεία της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Κορωπί Αττικής. Κατόπιν παραγγελίας από τη φαρμακευτική εταιρεία, η ENGIE Hellas, η ελληνική αδερφή εταιρεία του ειδικού σε συστήματα ψύξης από το Lindau, εγκαθιστά τους ψύκτες Quantum της ENGIE Refrigeration για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η ABB εγκαινιάζει το ABB Ability, το κορυφαίο σύνολο ψηφιακών λύσεων

 • PDF

Ξεκίνησε η επίσημη διάθεση του ABB Ability, του καινοτόμου συστήματος συνδιασμού ψηφιακών λύσεων για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Έτους 2017/2018 για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό

 • PDF

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα).

Τράπεζα Πειραιώς: Αποτελέσματα Έτους 2016

 • PDF

Μείωση €2,5 δισ των δανείων σε καθυστέρηση >90ημερών ετησίως Αύξηση €3,0 δισ των καταθέσεων πελατών ετησίως Οριακή ζημία €4 εκατ σε ενοποιημένη βάση, με €74 εκατ κέρδη στην Ελλάδα

Πιστοποίηση του ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ από την EUROCERT κατά ISO 14001

 • PDF

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βελτίωσης της περιβαλλοντικής επίδοσης της επιχείρησης «ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» η EUROCERT ολοκλήρωσε την πιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004

KRAFT PAINTS: Ψηφίστηκε ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά εταιρικά brands

 • PDF

Η DRUCKFARBEN ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, μέλος της οποίας είναι η KRAFT PAINTS, αναδείχθηκε μία από τις «Κορυφαίες Εταιρικές Επωνυμίες» στην Ελλάδα για το 2016 στο πλαίσιο του θεσμού των Superbrands

Στην κορυφή των Υπηρεσιών Θεματοφυλακής η Τράπεζα Πειραιώς σε Παγκόσμιο Επίπεδο

 • PDF

Παγκόσμια διάκριση στον εξειδικευμένο τομέα των υπηρεσιών Θεματοφυλακής έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Relationship Management μεταξύ γνωστών διεθνών τραπεζών.

30 ΧΡΟΝΙΑ TÜV HELLAS (TÜV NORD) ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

 • PDF

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιόρτασε ο Φορέας Επιθεωρήσεων, Πιστοποιήσεων και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD), τη συμπλήρωση των 30 Χρόνων επιτυχούς δραστηριότητάς του στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η λειτουργία των e-branch της Τράπεζας Πειραιώς

 • PDF

Mε μεγάλη αποτελεσματικότητα λειτουργούν τα τρία πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα του δικτύου e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους και στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, έχοντας μέχρι στιγμής επιτύχει να αναβαθμίσουν την ποιότητα και εξυπηρέτηση των πελατών, προσφέροντας μια «Σύγχρονη Τραπεζική Εμπειρία».

2016 : Χρονιά κορυφαίων επιδόσεων για την ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

 • PDF

Τη χρονιά επισφράγισε η επίτευξη μεριδίου 9% στην παγκόσμια αγορά μπαταριών έλξης και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) €17,2 εκ. ευρώ

Intersolar Europe – connecting solar business µαζί µε την έκθεση “ees – electrical energy storage”

 • PDF

∆ιεθνής Έκθεση & Συνέδριο Ηλιακής Ενέργειας & Φωτοβολταϊκών-Μόναχο, 31.05. – 02.06.17, (Συνέδριο 30. – 31.05.17)

Νέο ρεκόρ παραγωγής το 2017 για τη Motor Oil Hellas

 • PDF

Μέρισμα 0,9 ευρώ ανά μετοχή αναμένεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Motor Oil Hellas, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Το μέρισμα αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξης του 6% βάσει της σημερινής τιμής κλεισίματος.

Έρευνα ΕΥ: Το 92% των επιχειρήσεων ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας σχεδιάζει να επενδύσει σε ψηφιακά δίκτυα μέσα στους επόμενους 12 μήνες

 • PDF

Επενδύσεις ύψους 500 δις δολαρίων σε ψηφιακά δίκτυα αναμένονται μέσα στα επόμενα 5 έως 7 χρόνια

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας διαβλέπουν τρία βασικά εμπόδια στην υιοθέτηση των ψηφιακών δικτύων

Οι μη παραδοσιακές εταιρείες κοινής ωφέλειας αποτελούν τη σημαντικότερη απειλή για τα σχέδια των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση των ψηφιακών δικτύων

Σε επανεπεξεργασία των σεισμικών της PGS, για καλύτερη αξιοποίηση, προχωρά η ΕΔΕΥ

 • PDF

Σε συνεννόηση με τη Νορβηγική εταιρεία PGS που έχει πραγματοποιήσει το 2012 τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και στις περιοχές Νότια και Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), προκειμένου να γίνει επανεπεξεργασία των δεδομένων που καταγράφηκαν τότε, και να διευρυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους από πιθανούς ενδιαφερόμενους παίχτες του διεθνούς ερευνητικού περιβάλλοντος.

Στρατηγική συνεργασία των ΕΛΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης

 • PDF

Συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην ενέργεια, και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Μηχανική Πετρελαίου, υπέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ευρωπαϊκά βραβεία ύψους 150 000 ευρώ για την κοινωνική καινοτομία

 • PDF

Στην Αθήνα σήμερα 7/3/2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε επίσημα τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 "Equality Rebooted", καλώντας τους Ευρωπαίους να προσφέρουν νέες, δυναμικές ιδέες για την ψηφιακή ένταξη, τη συνεργατική οικονομία, τη διασύνδεση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Νέος Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα για την Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας

 • PDF

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION, έχει εκπονηθεί Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα, ο οποίος αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα για την καλύτερη διαμόρφωση περιφερειακών και τοπικών πολιτικών, σχεδίων και στρατηγικών για την αειφόρο ενέργεια.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar