joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sat09232017

Φυσικό Αέριο

Energean: Εγκρίθηκε το σχέδιο για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Ισραήλ

 • PDF

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin αποτελεί η έγκριση που έλαβε η Energean Israel, θυγατρική 50-50 της Energean και της Kerogen Capital, από τον Επίτροπο Πετρελαίου του Ισραήλ για το Σχέδιο Ανάπτυξης (Field Development Plan) που είχε υποβάλει η εταιρεία προ δύο μηνών.

Αναβαθμίζονται οι υποδομές φυσικού αερίου της Κύπρου

 • PDF

Σε επεκτάσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Βασιλικού, που ουσιαστικά δημιουργούν δεύτερο λιμάνι, προχωρά η Αρχή Λιμένων της Κύπρου.

Αέριο Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας: Είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

 • PDF

Η εταιρεία Αέριο Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας σφράγισε την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 350 MW για διάρκεια 20 ετών.

ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Εξυπηρέτηση και μέσα από τα social media Συνεργασία με τη Socialab

 • PDF

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, σταθερή στην επιδίωξη της προσφοράς των καλύτερων λύσεων για τους πελάτες της, επεκτείνει την επικοινωνία της μαζί τους μέσω της παρουσίας της στα social media, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με τη Socialab.

«Ο Τερματικός Σταθμός LNG της Ρεβυθούσας, κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και την ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακό κόμβο φυσικού αερίου»

 • PDF

Συμμετοχή του Διευθυντή Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ, κ. Ν. Κατσή, στο Workshop του ΙΕΝΕ για την «Ενεργειακή Ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη και το ρόλο του LNG»

Συμφωνία Gazprom, ΔΕΠΑ, Edison για τον Νότιο Διάδρομο

 • PDF

Ο Alexey Miller, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, ο Marc Benayoun, Διευθύνων Σύμβουλος της Edison και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της EDF Gas και Ιταλίας και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και Πρόεδρος της IGI Poseidon, υπέγραψαν σήμερα συμφωνία συνεργασίας στο Οικονομικό Forum 2017 της Αγίας Πετρούπολης,

Ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τομέα της ενέργειας

 • PDF

Ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη, που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, χαρακτήρισε τον αγωγό ΤΑΡ ο επικεφαλής του έργου για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας (Ricard Scoufias), μιλώντας από το βήμα του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» (BBSF), το οποίο διεξήχθη στις Σέρρες.

Όμιλος Protergia: Ισχυρή ανάπτυξη μεγεθών το 2016

 • PDF

Ο Όμιλος Protergia σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη μεγεθών το 2016, καθώς ενίσχυσε τα μερίδια αγοράς που κατέχει τόσο στην παραγωγή όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας.

Πρωτοβουλία στη διακρίβωση μετρητών φυσικού αερίου από το ΕΜΠ με την υποστήριξη της ΕΔΑ Αττικής

 • PDF

Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου (ΜΟ.ΔΙ.ΜΕ.Φ.Α.) από το Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του ΕΜΠ

Όφελος έως και 3.000€ για τα νοικοκυριά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης της ΕΔΑ Αττικής

 • PDF

Ξεκίνησε επίσημα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής με όφελος έως €3.000 για μία πολυκατοικία και €750 για ένα διαμέρισμα.

ΕΔΑ Αττικής: Δυναμικό ξεκίνημα με μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης με το φυσικό αέριο έως και 50%

 • PDF

Με εφαλτήριο ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική, κεκτημένο της μακράς πορείας δραστηριοποίησής της στο λεκανοπέδιο από το 2001, η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής λειτουργεί από την 02/01/2017 ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική σε συνέχεια του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας, όπως αυτές ασκούνταν μέχρι πρόσφατα από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Ξεκινάει πιλοτικά στη Χαλκίδα η σύνδεση του φυσικού αερίου σε δημόσια και δημοτικά κτίρια

 • PDF

Σε σχολεία και δημόσια κτίρια του Δήμου Χαλκιδέων αναμένεται να φτάσει το φυσικό αέριο το επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα δώσει πολλά οφέλη στους χρήστες και θα συμβάλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Edison: Η κατασκευή του αγωγού Poseidon θα διαρκέσει τρία χρόνια

 • PDF

Ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του Ελληνο-Ιταλικού Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού φυσικού αερίου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" (Poseidon) θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ η κατασκευή του τρία χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek που πραγματοποιείται στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison Έλιο Ραντζέρι.

Εντυπωσιακή αύξηση 212% στις πωλήσεις φυσικού αερίου για την αυτοκίνηση

 • PDF

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς, οι πωλήσεις φυσικού αερίου κίνησης (FISIKON) κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση, καθώς επί της ουσίας υπερδιπλασιάστηκαν οι ποσότητες. Συγκεκριμένα ενώ το 2015 είχαν διατεθεί 640.000 κιλά, την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις του FISIKON έφτασαν το 1.361.000 κιλά,δηλαδή αυξήθηκαν κατά 212%.

ΡΑΕ: Έγκριση συμβάσεων περί παροχής υπηρεσιών μεταξύ ΕΔΑ Αττικής και ΕΠΑ Αττικής

 • PDF

Την έγκριση των ακόλούθων σχεδίων Συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. και Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Αττικής Α.Ε. αποφάσισε η ΡΑΕ:

Φυσικό αέριο σε 18 ακόμα Ελληνικές πόλεις

 • PDF

Σε 18 πόλεις της περιφέρειας επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις. Aυτό προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της νεοσύστατης Eταιρίας Διανομής (EΔA) Λοιπής Eλλάδας, θυγατρικής της ΔEΠA.

Εξι διασυνδέσεις TAP με το εθνικό δίκτυο αερίου

 • PDF

Τρεις συν τρεις διασυνδέσεις του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) δρομολογούνται, ενώ με δέλεαρ την κοινοτική χρηματοδότηση επιδιώκεται η αναζήτηση κι άλλων επενδυτών για την κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Καλαμπάκα

 • PDF

Τη Δευτέρα 13/02/2017 και ώρα 12:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμπάκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Σινάνης Χρήστος ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στοΔημοτικό διαμέρισμαΚαλαμπάκας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως τις αρχές του 2018.

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας

 • PDF

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοινώνει την τροποποίηση του καταστατικού της σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της και τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών – οικιακών και επαγγελματικών - μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Υψηλών επιδόσεων το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

 • PDF

Με τον Ιανουάριο να σημειώνει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ανάγκες σε θέρμανση κατέγραψαν αύξηση κατά 23% από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας.

Φυσικό αέριο στα Ιωάννινα

 • PDF

Η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης στα Ιωάννινα.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar