joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Tue02212017

Φυσικό Αέριο

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Καλαμπάκα

 • PDF

Τη Δευτέρα 13/02/2017 και ώρα 12:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμπάκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Σινάνης Χρήστος ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στοΔημοτικό διαμέρισμαΚαλαμπάκας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως τις αρχές του 2018.

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας

 • PDF

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοινώνει την τροποποίηση του καταστατικού της σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της και τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών – οικιακών και επαγγελματικών - μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Υψηλών επιδόσεων το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

 • PDF

Με τον Ιανουάριο να σημειώνει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ανάγκες σε θέρμανση κατέγραψαν αύξηση κατά 23% από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας.

Φυσικό αέριο στα Ιωάννινα

 • PDF

Η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης στα Ιωάννινα.

Συνεργασία ΕΠΑ Αττικής - ΔΕΔΔΗΕ

 • PDF

Ασφάλεια και Συνεχής Επικοινωνία οι βασικοί πυλώνες στη συνεργασία ΕΠΑ Αττικής – ΔΕΔΔΗΕ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση, διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής συμμετείχε σε συνάντηση συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου και τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Μήνας επιστροφής στην καθημερινότητα ο Σεπτέμβριος, φέρνει τους περισσότερους από εμάς αντιμέτωπους με πολλές και επιτακτικές οικονομικές υποχρεώσεις. Μια μεγάλη ανάσα στους επιβαρυμένους προϋπολογισμούς  νοικοκυριών και επιχειρήσεων δίνει η ΕΠΑ Αττικής και αυτό το φθινόπωρο προσφέροντάς τους φυσικό αέριο με μόλις 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η οποία είναι η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων έξι ετών.

Με τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής βάζουμε όλοι το φυσικό αέριο στη ζωή μας!

 • PDF

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται και επισήμως προ των πυλών, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη για να προχωρήσετε σε μία έξυπνη κίνηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας: Να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που έχουν επιλέξει να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ Αττικής έχουν ουσιαστικά ανοίξει την πόρτα του σπιτιού τους στην οικονομία, την άνεση και την ευκολία που τους προσφέρει η αποδοτικότερη μορφή ενέργειας.

ΕΠΑ Αττικής: Οικονομικά αποτελέσματα που αποτυπώνουν τη δυναμική του φυσικού αερίου στην Αττική

 • PDF

Ως μια χρονιά ενδεικτική της δυναμικής που έχει το φυσικό αέριο στην αγορά της Αττικής μπορεί να χαρακτηριστεί το 2015, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της ΕΠΑ Αττικής για το σύνολο της αντίστοιχης χρήσης. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα €169,2 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 7,5% σε σχέση με το 2014, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €21,1 εκατομμύρια.

Αναβαθμισμένη πλατφόρμα εφαρμογών για την ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής στη συνεχή  προσπάθειά της για βελτίωση, ανανέωση κι εξέλιξη των δομών της και των τελικών παρεχόμενων υπηρεσιών, ολοκλήρωσε πρόσφατα την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της και ειδικότερα του λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP.

Eni: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ανοιχτά της Αιγύπτου

 • PDF

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών ένα πεδίο φυσικού αερίου που θα μπορούσε να είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Αίγυπτο να ανταποκριθεί στις ανάγκες για αέριο τις επόμενες δεκαετίες.

Λαφαζάνης: Παρέμβαση για τον Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

 • PDF

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην παρέμβασή του κατά την Πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την προώθηση του έργου κατασκευής του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου (Vertical Gas Corridor – VGC), που πραγματοποιείται σήμερα στη Σόφια της Βουλγαρίας και στην οποία μετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, επισήμανε τα εξής:

Μέσα στις επόμενες μέρες οι υπογραφές για τον αγωγό αερίου στην Ελλάδα

 • PDF

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Λετονία, η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τη FYROM συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

«ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ»

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου θα απολαύσουν όλοι οι πελάτες της ΔΕΠΑ (νοικοκυριά, βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή)   για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά.

Η ΕΠΑ Αττικής διευρύνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΑ Αττικής διευρύνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης
για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου
Προσφέρει φυσικό αέριο σε όλους εύκολα, γρήγορα και με προνομιακό κόστος

Ανταποκρινόμενη στο έντονο ενδιαφέρον των νοικοκυριών για την οικονομική, «καθαρή» και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τη θέρμανσή τους που προσφέρει το φυσικό αέριο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής προχωρά στη διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματός της για τη χρηματοδότηση του κόστους μετατροπής/ εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Το ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη για τους επαγγελματίες

 • PDF

Εναν ακριβώς χρόνο μετά την αναθεώρηση της σύμβασης φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom (25 Φεβρουαρίου 2014) η οποία επέφερε μείωση της τιμής προμήθειας σε ποσοστό 15%, οι Ελληνες καταναλωτές (νοικοκυριά, βιομηχανία,βιοτεχνία,επαγγελματίες και ηλεκτροπαραγωγοί) εξακολουθούν να πληρώνουν το αέριο ακριβότερα σε ποσοστό πάνω από 35% σε σχέση με τους καταναλωτές στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. των «28».

Mεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση οικιακών συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από συστήματα φυσικού αερίου

 • PDF

Σε εξέλιξη, με μεγάλη συμμετοχή και ωφέλεια νοικοκυριών, το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση οικιακών συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από συστήματα φυσικού αερίου

Μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές έχει μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από συστήματα φυσικού αερίου, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Αττικής στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τον «Κάθετο Διάδρομο» Φυσικού Αερίου

 • PDF

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα από κοινού με τον Ρουμάνο Υπουργό Ενέργειας, Ραζβάν Νικολέσκου και τον Βούλγαρο Υφυπουργό Ενέργειας, Αντόν Παβλόφ, Κοινή Διακήρυξη για τον «Κάθετο Διάδρομο» Φυσικού Αερίου.

Μανιάτης: Κινητροδότηση για την ταχύτερη διείσδυση του αερίου στα νοικοκυριά

 • PDF

«Επιδοτούμε έως 60% τη σύνδεση για 50.000 οικογένειες σε Αττική-Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία. Ήδη, στην Αττική οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%, στη Θεσσαλονίκη κατά 300% και στη Θεσσαλία κατά 450%»

Φυσικό Αέριο Κίνησης και στα Αυτοκίνητα που κινούνται με άλλο καύσιμο

 • PDF

Υπογράφηκε η απόφαση μετατροπής των κινητήρων αυτοκινήτων σε διπλού καυσίμου

Υπογράφηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κο. Μιχάλη Παπαδόπουλο η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.), (αριθμός Απόφασης 10852/715/30-05-2014), για την μετατροπή των οχημάτων που κινούνται με άλλο καύσιμο σε διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο (CNG). Η Υπουργική Απόφαση είναι συνέχεια του Νόμου που είχε ψηφιστεί στη Βουλή στις 15/01/2014.

ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Επενδύσεις και πρωτοβουλίες για αύξηση της διείσδυσης κι ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου

 • PDF

Η ΕΠΑ Αττικής υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενισχύοντας σταθερά την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου το οποίο, για μία ακόμη χρονιά, παρείχε ασύγκριτη εξοικονόμηση που ανήλθε στο 44% έναντι του πετρελαίου θέρμανσης και το 59% συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής κάνει πιο προσιτή τη δυνατότητα πλήρους αυτονόμησης των καταναλωτών χρηματοδοτώντας το κόστος εγκατάστασης αυτόνομης θέρμανσης

 • PDF

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των καταναλωτών του λεκανοπεδίου με τη λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων και την ανάγκη τους για εξασφάλιση αποτελεσματικής θέρμανσης, εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αυτόνομη σύνδεση μεμονωμένων διαμερισμάτων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, η ΕΠΑ Αττικής χρηματοδοτεί το κόστος μετατροπής/εγκατάστασης θέρμανσης αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος (ανεξαρτήτου της ισχύος λέβητα) το ανώτατο μέχρι του ποσού των 1.200€ (συμπ. ΦΠΑ), το οποίο θα αποπληρώνεται σε διάστημα 2 ετών σε 12 διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φ.α.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar