joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Fri06182021

Ηλιακά - Θερμικά

PVMAINT: ΑΝΑΛΗΨΗ ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ NET METERING 420 KW ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ

 • PDF

H PVMAINT συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στην ελληνική αγορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων και έχοντας πολύ σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές στέγες, ανέλαβε πρόσφατα την υλοποίηση ενός ακόμα ΦΒ ΝΕΤ METERING ισχύος 420 KW σε βιομηχανική στέγη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Ελληνικής εταιρείας ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ στο Κρυονέρι Αττικής.

Ο κύριος Λαζαράκος Φίλιππος, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας PVMAINT, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη της ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ προς την εταιρεία μας αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Η αξιοποίηση του ενεργειακού συμψηφισμού στο εργοστάσιο του πελάτη μας θα συμβάλει στην σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πολύχρονη εμπειρία και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία της εταιρείας μας, αποτελεί βασικό εργαλείο επιτυχίας μας και ουσιαστικής υποστήριξης των επιχειρήσεων που θέλουν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος μας».

Η Γευσήνoυς έχοντας πάντα ως γνώμονα την διαρκή δέσμευση της για ηθική συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, επενδύει διαρκώς σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης με την ορθή χρήση των φυσικών της πόρων, τον έλεγχο κατανάλωσης ενέργειας και ύδατος και προσβλέπει πάντα στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στο περιβάλλον με την υιοθέτηση πρακτικών πράσινης ενέργειας. Έχοντας έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και μέσα από έμπρακτες πρωτοβουλίες και πράξεις ευθύνης, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων.

Το έργο αυτό προστίθεται σε ένα σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών σταθμών σε βιομηχανικές στέγες και επί εδάφους που έχει υλοποιήσει με επιτυχία η PVMAINT για βιομηχανίες και για επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και ενισχύει περαιτέρω την σημαντική θέση που κατέχει στον χώρο της μελέτης, κατασκευής και συντήρησης φωτοβολταϊκών σταθμών πανελλαδικά.

Η PVMAINT είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001.

 

Άη-Στράτης: Ρεύμα και θέρμανση από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

 • PDF

Ρεύμα και ζεστό νερό από ανανεώσιμες πηγές μέσω τηλεθέρμανσης εξασφαλίζει για τους κατοίκους του Άη-Στράτη το πιλοτικό έργο για τη μετατροπή του σε πράσινο νησί, ενώ το “πακέτο” των παρεμβάσεων περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου αλλά και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του νησιού Μαρία Κακαλη η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί,  μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας  και αφορά στην κατασκευή υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο νησί. Ο σταθμός αποτελείται από ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό, μπαταρίες και Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης και Ελέγχου μέσω του οποίου επιδιώκεται η κάλυψη του 85% των ενεργειακών αναγκών του νησιού από ΑΠΕ. Η υφιστάμενη πετρελαϊκή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα παραμείνει σε λειτουργία για την κάλυψη των αναγκών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παραγωγή πράσινης ενέργειας και έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της μπαταρίας, αλλά και για λόγους ασφάλειας.

Επιπλέον η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τον υβριδικό σταθμό θα τροφοδοτεί σύστημα τηλεθέρμανσης που θα περιλαμβάνει κεντρικές μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης θερμότητας (δεξαμενές θερμού νερού), καθώς και το δίκτυο διανομής της θερμικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές (θα κατασκευαστεί υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ζεστού νερού στον οικισμό του Αη-Στράτη).

Το έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει επίσης την υλοποίηση επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων (σχολεία, δημαρχείο, αγορά, κέντρα συνάθροισης κ.α.) Επίσης ο Δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Τα οχήματα θα φορτίζονται με πράσινη ενέργεια από το δίκτυο του νησιού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7,7 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του είναι 25 μήνες. Τα λειτουργικά αποτελέσματα (σε τεχνολογικό, διαχειριστικό και θεσμικό επίπεδο) αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παραδείγματα συνδυασμού υβριδικού συστήματος ΑΠΕ με τηλεθέρμανση σε αυτόνομο σύστημα είναι σχεδόν ανύπαρκτα παγκοσμίως.

 

Η Lightsource bp επενδύει στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας.

 • PDF


Είσοδος του παγκόσμιου κολοσσού ηλιακής ενέργειας Lightsource bp στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς 640MW από την Kiefer TEK


Η Lightsource bp, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας συνεχίζει την επέκταση της με δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία κατοχύρωσε 140MW στην πρόσφατη Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία δηλαδή 40% της συνολικής δημοπρατημένης ισχύος, «κλειδώνοντας» σε μία μέση τιμή των 38.5 € ανά MW. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ένα μέρος από τα 640ΜW έργων που θα εξαγοράσει η Lightsource bp από την Kiefer TEK, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και επενδυτές ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας μέσω της διαδικασίας των δημοπρατήσεων, εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό καθώς και καλύτερες τιμές για τους τελικούς δικαιούχους.

Τα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καταδεικνύουν πως η ηλιακή ενέργεια γίνεται πλέον ανταγωνιστική προς όφελος συνολικά του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος. Στον τελευταίο διαγωνισμό υποβλήθηκαν προσφορές για περισσότερα από 1 GW έργων ΑΠΕ και ανατέθηκαν συμβόλαια έως και 350MW με ρεκόρ χαμηλών τιμών κάτι που καθιστά την ηλιακή ενέργεια ανταγωνιστική έναντι όλων των παραδοσιακών μορφών παραγωγής ενέργειας.

Η Ελλάδα γίνεται πλέον μια στρατηγική αγορά για την Lightsource bp, η οποία  έχει παρουσία σε 3 ηπείρους και 14 χώρες με ένα χαρτοφυλάκιο εκτελεσμένων έργων ισχύος 3,5GW και υπό εκτέλεση διεθνή έργα δυναμικότητας 20GW.

Μαζί με τα 140MW που κατοχυρώθηκαν στην πρόσφατη δημοπρασία, η Lightsource bp για τους επόμενους 24 μήνες, σχεδιάζει να εκτελέσει έργα ισχύος μεγαλύτερης από 200MWp. Πρόκειται για μια επένδυση περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας. Το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο θα πραγματοποιηθεί σε  συνεργασία με την Kiefer TEK στους τομείς της αδειοδότησης και κατασκευής. Η παραγόμενη ενέργεια θα πωλείται είτε μέσω των Συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης με τον ΔΑΠΕΕΠ στη συμφωνηθείσα τιμή αλλά και απευθείας σε μεγάλες επιχειρήσεις, προμηθευτές ενέργειας ή/και στο χρηματιστήριο ενέργειας.

O υπεύθυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη της Lightsource bp κ. Βλάσιος Σουφλής δήλωσε:  «Πρόκειται για ένα ορόσημο για την ελληνική ομάδα ανάπτυξης έργων της Lightsource bp η οποία εργάστηκε σκληρά και πέτυχε τον στόχο της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία των διαγωνισμών επιτρέπει στη χώρα να επιταχύνει την απεξάρτηση της από τον άνθρακα και παράλληλα δημιουργεί τις συνθήκες για την είσοδο στην ελληνική αγορά των μεγαλύτερων παικτών παγκοσμίως. Η συνεργασία μας με την Kiefer TEK ήταν καθοριστική για την εδραίωση μας στην Ελληνική αγορά.  Συμφωνίες όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση μέσα από τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσφορά καθαρής ενέργειας.»

Ο Θανάσης Ρήγας, Managing Director της Lightsource bp για την Ελλάδα δήλωσε: «Είμαι περήφανος για την είσοδο της Lightsource bp στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η είσοδος αυτή είναι καθοριστική για την ανάπτυξη καθαρής και προσιτής ηλιακής ενέργειας και την επίτευξη του στόχου του «Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)» για αύξηση του μεριδίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 30% έως το 2030. Η bp επενδύει στην Ελλάδα για πάνω από 90 χρόνια και με την Lightsource bp συνεχίζει τις επενδύσεις της με στόχο ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.»

Από την μεριά της Kiefer TEK, o CEO της εταιρείας Χρήστος Πετρόχειλος δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει τις υψηλές δυνατότητες των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε και την αξία που μπορούμε να προσφέρουμε σε συνεργασία με έναν παγκόσμιο παίκτη όπως η Lightsource bp. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε τα κοινά μας project μας να κερδίζουν και θα αισθανθούμε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν τα έργα μας ολοκληρωθούν παραδίδοντας φθηνή και καθαρή ενέργεια σε όλη την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία μας με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στον κόσμο θα δημιουργήσει πολύ ενδιαφέροντα project."


Μεγάλη πτώση τιμών για έργα ΑΠΕ

 • PDF

Άλλο ένα «φράγμα» έσπασαν οι τιμές για τα έργα ΑΠΕ σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό. Ειδικότερα, στη σημερινή ηλεκτρονική δημοπρασία, στο πλαίσιο της κοινής ανταγωνιστικής διαδικασίας της ΡΑΕ για υποβολή προσφορών έργων ΑΠΕ, οι τιμές ξεκίνησαν από τα 53,86 ευρώ/MWh και η χαμηλότερη τιμή έκλεισε στα 32,97 ευρώ/MWh. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 40 ευρώ/MWh.

Η συνεχής μείωση των τιμών για τα έργα ΑΠΕ επιβεβαιώνει στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εθνική οικονομία. Τα σημερινά αποτελέσματα του διαγωνισμού πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα κατά τουλάχιστον 61% έως το 2030.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η εντυπωσιακή πτώση των τιμών για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως καταγράφηκε στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της ωρίμανσης της τεχνολογίας των ΑΠΕ, αλλά και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Με την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα επιτυγχάνουμε την προσφορά καθαρής ενέργειας με ανταγωνιστικότερες τιμές για τους καταναλωτές. Η διαμόρφωση των τιμών των έργων ΑΠΕ στο 1/3 του κόστους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εμβληματικής μεταρρύθμισης της απολιγνιτοποίησης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ».


Schneider Electric: Διαμορφώνοντας ένα πράσινο και ψηφιακό μέλλον

 • PDF
 • Η εταιρεία διοργάνωσε μία διαδικτυακή εκδήλωση, αναδεικνύοντας τις πιο πρόσφατες καινοτόμες λύσεις και τα προϊόντα της για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιωσιμότητας

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, μια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Διαμορφώνουμε σήμερα το πράσινο και ψηφιακό μέλλον μας». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συζητήθηκαν οι  τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, οι τάσεις της αγοράς, ενώ παρουσιάστηκαν προηγμένες λύσεις και εφαρμογές της εταιρείας που συμβάλλουν στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια του “digital” που συνοδεύεται πλέον όλο και περισσότερο από την έννοια του “green”, γεγονός που αφορά όλους τους εταιρικούς οργανισμούς. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο ηλεκτρισμός γίνεται «πράσινος» βασιζόμενος σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω της ψηφιοποίησης, να διαμορφωθεί ένα ‘έξυπνο’ μέλλον με ‘έξυπνες’ πόλεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναδείχθηκαν, επίσης, οι δεσμεύσεις της εταιρείας όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα από καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, τις αρχές εμπιστοσύνης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και την αξιοποίηση της νέας γενιάς και την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Θανάσης Παπαθανασόπουλος, Sales Account Executive & Sustainability Leader, Schneider Electric, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα παραμένει η κλιματική αλλαγή και ότι οι συνέργειες μεταξύ εταιρειών είναι απαραίτητες για την αντιμετώπισή της. Επιπλέον, υπογράμμισε της δέσμευση της εταιρείας όσον αφορά την απαλλαγή των δραστηριοτήτων της από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Αναφέρθηκε, επίσης, στον σχεδιασμό νέων φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, θέτοντας ως στόχο το 80% των πωλήσεων να προέρχεται από πράσινα προϊόντα, αλλά και την ενίσχυση της εξοικονόμησης CO2 στους πελάτες της από 120 εκατομμύρια τόνους σήμερα, σε 800 μέχρι το 2025.

Ο κ. Θανάσης Τσακαρισιάνος, Sales Director EUs & Sls-OEMs Channel της Schneider Electric από την πλευρά του υπογράμμισε τη δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ανακοίνωσε την εμπορική διαθεσιμότητα του επαναστατικού  πίνακα διανομής μέσης τάσης SM AirSeT, που αξιοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογίας διανομής καθαρού αέρα και διακοπής του κενού. Η νέα λύση της Schneider Electric αποτελεί την περιβαλλοντική εξέλιξη μίας από τις πιο δημοφιλείς σειρές προϊόντων της, το SM6, για δευτερεύουσα ηλεκτρική διανομή.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς και ο καίριος ρόλος των κρίσιμων ΙΤ υποδομών και των Data Centers του μέλλοντος στη βελτίωση της λειτουργικότητας των επιχειρήσεων. Ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, Secure Power VP SEE & IT Director Greece, APC by Schneider Electric, ανέλυσε τα οφέλη των Data Centers του Μέλλοντος’ της APC by Schneider Electric, που αποτελούν την καρδιά του ψηφιακού κόσμου, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χώρου, ενέργειας και λειτουργικού κόστους.

Οι τάσεις στα Data Centers του Μέλλοντος ορίζουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ανθεκτικότητα και ευκολία στην εγκατάσταση. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Schneider Electric προσφέρουν εύκολη διαχείριση χάρη στην τεχνολογία Internet of Things (IoT) και την ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις IT υποδομές, λαμβάνοντας τεχνική υποστήριξη 24/7 οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμη, παρουσίασε το νέο τριφασικό σύστημα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) Galaxy™ για βιομηχανικές εφαρμογές, που είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να βοηθά τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε όλες τις δεδομένες δυσκολίες της εποχής ήταν μεγάλη μας χαρά που μοιραστήκαμε μαζί σας ιδέες και γνώσεις γύρω από σημαντικές εξελίξεις στον τομέα μας, αλλά και που παρουσιάσαμε τη γενική εικόνα της στρατηγικής της Schneider Electric Ελλάδος μπροστά σε αυτό το νέο τεχνολογικό τοπίο. Για εμάς, η ψηφιοποίηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και διαμορφώνει νέες τάσεις που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Για αυτό εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούμε τον ψηφιακό συνεργάτη των πελατών μας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητά τους».

Σχετικά με την Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα.
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

www.se.com/gr

 

Certified Green Energy από τη Volterra

 • PDF

Η Volterra, μέλος του ομίλου AVAX, ως ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς πράσινης, καθαρής ενέργειας αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές (Α.Π.Ε.) και πάροχος συνδυαστικών πακέτων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, προσφέρει τώρα στους πελάτες της την υπηρεσία Certified Green Energy.

«Με το Certified Green Energy, τόσο οι βιομηχανικοί μας πελάτες Μέσης Τάσης, οι μικρές επιχειρήσεις αλλά και οι οικιακοί καταναλωτές, έχουν τη δυνατότητα να βεβαιώνουν ότι ολόκληρη ή μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσαν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, προήλθε από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συγκεκριμένα από τα Αιολικά και Φωτοβολταϊκά πάρκα της Volterra. Με αυτό τον τρόπο, συντελούν στην ‘’πράσινη ανάπτυξη’’ και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα Greenhouse Gas Protocol», σημείωσε ο κος Κίμων Μπότσης, Διευθυντής Έργων & Παραγωγής της Volterra.

Για την επίτευξη της παραπάνω διαδικασίας, η Volterra είναι εγγεγραμμένη και Κάτοχος Μερίδας στο Μητρώο Εγκαταστάσεων και Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) με σκοπό την παροχή σε πελάτες της, των εν λόγω ‘’Βεβαιώσεων Ανάκλησης Εγγυήσεων Προέλευσης’’.

Tο 2020, η Volterra ακολουθώντας την πράσινη πολιτική της, προμήθευσε συνολικά πάνω από 35.000 πράσινες MWh με Πιστοποιητικά Certified Green Energy σε επιχειρηματικούς πελάτες της, μεταξύ των οποίων οι ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, VITEX AE, ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ και ΤOYOTA M.AE, βεβαιώνοντας ότι η ενέργεια που κατανάλωσαν προήλθε κατά 100% από τα αιολικά πάρκα της. Με αυτό τον τρόπο, η Volterra συνέβαλε αποφασιστικά στη βελτίωση επίδοσης των μη χρηματοοικονομικών δεικτών ESG (Environmental Social Governance) των πελατών της.

Η Εταιρεία συνεχίζει δυναμικά και το 2021 να αναπτύσσει έργα συνολικής ισχύος 200MW σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ώστε να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο μέρος από τις ανάγκες νοικοκυριών, εμπορικών καταστημάτων Χαμηλής Τάσης, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες επιχειρήσεων και ενεργοβόρων βιομηχανιών Μέσης Τάσης με πράσινη ενέργεια.

Η Siemens παρέχει βιώσιμη ενέργεια για ένα από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

 • PDF

Μετά από μόλις δέκα μήνες σχεδιασμού και δέκα μήνες κατασκευών, εγκαινιάστηκε ο υβριδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που εγκατέστησε η Siemens στο νησί Isabela των Γκαλαπάγκος.

Η LG Electronics Hellas πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της LG Therma V R32 Monobloc

 • PDF

Η LG Electronics Hellas πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της LG Therma V R32 Monobloc: η πρώτη αντλία θερμότητας τύπου Monobloc με ψυκτικό υγρό R32

Ανακοίνωση Στρατηγικής Συμφωνίας NanoDomi – Alumil Solar

 • PDF

Η NanoDomi συνεχίζει να εδραιώνει την θέση της ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες χονδρικού εμπορίου του κλάδου των Φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα.

Φωτοβολταϊκά: Η ζήτηση στην Ευρώπη θα αυξηθεί κατά 35% το 2018

 • PDF

Η ζήτηση για φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί κατά 35% το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GTM Research.

Η Συστήματα Sunlight συμβάλλει στο πιλοτικό έργο ΑΠΕ της ΔΕΗ Γαύδου

 • PDF

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, 100% θυγατρική του Ομίλου Olympia, συμβάλει στο πιλοτικό έργο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την κάλυψη των αναγκών ενέργειας της Γαύδου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Nissan έχει τη μεγαλύτερη οροφή με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στην Ολλανδία

 • PDF

Το Κέντρο Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων της Nissan στην Ευρώπη, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ολλανδία, που οι κτιριακές εγκαταστάσεις της, διαθέτουν στέγη για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.

ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες: Σε λειτουργία τρία φωτοβολταϊκά πάρκα

 • PDF

Με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό υλοποιήθηκαν από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και τα τρία έργα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών συστημάτων -συνολικής ισχύος 8,6 MW-, τα οποία κατοχύρωσε η εταιρεία στο πλαίσιο του πιλοτικού διαγωνισμού της ΡΑΕ που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

SolarSkin: Απέσπασε το 1ο βραβείο «καινοτομίας φωτοβολταϊκών» στην έκθεση MENA New Energy 2017

 • PDF

Η Iris Hellas στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου και της έκθεσης MENA (Middle East & North Africa) new Energy 2017, πρώην MENASOL, που πραγματοποιήθηκε στο Dubai μεταξύ 25 & 26 Απριλίου, έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «PV Technology Innovation» με τη λύση νανο-τεχνολογίας SolarSkin.

Power Electronics provides 275 MW of inverters for two Mexican projects

 • PDF

The devices will be used by Spanish developer Iberdrola Renovables to build two large-scale PV projects in Sonora and San Luis de Potosí.

India crosses 10GW solar deployment – MNRE

 • PDF

India has surpassed the 10GW solar PV installation milestone having tripled its capacity in less than three years, according to a late night Tweet on Friday from energy and mines minister Piyush Goyal.

Βόλβη: Αξιοποιείται γεωθερμικό πεδίο στην Απολλωνία

 • PDF

Τρία τμήματα γεωθερμικού πεδίου στα όρια του δήμου Βόλβης πρόκειται να αξιοποιηθούν, ώστε να τροφοδοτήσουν με ενέργεια τα θερμοκήπια της περιοχής.

Κοζάνη: Φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων του Δήμου

 • PDF

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και σύνδεση δεκαέξι (16) φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτήρια του Δήμου Κοζάνης τα οποία θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για το Δήμο Κοζάνης και το περιβάλλον.

Ouarzazate: «Άναψε» το ηλιοθερμικό πάρκο-μαμούθ στην άκρη της Σαχάρας

 • PDF

Ο βασιλιάς του Μαρόκου σήκωσε το μεσημέρι τον πρώτο διακόπτη του Ouarzazate που όταν ολοκληρωθεί θα ηλεκτροδοτεί τα νοικοκυριά 1,1 εκατομμυρίου πολιτών στην πρωτεύουσα Ραμπάτ.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου σήκωσε το μεσημέρι τον πρώτο διακόπτη του ηλιοθερμικού πάρκου Ouarzazate, που σύντομα θα αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλιακό πάρκο στην χώρα, συναγωνιζόμενο σε επιφάνεια την ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, Ραμπάτ (117 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Φθηνότερο το ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές

 • PDF

Η παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο και τον αέρα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα φθηνότερη και από τα ορυκτά καύσιμα, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες μελέτες.

Το φόρουμ Οικολογική Κοινωνική Οικονομία της Ελεύθερης Αγοράς (FÖS) κατέθεσε διεξοδική μελέτη για το κόστος της τεχνολογίας για την παραγωγή ενέργειας στη Γερμανία, για λογαριασμό της Greenpeace Energy.

ΣΠΕΦ: Πρέπει να αξιοποιηθούν τα θετικά της πρότασης Κουβέλη για τις ΑΠΕ

 • PDF

Ο ΣΠΕΦ μελετώντας προσεκτικά την πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Σπύρου Κουβέλη για τις ΑΠΕ, πιστεύει πως πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα θετικά της στοιχεία. Ειδικότερα τώρα που η χώρα μετ’ επιτάσεως αναζητεί την ενεργειακή της απεξάρτηση όσο και αειφόρο ανάπτυξη, οι ΑΠΕ είναι ίσως το μόνο όχημα που έχει απομείνει προς την κατεύθυνση αυτή.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar