joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu03232017

Άρθρα - Αναλύσεις

2016 : Χρονιά κορυφαίων επιδόσεων για την ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

 • PDF

Τη χρονιά επισφράγισε η επίτευξη μεριδίου 9% στην παγκόσμια αγορά μπαταριών έλξης και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) €17,2 εκ. ευρώ

Intersolar Europe – connecting solar business µαζί µε την έκθεση “ees – electrical energy storage”

 • PDF

∆ιεθνής Έκθεση & Συνέδριο Ηλιακής Ενέργειας & Φωτοβολταϊκών-Μόναχο, 31.05. – 02.06.17, (Συνέδριο 30. – 31.05.17)

Νέο ρεκόρ παραγωγής το 2017 για τη Motor Oil Hellas

 • PDF

Μέρισμα 0,9 ευρώ ανά μετοχή αναμένεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Motor Oil Hellas, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Το μέρισμα αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξης του 6% βάσει της σημερινής τιμής κλεισίματος.

Έρευνα ΕΥ: Το 92% των επιχειρήσεων ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας σχεδιάζει να επενδύσει σε ψηφιακά δίκτυα μέσα στους επόμενους 12 μήνες

 • PDF

Επενδύσεις ύψους 500 δις δολαρίων σε ψηφιακά δίκτυα αναμένονται μέσα στα επόμενα 5 έως 7 χρόνια

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας διαβλέπουν τρία βασικά εμπόδια στην υιοθέτηση των ψηφιακών δικτύων

Οι μη παραδοσιακές εταιρείες κοινής ωφέλειας αποτελούν τη σημαντικότερη απειλή για τα σχέδια των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση των ψηφιακών δικτύων

Σε επανεπεξεργασία των σεισμικών της PGS, για καλύτερη αξιοποίηση, προχωρά η ΕΔΕΥ

 • PDF

Σε συνεννόηση με τη Νορβηγική εταιρεία PGS που έχει πραγματοποιήσει το 2012 τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και στις περιοχές Νότια και Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), προκειμένου να γίνει επανεπεξεργασία των δεδομένων που καταγράφηκαν τότε, και να διευρυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους από πιθανούς ενδιαφερόμενους παίχτες του διεθνούς ερευνητικού περιβάλλοντος.

Στρατηγική συνεργασία των ΕΛΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης

 • PDF

Συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην ενέργεια, και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Μηχανική Πετρελαίου, υπέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ευρωπαϊκά βραβεία ύψους 150 000 ευρώ για την κοινωνική καινοτομία

 • PDF

Στην Αθήνα σήμερα 7/3/2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε επίσημα τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 "Equality Rebooted", καλώντας τους Ευρωπαίους να προσφέρουν νέες, δυναμικές ιδέες για την ψηφιακή ένταξη, τη συνεργατική οικονομία, τη διασύνδεση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Νέος Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα για την Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας

 • PDF

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION, έχει εκπονηθεί Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα, ο οποίος αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα για την καλύτερη διαμόρφωση περιφερειακών και τοπικών πολιτικών, σχεδίων και στρατηγικών για την αειφόρο ενέργεια.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Κάρτα του Αγρότη

 • PDF

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, συμφώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της έκδοσης της Κάρτας του Αγρότη.

Η EUROCERT υπενθυμίζει την υποχρέωση ελέγχου και πιστοποίησης των ανελκυστήρων

 • PDF

Ως 100% ελληνικός φορέας πιστοποίησης διαπιστευμένος από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για τον έλεγχο και πιστοποίηση ανελκυστήρων, η EUROCERT «κρούει τον κώδωνα» και υπενθυμίζει τη σημασία και υποχρέωση του περιοδικού ελέγχου των ανελκυστήρων για την αξιολόγηση και ασφάλεια των χρηστών όπως υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017

 • PDF

Ο πέμπτος κύκλος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) έκλεισε με έναν αριθμό ρεκόρ από επιχειρηματίες να καταθέτουν αίτηση - σχεδόν 15% περισσότεροι από το 2016.

H LG στηρίζει δυναμικά την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης – Ενέργειας

 • PDF

Η εταιρεία στέκεται αρωγός στις προσπάθειες για την εφαρμογή μεθόδων και καλών πρακτικών που σκοπό έχουν την επικράτηση στην αγορά προϊόντων σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας

Ιστορικό υψηλών καθαρών κερδών €329 εκατ. παρά τη μείωση των διεθνών περιθωρίων διύλισης κατά 25%

 • PDF

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, σύμφωνα με ΔΠΧΠ. Το 2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τις ζημιογόνες χρήσεις 2013 και 2014 ο Όμιλος επέτυχε ιδιαίτερα υψηλή κερδοφορία παρά την υποχώρηση κατά 25% των διεθνών περιθωρίων διύλισης, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση δημοσιευμένων αποτελεσμάτων στην ιστορία του, με τα κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε €836 εκατ. και τα καθαρά κέρδη σε €329 εκατ. έναντι καθαρών κερδών €45 εκατ. το 2015 και ζημιών €369 εκατ. το 2014.

Αττική: 120 νέοι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

 • PDF

120 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική, μετά από πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

H LG λαμβάνει το βραβείο ‘Προμηθευτής Τεχνολογίας της Χρονιάς 2016' στα φετινά Retail Business Awards

 • PDF

Η LG Electronics Hellas (LG) στο πλαίσιο των Retail Business Awards 2016, σημαντικού και καταξιωμένου θεσμού για το Λιανεμπόριο και τη Βιομηχανία, έλαβε το βραβείο ‘Προμηθευτής Τεχνολογίας της Χρονιάς 2016’.

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς Νέα συνεργασία με την εταιρεία Φ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη του Προγράμματος της Συμβολαιακής Αλιείας. Μετά την πρώτη, πρόσφατη συνεργασία της στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας, η Τράπεζα ανακοινώνει νέα συμφωνία με την εταιρεία ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ Φ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ στον κλάδο της εμπορίας νωπών ψαριών.

«Ενέργεια για να κερδίζεις διπλά» Τα Public και η ELPEDISON μαζί στην αγορά των υπηρεσιών ενέργειας

 • PDF

Τα Public, η νούμερο 1 ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας με 47 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, και η ELPEDISON, ο μεγαλύτερος σε αριθμό πελατών εναλλακτικός προμηθευτής ρεύματος, ανακοίνωσαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου τη νέα τους συνεργασία.

Ψηφιακός μετασχηματισμός: εγκαίνια του πρώτου κέντρου εξ’ αποστάσεως ελέγχου και διαχείρισης των μονάδων παραγωγής της Air Liquide στη Γαλλία

 • PDF

Η Air Liquide εγκαινίασε πρόσφατα στη Γαλλία, στο πλαίσιο του έργου Connect, ένα κέντρο ελέγχου και λειτουργίας, που είναι το μοναδικό στον τομέα των βιομηχανικών αερίων.

Η Siemens εκπληρώνει με το παραπάνω την υπόσχεσή της για το megaproject στην Αίγυπτο

 • PDF

• 4,8 γιγαβάτ δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν ήδη συνδεθεί στο δίκτυο

• 400 μεγαβάτ (ή 10 τοις εκατό) πλεόνασμα χάρη στην τεχνολογική υπεροχή της σε ολοκληρωμένα σύνθετα έργα

• Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ενεργειακά έργα ταχείας υλοποίησης

• Άριστη συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους και τις αρχές

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT: Ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά της Χιλής

 • PDF

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά της Χιλής

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ενέργειας, νέα προϊόντα σε συνεργασία με την ΑΧΑ, με επίκεντρο τον καταναλωτή

 • PDF

Η ELPEDISON δίπλα στην κοινωνία, με τη νέα σειρά προϊόντων ELPEDISONprotect Home για Νοικοκυριά και ELPEDISONprotect Business για Επαγγελματίες

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar