joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Fri06182021

Φυσικό Αέριο

Συνεργασία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Κομοτηνή

 • PDF

Οι δύο Όμιλοι προωθούν από κοινού μεγάλη ενεργειακή επένδυση

ύψους 375 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή

Οι Όμιλοι ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας.

Η τεχνολογία του κύριου εξοπλισμού  που έχει επιλεγεί για το Σταθμό είναι η πλέον σύγχρονη και θα οδηγήσει σε πολύ υψηλούς βαθμούς συνολικής καθαρής απόδοσης.  Στόχος είναι η κατασκευή της νέας μονάδας να ξεκινήσει εντός του 2021, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024. Τις εργασίες κατασκευής θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Στην κοινή εταιρία που θα αναπτύξει το Σταθμό, καθένα από τα δύο μέρη θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Αρχών.

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ είναι ένας σύγχρονος ενεργειακός όμιλος με ηγετικό ρόλο στον κλάδο διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. O Όμιλος έχει παρουσία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής NRG Supply and Trading S.A., η οποία είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος που προσφέρει ενεργειακές λύσεις σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Επιπλέον η NRG είναι πρωτοπόρος  στο  χώρο της ηλεκτρο­κίνησης. Ο Όμιλος ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διευρύνοντας συστηματικά την παρουσία του στον τομέα αυτό.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων, της παραγωγής, προμήθειας κι εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων. Μέσω της ΗΡΩΝ, ήταν ο πρώτος ιδιωτικός όμιλος που κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Ελλάδα το 2004 (ΗΡΩΝ 1). Σήμερα διαθέτει συμμετοχή σε δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο (ΗΡΩΝ 1 & 2), ενώ μέσω της ΗΡΩΝ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Παράλληλα, μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Κώστας Σκρέκας: Η Φλώρινα θωρακίζεται ενεργειακά με ισχυρές υποδομές φυσικού αερίου

 • PDF

Η κατασκευή του δικτύου ξεκινά το φθινόπωρο του 2021, φέρνοντας το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανίες


Η ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, ένα έργο κομβικής σημασίας για την τοπική κοινωνία γίνεται πραγματικότητα, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής κατά τη μεταλιγνιτική εποχή.


 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 20,2 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΑνΕΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για την προκήρυξη του διαγωνισμού εντός του επόμενου μήνα.

 

Το έργο προβλέπει την κατασκευή 102 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στον οικιστικό ιστό της Φλώρινας, αλλά και στη βιομηχανική περιοχή.


 

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας προτεραιότητα στη σύνδεση δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως μονάδων υγείας και σχολείων.


 

Με τη χρήση του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες των νοικοκυριών για θέρμανση που είναι ιδιαίτερα αυξημένες εξαιτίας των κλιματικών συνθηκών στη Φλώρινα, ενώ μεγάλα θα είναι τα οφέλη και για τον εμπορικό και τον βιομηχανικό τομέα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους.


 

Το έργο έχει, ταυτόχρονα, ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία και απασχόληση, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.


 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή της Φλώρινας θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης. Χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις, σχολεία και μονάδες υγείας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα φθηνότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο σε σχέση με το πετρέλαιο, σε μια περιοχή στην οποία επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης».


 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας υπογράμμισε σχετικά: «Η έλευση του φυσικού αερίου στην ακριτική Φλώρινα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που καταφέραμε να κερδίσουμε με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε χρόνο - ρεκόρ, το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ και ξεκινά να υλοποιείται, παρέχοντας στους κατοίκους τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα καύσιμο οικονομικό, ασφαλές και καθαρό. Εκτός, όμως, από ουσιαστικός, ο χαρακτήρας του έργου είναι για εμάς και συμβολικός, στέλνοντας το μήνυμα των ίσων ευκαιριών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας».

 Συνέπεια στις δεσμεύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης

 • PDF

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, του Δημάρχου Φαρκαδόνας, κ. Σπυρίδωνα Αγναντή και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για την επιτυχημένη πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021 που έχει εγκριθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο από τη ΡΑΕ και του Επενδυτικού Σχεδιασμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στο πλαίσιο της συνάντησης επεσήμανε ότι ξεκινά ο σχεδιασμός για την τροφοδότηση άλλης μιας νέας περιοχής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας, που έχει ενταχθεί στο 5ετές Πρόγραμμα της Εταιρείας. Όπως ανέφερε, προβλέπονται επενδύσεις ύψους 1,5 εκ. € έως το 2025 στο Δήμο για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των καταναλωτών.

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι, παρά το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, τηρώντας απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σεβόμενη πλήρως το ρυθμιστικό, νομοθετικό πλαίσιο και τις αποφάσεις της Αρχής. Παράλληλα, η Εταιρεία ασκεί τα καθήκοντά της με γνώμονα τις αρχές, της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αμεροληψίας, διασφαλίζοντας τη Λειτουργική της Ανεξαρτησία.

Ήδη, από το α΄ τρίμηνο του 2021, τα κερδοφόρα αποτελέσματα σηματοδοτούν τον αναπτυξιακό ορίζοντα της Εταιρείας. Αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική της, η   ΕΔΑ ΘΕΣΣ παραμένει πιστή στον προγραμματισμό και χαράσσει τη μελλοντική της πορεία για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις και συντελεί έμπρακτα στην εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, περιορίζοντας το ενεργειακό κόστος των πολιτών. Η αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου – του κυρίαρχου για τη μεταλιγνιτική εποχή μεταβατικού καυσίμου – παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Πολιτείας.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, δήλωσε σχετικά:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας, γιατί σήμερα ανακοινώνεται κάτι πολύ σημαντικό, η έλευση του φυσικού αερίου στη Φαρκαδόνα. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τις κατοικίες και προστασία του περιβάλλοντος καθώς το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό καύσιμο, εξαλείφοντας τα αίτια που προκαλούν την κλιματική αλλαγή και την κλιματική κρίση. Παράλληλα, δίνουμε μια αναπτυξιακή χροιά γιατί το φυσικό αέριο πέρα από την οικιακή χρήση αξιοποιείται και από επιχειρήσεις. Έτσι, μειώνεται το ενεργειακό κόστος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις ανάπτυξης στην περιοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Λεωνίδα Μπακούρα και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που δίνει η Πολιτεία, και αναπτύσσουν το σπουδαίο τους έργο επεκτείνοντας το δίκτυο διανομής στην περιοχή της ευθύνης τους. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των κατοίκων της Φαρκαδόνας για σύνδεση με το δίκτυο διανομής, μας δίνει ώθηση να στηρίξουμε με περισσότερους οικονομικούς πόρους, ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότεροι να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου, του καθαρότερου καυσίμου.

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω και την απόφαση της Πολιτείας για την επιτάγχυση της απολιγνιτοποίησης του ενεργειακού μίγματος της χώρας. Μέσα στην τελευταία 10ετία κατορθώσαμε να μειώσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη κατά 70% και το φυσικό αέριο καλείται να αποτελέσει το ρόλο του καυσίμου βάσης για την ηλεκτροπαραγωγή. Η μετάβαση της ηλεκτροπαραγωγής από το λιγνίτη στο φυσικό αέριο μειώνει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ως τη φιλικότερη μορφή ενέργειας, αποτελεί το καύσιμο γέφυρα μέχρι να φθάσουμε στην πράσινη οικονομία.


Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας σχολίασε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό που στέκεται δίπλα μας όλη αυτή τη περίοδο της πανδημίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ύψους 156 εκ. € από το 2021 έως το 2025. Επίσης, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και την άμεση ανταπόκριση.

Με την εφαρμογή του Προγράμματος κατορθώνουμε να προσελκύουμε μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας χάρις την σταθερή τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούμε, αφού από τη φετινή χρονιά μειώθηκε η τιμή διανομής κατά μέσο όρο κατά 21% αλλά και ειδικότερα στη βιομηχανία κατά 56%. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι 20 ενεργοβόρες βιομηχανίες πέρασαν στη χρήση του φυσικού αερίου κατά την τελευταία περίοδο, μειώνοντας δραστικά το ενεργειακό τους κόστος.

Συνεχίζουμε τις επενδύσεις ενώ ήδη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έχουμε επενδύσει πάνω από 6,5 εκατομύρια για την επέκταση του δικτύου. Η ζήτηση των καταναλωτών για τη μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς πρόκειται για ένα καύσιμο πρακτικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή στο πρόγραμμα μας, καθώς επενδύουμε στην ψηφιοποίηση του δικτύου και όλων των λειτουργειών της Εταιρείας. Εγκαθιστούμε ήδη έξυπνους μετρητές και αξίζει να σημειωθεί ότι στη Φαρκαδόνα, όλοι οι μετρητές που θα τοποθετηθούν θα είναι ευφυείς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να λαμβάνουμε απομακρυσμένα τη μέτρηση και να διασφαλίζουμε τον έγκαιρο εντοπισμό διαρροών.

Αναπτύσσουμε καινοτόμα, ευέλικτα και βιώσιμα δίκτυα, τα οποία υποστηρίζουν όχι μόνο το φυσικό αέριο ως καύσιμο γέφυρα αλλά και δίκτυα τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν ανανεώσιμα αέρια όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο για την περαιτέρω μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, συμβάλλοντας με αυτό το τον τρόπο στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Πολιτεία για τα επόμενα χρόνια».


Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Σπυρίδων Αγναντής, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή σε μια μεγάλη προσπάθεια, που όπως ανέφερε θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο Δήμο. Η ένταξη του Δήμου στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, είναι ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους εμπλεκομένους, ενώ με τη βοήθεια της Πολιτείας, το φυσικό αέριο θα φθάσει και σε άλλες περιοχές του δήμου μας.

ΔΕΔΑ: Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη την πόλη των Σερρών

 • PDF

Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρης Αυλωνίτης προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών επί του υφιστάμενου δικτύου διανομής φυσικού αερίου και να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς για το μεγάλο έργο επέκτασης του δικτύου σε όλη την πόλη.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη.

«Οι Σέρρες αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική πόλη για τη ΔΕΔΑ, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη πόλη στην οποία αναπτύξαμε δίκτυο και έχουμε τους περισσότερους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, αλλά και γιατί έχουμε άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.


«Παράλληλα», πρόσθεσε ο κ. Τσάκας, «θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου το έργο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ακόμη περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες των Σερρών να επωφεληθούν από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου».


Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την πόλη των Σερρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023.  Το έργο προβλέπει την κατασκευή 70 χιλιομέτρων δικτύου και τουλάχιστον 2.200 συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στις Σέρρες και το Κιλκίς ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, επισυνάπτονται πίνακες με τις οδούς από τις οποίες διέρχεται το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και τις οδούς από τις οποίες θα ξεκινήσουν  οι εργασίες επέκτασης σε όλη την πόλη.

Στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr) υπάρχουν, επίσης, αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. εκδήλωση ενδιαφέροντος, αίτηση σύνδεσης, δικαιολογητικά) τα οποία απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης.


Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις Σέρρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Δημήτρης Αυλωνίτης συναντήθηκαν, επίσης, με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων προκειμένου να ακούσουν τις προτάσεις τους για το ζήτημα της επέκτασης των υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν γεύμα εργασίας με τον  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του νομού Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ) και της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης του νομού Σερρών,  Σωτήρη Κοτσαμπά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Συντηρητών Αερίων και Υγρών Καυσίμων του νομού Σερρών, Γιώργο Κοτσάνπαπα, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών του νομού Σερρών, Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο και Χρύσανθο Φωτιάδη αντιστοίχως.


Έντονο διεθνές ενδιαφέρον από ενεργειακούς κολοσσούς για την Κυπριακή αγορά

 • PDF

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ανοικτής διαδικασίας της ΔΕΦΑ για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κύπρου.

Συναντήσεις ΔΕΣΦΑ-MER JSC Skopje για τον αγωγό «Ν. Μεσημβρία-Β. Μακεδονία»

 • PDF

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων MER JSC Skopje της Β. Μακεδονίας,

ΥΠΕΝ: Αντισταθμιστικά οφέλη για τις συμβάσεις μίσθωσης υδρογονανθράκων

 • PDF

Πρόγραμμα που αφορά σε αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία προβλέπονται στις συμβάσεις μίσθωσης παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, άρχισε να υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΔΕΠΑ ανοίγει το δρόμο για την χρήση του LNG στην Ελληνική ναυτιλία

 • PDF

Υπογραφή σύμβασης επιχορήγησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή του πρώτου πλοίου τροφοδοσίας LNG για ναυτιλιακή χρήση με έδρα τον Πειραιά

Γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο από το 2019

 • PDF

Από το 2019 αρχίζουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και στο Κατάκολο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Siemens θα παραδώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν από τους πιο αποδοτικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στον κόσμο

 • PDF

Η Siemens και η σκωτσέζικη εταιρεία ενέργειας SSE plc ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή του υψηλής απόδοσης σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί με φυσικό αέριο, Κeadby 2, στο Lincolnshire.

Σταθάκης: Το φυσικό αέριο «καύσιμο-γέφυρα» για τη μετάβαση στη καθαρή ενέργεια

 • PDF

Τους κεντρικούς άξονες του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε κύκλο εργασιών για την ενέργεια, ο οποίος διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών "Visegrad-4 plus Balkan-4 plus".

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τον αγωγό East Med

 • PDF

Με συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σε ρόλο παρατηρητή) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επίσημη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την κατασκευή του αγωγού East ​Med.

Νέα σύγχρονη εταιρική ιστοσελίδα για τον ΔΕΣΦΑ

 • PDF

Τη νέα, πλήρως ανανεωμένη, εταιρική του ιστοσελίδα www.desfa.gr εγκαινίασε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των δομών του για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

ΔΕΠΑ: Έκλεισαν τα ντιλ με Shell και Eni για Αττική και Θεσ/νίκη-Θεσσαλία

 • PDF

Ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες αγοραπωλησίας της ΔΕΠΑ με τους εταίρους της Eni και Shell στις θυγατρικές της Εταιρίες Παροχής και Διανομής Αερίου σε Θεσσαλονίκη - Θεσσαλία και Αττική.

Βράβευση της ΖeniΘ στα Creative Greece AWARDS 2018

 • PDF

Για το Creative Rebranding Επιχειρηματικής & Γεωγραφικής Ανάπτυξης της εταιρείας

Μυτιληναίος: Το deal με τη Gazprom που αλλάζει την αγορά ενέργειας

 • PDF

Εδώ κι ένα χρόνο η Μυτιληναίος προμηθεύεται απευθείας ποσότητες φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom μέσω του ελληνοβουλγαρικού αγωγού, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που παρακάμπτει τους μεσάζοντες στην εγχώρια αγορά.

Το Φυσικό Αέριο Αττικής εισέρχεται σε μια νέα εποχή με βασικά στοιχεία

 • PDF

Την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τη διάθεση συνδυαστικών πακέτων ενέργειας

Τη σύναψη συνεργασιών με σημαντικές εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών και της ασφάλειας

Τη βελτιωμένη εμπειρία των πελατών της μέσα από την πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων και των υπηρεσιών της

H AEΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ γίνεται ZeniΘ

 • PDF

H AEΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ γίνεται ZeniΘ,ο πρώτος πανελλαδικός,ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας στη χώρα, με φυσικό αέριο και ρεύμα

10 χρόνια ΔΕΣΦΑ: Με ισχυρή προοπτική στη νέα εποχή ως καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

 • PDF

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του πραγματοποίησε ο ΔΕΣΦΑ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τοποθετήθηκε το 78% των σωλήνων του TAP σε Ελλάδα-Αλβανία

 • PDF

Πάνω από το 78% των σωλήνων έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού TAP στην Ελλάδα και την Αλβανία, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία.

 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar