joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu04272017

Φυσικό Αέριο

Όφελος έως και 3.000€ για τα νοικοκυριά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης της ΕΔΑ Αττικής

 • PDF

Ξεκίνησε επίσημα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής με όφελος έως €3.000 για μία πολυκατοικία και €750 για ένα διαμέρισμα.

ΕΔΑ Αττικής: Δυναμικό ξεκίνημα με μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης με το φυσικό αέριο έως και 50%

 • PDF

Με εφαλτήριο ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική, κεκτημένο της μακράς πορείας δραστηριοποίησής της στο λεκανοπέδιο από το 2001, η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής λειτουργεί από την 02/01/2017 ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική σε συνέχεια του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας, όπως αυτές ασκούνταν μέχρι πρόσφατα από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Ξεκινάει πιλοτικά στη Χαλκίδα η σύνδεση του φυσικού αερίου σε δημόσια και δημοτικά κτίρια

 • PDF

Σε σχολεία και δημόσια κτίρια του Δήμου Χαλκιδέων αναμένεται να φτάσει το φυσικό αέριο το επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα δώσει πολλά οφέλη στους χρήστες και θα συμβάλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Edison: Η κατασκευή του αγωγού Poseidon θα διαρκέσει τρία χρόνια

 • PDF

Ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του Ελληνο-Ιταλικού Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού φυσικού αερίου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" (Poseidon) θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ η κατασκευή του τρία χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek που πραγματοποιείται στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison Έλιο Ραντζέρι.

Εντυπωσιακή αύξηση 212% στις πωλήσεις φυσικού αερίου για την αυτοκίνηση

 • PDF

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς, οι πωλήσεις φυσικού αερίου κίνησης (FISIKON) κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση, καθώς επί της ουσίας υπερδιπλασιάστηκαν οι ποσότητες. Συγκεκριμένα ενώ το 2015 είχαν διατεθεί 640.000 κιλά, την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις του FISIKON έφτασαν το 1.361.000 κιλά,δηλαδή αυξήθηκαν κατά 212%.

ΡΑΕ: Έγκριση συμβάσεων περί παροχής υπηρεσιών μεταξύ ΕΔΑ Αττικής και ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Την έγκριση των ακόλούθων σχεδίων Συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. και Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Αττικής Α.Ε. αποφάσισε η ΡΑΕ:

Φυσικό αέριο σε 18 ακόμα Ελληνικές πόλεις

 • PDF

Σε 18 πόλεις της περιφέρειας επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις. Aυτό προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της νεοσύστατης Eταιρίας Διανομής (EΔA) Λοιπής Eλλάδας, θυγατρικής της ΔEΠA.

Εξι διασυνδέσεις TAP με το εθνικό δίκτυο αερίου

 • PDF

Τρεις συν τρεις διασυνδέσεις του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) δρομολογούνται, ενώ με δέλεαρ την κοινοτική χρηματοδότηση επιδιώκεται η αναζήτηση κι άλλων επενδυτών για την κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Καλαμπάκα

 • PDF

Τη Δευτέρα 13/02/2017 και ώρα 12:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμπάκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Σινάνης Χρήστος ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στοΔημοτικό διαμέρισμαΚαλαμπάκας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως τις αρχές του 2018.

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας

 • PDF

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοινώνει την τροποποίηση του καταστατικού της σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της και τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών – οικιακών και επαγγελματικών - μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Υψηλών επιδόσεων το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

 • PDF

Με τον Ιανουάριο να σημειώνει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ανάγκες σε θέρμανση κατέγραψαν αύξηση κατά 23% από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας.

Φυσικό αέριο στα Ιωάννινα

 • PDF

Η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης στα Ιωάννινα.

Συνεργασία ΕΠΑ Αττικής - ΔΕΔΔΗΕ

 • PDF

Ασφάλεια και Συνεχής Επικοινωνία οι βασικοί πυλώνες στη συνεργασία ΕΠΑ Αττικής – ΔΕΔΔΗΕ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση, διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής συμμετείχε σε συνάντηση συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου και τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Μήνας επιστροφής στην καθημερινότητα ο Σεπτέμβριος, φέρνει τους περισσότερους από εμάς αντιμέτωπους με πολλές και επιτακτικές οικονομικές υποχρεώσεις. Μια μεγάλη ανάσα στους επιβαρυμένους προϋπολογισμούς  νοικοκυριών και επιχειρήσεων δίνει η ΕΠΑ Αττικής και αυτό το φθινόπωρο προσφέροντάς τους φυσικό αέριο με μόλις 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η οποία είναι η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων έξι ετών.

Με τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής βάζουμε όλοι το φυσικό αέριο στη ζωή μας!

 • PDF

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται και επισήμως προ των πυλών, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη για να προχωρήσετε σε μία έξυπνη κίνηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας: Να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που έχουν επιλέξει να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ Αττικής έχουν ουσιαστικά ανοίξει την πόρτα του σπιτιού τους στην οικονομία, την άνεση και την ευκολία που τους προσφέρει η αποδοτικότερη μορφή ενέργειας.

ΕΠΑ Αττικής: Οικονομικά αποτελέσματα που αποτυπώνουν τη δυναμική του φυσικού αερίου στην Αττική

 • PDF

Ως μια χρονιά ενδεικτική της δυναμικής που έχει το φυσικό αέριο στην αγορά της Αττικής μπορεί να χαρακτηριστεί το 2015, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της ΕΠΑ Αττικής για το σύνολο της αντίστοιχης χρήσης. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα €169,2 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 7,5% σε σχέση με το 2014, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €21,1 εκατομμύρια.

Αναβαθμισμένη πλατφόρμα εφαρμογών για την ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής στη συνεχή  προσπάθειά της για βελτίωση, ανανέωση κι εξέλιξη των δομών της και των τελικών παρεχόμενων υπηρεσιών, ολοκλήρωσε πρόσφατα την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της και ειδικότερα του λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP.

Eni: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ανοιχτά της Αιγύπτου

 • PDF

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών ένα πεδίο φυσικού αερίου που θα μπορούσε να είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Αίγυπτο να ανταποκριθεί στις ανάγκες για αέριο τις επόμενες δεκαετίες.

Λαφαζάνης: Παρέμβαση για τον Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

 • PDF

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην παρέμβασή του κατά την Πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την προώθηση του έργου κατασκευής του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου (Vertical Gas Corridor – VGC), που πραγματοποιείται σήμερα στη Σόφια της Βουλγαρίας και στην οποία μετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, επισήμανε τα εξής:

Μέσα στις επόμενες μέρες οι υπογραφές για τον αγωγό αερίου στην Ελλάδα

 • PDF

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Λετονία, η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τη FYROM συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

«ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ»

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου θα απολαύσουν όλοι οι πελάτες της ΔΕΠΑ (νοικοκυριά, βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή)   για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar