joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue02212017

Άρθρα - Αναλύσεις

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς Νέα συνεργασία με την εταιρεία Φ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη του Προγράμματος της Συμβολαιακής Αλιείας. Μετά την πρώτη, πρόσφατη συνεργασία της στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας, η Τράπεζα ανακοινώνει νέα συμφωνία με την εταιρεία ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ Φ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ στον κλάδο της εμπορίας νωπών ψαριών.

«Ενέργεια για να κερδίζεις διπλά» Τα Public και η ELPEDISON μαζί στην αγορά των υπηρεσιών ενέργειας

 • PDF

Τα Public, η νούμερο 1 ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας με 47 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, και η ELPEDISON, ο μεγαλύτερος σε αριθμό πελατών εναλλακτικός προμηθευτής ρεύματος, ανακοίνωσαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου τη νέα τους συνεργασία.

Ψηφιακός μετασχηματισμός: εγκαίνια του πρώτου κέντρου εξ’ αποστάσεως ελέγχου και διαχείρισης των μονάδων παραγωγής της Air Liquide στη Γαλλία

 • PDF

Η Air Liquide εγκαινίασε πρόσφατα στη Γαλλία, στο πλαίσιο του έργου Connect, ένα κέντρο ελέγχου και λειτουργίας, που είναι το μοναδικό στον τομέα των βιομηχανικών αερίων.

Η Siemens εκπληρώνει με το παραπάνω την υπόσχεσή της για το megaproject στην Αίγυπτο

 • PDF

• 4,8 γιγαβάτ δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν ήδη συνδεθεί στο δίκτυο

• 400 μεγαβάτ (ή 10 τοις εκατό) πλεόνασμα χάρη στην τεχνολογική υπεροχή της σε ολοκληρωμένα σύνθετα έργα

• Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ενεργειακά έργα ταχείας υλοποίησης

• Άριστη συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους και τις αρχές

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT: Ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά της Χιλής

 • PDF

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά της Χιλής

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ενέργειας, νέα προϊόντα σε συνεργασία με την ΑΧΑ, με επίκεντρο τον καταναλωτή

 • PDF

Η ELPEDISON δίπλα στην κοινωνία, με τη νέα σειρά προϊόντων ELPEDISONprotect Home για Νοικοκυριά και ELPEDISONprotect Business για Επαγγελματίες

17η Διεθνής Ειδική Έκθεση και Συνέδριο Ύδατος και Διαχείρισης Αποβλήτων WΑSSER BERLIN INTERNATIONAL 2017

 • PDF

Στις 28-31.03.2017 θα πραγματοποιηθεί η 17η Διεθνής Ειδική Έκθεση και Συνέδριο Ύδατος και Διαχείρισης Αποβλήτων WΑSSER BERLIN INTERNATIONAL 2017. Η WASSER BERLIN INTERNATIONAL λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο κάθε δύο χρόνια.

Χρηματοδότηση της Ε.Ε. σε καινοτομία του ΕΜΠ για τη συλλογή νερού από την ομίχλη

 • PDF

Η μετατροπή των υδρατμών της ομίχλης σε νερό αποτελεί μία μόνο από τις πρωτοποριακές εφαρμογές που υπόσχεται η καινοτομία που ανέπτυξε ο καθηγητής Αθανάσιος Παπαθανασίου από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η οποία συγκαταλέγεται στα 133 πρότζεκτ στον τομέα της έρευνας αιχμής που θα χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ).

Η Τράπεζα Πειραιώς στη 10η Zootechnia

 • PDF

H Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 στη 10η Zootechnia, τη διεθνή έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους του κλάδου της Κτηνοτροφίας και η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Daikin με την Zanotti παρουσιάζουν την πληρέστερη σειρά επαγγελματικής ψύξης για τη βιομηχανία τροφίμων

 • PDF

Η Zanotti, της οποίας η εξαγορά από την Daikin ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016, κατασκευάζει το μεγαλύτερο εύρος προϊόντων επαγγελματικής ψύξης.

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος

 • PDF

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν - κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος - επανεξελέγη το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα, με την κατωτέρω σύνθεση:

Δ.Τ. ΕΤΗΣΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ REVOIL

 • PDF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL στις 21 & 22 Ιανουαρίου, στο χώρο εκδηλώσεων Ble Pavillon στον Άλιμο Αττικής.

Συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κατά 39,4% στην Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π.

 • PDF

 

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια συμφωνίας με την Wert Red Sàrl από τον Ιούνιο 2016 για την πώληση ποσοστού που κατείχε στην Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. (εταιρεία) και μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας χωρίς συμμετοχή της Τράπεζας, το ποσοστό της τελευταίας στην εταιρεία διαμορφώθηκε σε 39,4% από 57,9%.

Το σεμινάριο EUREM στη νέα Υπουργική Απόφαση για τους Ενεργειακούς Ελέγχους

 • PDF

Ανάμεσα στη λίστα των ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων πιστοποίησης/εκπαίδευσης των Ενεργειακών Ελεγκτών, περιλαμβάνεται το σεμινάριο Ενεργειακών Διαχειριστών EUREM http://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/ που υλοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ήδη από το 2008.

H ENGIE Hellas αναλαμβάνει το μεγαλύτερο συμβόλαιο ολοκληρωμένης διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management) στην Ελλάδα

 • PDF

H ENGIE Hellas, θυγατρική του Γαλλικού ομίλου ENGIE, υπέγραψε τη σύμβαση ολοκληρωμένης διαχείρισης εγκαταστάσεων για το νέο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Η ENGIE Hellas θα παρέχει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών: τεχνική συντήρηση, ενεργειακές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και υπηρεσίες πρασίνου.

Επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ από την Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα - Γρανίτες

 • PDF

Την υλοποίηση τετραετούς επενδυτικού σχεδίου, ύψους 70 εκατ. ευρώ, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα - Γρανίτες.

Μηδενική η επίπτωση των χαμηλών θερμοκρασιών στις εγκαταστάσεις αερίου

 • PDF

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα σχετικά με την επίπτωση των χαμηλών θερμοκρασιών στη λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου, η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου επιθυμεί να διευκρινίσει τα κάτωθι:

Οι φωτοβολταϊκοί «παίρνουν το όπλο τους» μετά τις παραχωρήσεις της ΔΕΗ προς τις τράπεζες

 • PDF

Μετά την προχθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ για τη δημιουργία της Holding στην οποία θα περάσει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών και των ιθυνόντων της επιχείρησης είναι να μην υπάρξει προσβολή της απόφασης μέσα στο επόμενο δίμηνο από κάποιους εκ των μετόχων μειοψηφίας.

Η Samsung Electronics διακρίθηκε για τον σχεδιασμό και την καινοτόμο τεχνολογία στη CES 2017

 • PDF

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2017 – Περισσότερα από 120 βραβεία κέρδισε η Samsung Electronics στη CES 2017. Η εταιρεία συνεχίζει να διακρίνεται σε κατηγορίες που αφορούν στην οικιακή ψυχαγωγία, τις οικιακές και φορητές συσκευές. Η Samsung έχει την τιμή να διακρίνεται στη CES μαζί με άλλες καινοτόμες εταιρείες και τεχνολογίες επόμενης γενιάς, που διαμορφώνουν το μέλλον της καθημερινής ζωής.

Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ELPEDISON

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ELPEDISON

Καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου στην ELPEDISON ανέλαβε από τις 2 Ιανουαρίου 2017 ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, διαδεχόμενος τον κ. Σπύρο Ανδρεά.


Ο κ. Ζαχαριάδης προέρχεται από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, όπου από το 2014 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Συγκροτήματος του Διυλιστηρίου, των Πετροχημικών και των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DIAXON A.E., θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο κ. Ζαχαριάδης, κάτοχος Διπλώματος Χημικού Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχίου Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 στον τομέα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Το 1986 συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην ΕΚΟ - σήμερα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. - ως Χημικός Μηχανικός στο Διυλιστήριο Θεσσαλονίκης. Αρχικά εργάστηκε ως Μηχανικός Διεργασιών και, από το 1998 έως το 2004, ανέλαβε και διοικητικά καθήκοντα στη Λειτουργία και την Τεχνική Διεύθυνση του Διυλιστηρίου. Το 2005, ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα, αρχικά στην Τεχνική Διεύθυνση, ακολούθως στη Διεύθυνση Λειτουργίας του Διυλιστηρίου και από το 2014 επικεφαλής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης.

Από το 2007 έως το 2016, διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών σε διάφορους τομείς.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του Εκτελεστικού Προέδρου στην ELPEDISON “Η δραστηριοποίησή μου στην ELPEDISON, αποτελεί για μένα αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη πρόκληση. Η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της Εταιρείας, τόσο στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στον τομέα του φυσικού αερίου, μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ενεργειακή αγορά στη χώρα μας, αποτελεί βασικό μου στόχο και επιδίωξη. Είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί με τους εργαζόμενους της Εταιρείας, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε σημαντικά τη θέση της ELPEDISON στην Ελληνική αγορά, ανάγοντάς την σε ηγετικό ενεργειακό παίκτη”.

«Ανάσα» για τα εγκλωβισμένα νοικοκυριά η νέα ρύθμιση για αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς εγκρίσεις

 • PDF

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2017 – Η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου καλωσορίζει τη νέα νομοθετική ρύθμιση (Ν.4447/2016) που προβλέπει ότι για την τοποθέτηση ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης δεν απαιτείται έγκριση ή απόφαση της γενικής συνέλευσης, αφού καθιστά σημαντικά πιο άμεση, εύκολη και ευνοϊκή την αυτόνομη σύνδεση ενός διαμερίσματος με το δίκτυο φυσικού αερίου.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar