joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Mon10142019

Ηλιακά - Θερμικά

Η Siemens παρέχει βιώσιμη ενέργεια για ένα από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

 • PDF

Μετά από μόλις δέκα μήνες σχεδιασμού και δέκα μήνες κατασκευών, εγκαινιάστηκε ο υβριδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που εγκατέστησε η Siemens στο νησί Isabela των Γκαλαπάγκος.

Η LG Electronics Hellas πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της LG Therma V R32 Monobloc

 • PDF

Η LG Electronics Hellas πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της LG Therma V R32 Monobloc: η πρώτη αντλία θερμότητας τύπου Monobloc με ψυκτικό υγρό R32

Ανακοίνωση Στρατηγικής Συμφωνίας NanoDomi – Alumil Solar

 • PDF

Η NanoDomi συνεχίζει να εδραιώνει την θέση της ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες χονδρικού εμπορίου του κλάδου των Φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα.

Φωτοβολταϊκά: Η ζήτηση στην Ευρώπη θα αυξηθεί κατά 35% το 2018

 • PDF

Η ζήτηση για φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί κατά 35% το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GTM Research.

Η Συστήματα Sunlight συμβάλλει στο πιλοτικό έργο ΑΠΕ της ΔΕΗ Γαύδου

 • PDF

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, 100% θυγατρική του Ομίλου Olympia, συμβάλει στο πιλοτικό έργο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την κάλυψη των αναγκών ενέργειας της Γαύδου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Nissan έχει τη μεγαλύτερη οροφή με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στην Ολλανδία

 • PDF

Το Κέντρο Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων της Nissan στην Ευρώπη, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ολλανδία, που οι κτιριακές εγκαταστάσεις της, διαθέτουν στέγη για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.

ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες: Σε λειτουργία τρία φωτοβολταϊκά πάρκα

 • PDF

Με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό υλοποιήθηκαν από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και τα τρία έργα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών συστημάτων -συνολικής ισχύος 8,6 MW-, τα οποία κατοχύρωσε η εταιρεία στο πλαίσιο του πιλοτικού διαγωνισμού της ΡΑΕ που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

SolarSkin: Απέσπασε το 1ο βραβείο «καινοτομίας φωτοβολταϊκών» στην έκθεση MENA New Energy 2017

 • PDF

Η Iris Hellas στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου και της έκθεσης MENA (Middle East & North Africa) new Energy 2017, πρώην MENASOL, που πραγματοποιήθηκε στο Dubai μεταξύ 25 & 26 Απριλίου, έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «PV Technology Innovation» με τη λύση νανο-τεχνολογίας SolarSkin.

Power Electronics provides 275 MW of inverters for two Mexican projects

 • PDF

The devices will be used by Spanish developer Iberdrola Renovables to build two large-scale PV projects in Sonora and San Luis de Potosí.

India crosses 10GW solar deployment – MNRE

 • PDF

India has surpassed the 10GW solar PV installation milestone having tripled its capacity in less than three years, according to a late night Tweet on Friday from energy and mines minister Piyush Goyal.

Βόλβη: Αξιοποιείται γεωθερμικό πεδίο στην Απολλωνία

 • PDF

Τρία τμήματα γεωθερμικού πεδίου στα όρια του δήμου Βόλβης πρόκειται να αξιοποιηθούν, ώστε να τροφοδοτήσουν με ενέργεια τα θερμοκήπια της περιοχής.

Κοζάνη: Φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων του Δήμου

 • PDF

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και σύνδεση δεκαέξι (16) φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτήρια του Δήμου Κοζάνης τα οποία θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για το Δήμο Κοζάνης και το περιβάλλον.

Ouarzazate: «Άναψε» το ηλιοθερμικό πάρκο-μαμούθ στην άκρη της Σαχάρας

 • PDF

Ο βασιλιάς του Μαρόκου σήκωσε το μεσημέρι τον πρώτο διακόπτη του Ouarzazate που όταν ολοκληρωθεί θα ηλεκτροδοτεί τα νοικοκυριά 1,1 εκατομμυρίου πολιτών στην πρωτεύουσα Ραμπάτ.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου σήκωσε το μεσημέρι τον πρώτο διακόπτη του ηλιοθερμικού πάρκου Ouarzazate, που σύντομα θα αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλιακό πάρκο στην χώρα, συναγωνιζόμενο σε επιφάνεια την ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, Ραμπάτ (117 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Φθηνότερο το ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές

 • PDF

Η παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο και τον αέρα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα φθηνότερη και από τα ορυκτά καύσιμα, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες μελέτες.

Το φόρουμ Οικολογική Κοινωνική Οικονομία της Ελεύθερης Αγοράς (FÖS) κατέθεσε διεξοδική μελέτη για το κόστος της τεχνολογίας για την παραγωγή ενέργειας στη Γερμανία, για λογαριασμό της Greenpeace Energy.

ΣΠΕΦ: Πρέπει να αξιοποιηθούν τα θετικά της πρότασης Κουβέλη για τις ΑΠΕ

 • PDF

Ο ΣΠΕΦ μελετώντας προσεκτικά την πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Σπύρου Κουβέλη για τις ΑΠΕ, πιστεύει πως πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα θετικά της στοιχεία. Ειδικότερα τώρα που η χώρα μετ’ επιτάσεως αναζητεί την ενεργειακή της απεξάρτηση όσο και αειφόρο ανάπτυξη, οι ΑΠΕ είναι ίσως το μόνο όχημα που έχει απομείνει προς την κατεύθυνση αυτή.

ΣΕΦ: Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις

 • PDF

Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Γενική Διεύθυνση Τράπεζας Κύπρου

 • PDF

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου συνάντηση του Προεδρείου του ΣΠΕΦ με την Γενική Διεύθυνση της Τράπεζας, στις 17/2/12.

Schneider Electric: Ολοκληρωμένη λύση για ένα από τα μεγαλύτερα Φωτοβολταϊκά Πάρκα στην Ελλάδα

 • PDF

H Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συνέβαλε στην ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού πάρκου 4,99 MW στο Κουρτέσι Ηλείας όπου συνεργάστηκε με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του έργου, CANTREVA ΕΠΕ.

ΣΕΦ: Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών

 • PDF

Αν και παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PV LEGAL καταδεικνύει ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακόμη δρόμο για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταïκών επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Η ETE πρώτη σε εκταμιεύσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

 • PDF

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 20.000 αιτήσεις ενδιαφερόμενων για προέγκριση δανείου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

ΣΠΕΦ: Δεν μπορούν μόνο τα φωτοβολταϊκά να στηρίξουν τη χώρα

 • PDF

Στην εκτίμηση ότι δεν μπορούν μόνο τα φωτοβολταϊκά να στηρίξουν τη χώρα, προέβη ο κ. Στέλιος Λουμάκης, πρόεδρος του ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά).

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar