joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Mon10142019

Αιολική Ενέργεια

Ικαρία: Εγκαινιάστηκε το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο ΝΑΕΡΑΣ

 • PDF

Ο Ναέρας στην Ικαρία είναι ένα από τα δύο υβριδικά ενεργειακά έργα στην Ευρώπη, που συνδυάζει την αιολική και την υδραυλική ενέργεια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Νέα μεγάλη επένδυση στις ΗΠΑ

 • PDF

Σε μία ακόμη μεγάλη επένδυση στην αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ προχωρά η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Στερεά Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αιολική ενέργεια

 • PDF

Αύξηση 1,5% παρουσίασε η αιολική ισχύς που βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα ηνία κρατάει η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

ΡΑΕ: Διαγωνισμοί για 2600 μεγαβάτ από αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς

 • PDF

Διαγωνισμούς για αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 2.600 μεγαβάτ κατά την τριετία 2018 – 2020 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με βάση το νέο Κοινοτικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές που προβλέπει την διενέργεια ανταγωνιστικών διαδικασιών για τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ολοκλήρωσε επένδυση 250 εκατ. δολαρίων στην αγορά ΑΠΕ των ΗΠΑ

 • PDF

Σε εμπορική λειτουργία το Αιολικό Πάρκο Fluvanna I στο Τέξας

Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο έχει ύψος 178 μέτρα και βρίσκεται στη Γερμανία

 • PDF

Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο βρίσκεται πλέον στη γερμανική πόλη Γκάιλντορφ.

 

Ικτίνος: Επέκταση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 • PDF

Mετά την πρόσφατη εξαγορά έναντι 1,6 εκατ. ευρώ των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ανταγωνίστριας εταιρείας «Μάρμαρα Γ. Λαζαρίδη» στη Δράμα, που είχε περιέλθει σε καθεστώς πτώχευσης, η εισηγμένη εταιρεία «Ικτίνος» συνεχίζει την πολιτική επέκτασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Shell: Πωλείται η συμμετοχή της σε ολλανδικά αιολικά πάρκα

 • PDF

Η Royal Dutch Shell και οι εταίροι της Eneco Holdings και Mitsubishi, σχεδιάζουν να πουλήσουν μερίδιο σε δύο πρότζεκτς αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να κοστίσει 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Μυτιληναίος: Deal 400 εκατ. δολαρίων με τη Λιβύη

 • PDF

Υπεγράφη χθές στη Λιβύη η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μετά τη κρίση και αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ από τον όμιλο Μυτιληναίου.

Σε νέο αιολικό πάρκο 12 MW επενδύει η Δέλτα Τεχνική

 • PDF

Η Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ανακοίνωσε μια νέα επένδυση σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που θα αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου.

Μεγάλες προσδοκίες από την εγκατάσταση αιολικής τεχνολογίας σε τάνκερ

 • PDF

Την πρώτη εγκατάσταση τεχνολογίας αιολικής ενέργειας σε δεξαμενόπλοιο µεταφοράς προϊόντων πετρελαίου πρόκειται να εγκαταστήσει η εταιρεία Norsepower, σε συνεργασία με την Maersk Tankers, το Energy Technologies Institute (ETI) και την Shell Shipping & Maritime.

Συγχώνευση των αιολικών πρότζεκτ ΤΕΡΝΑ - Κοπελούζου για την Κρήτη, με στόχο τη χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ

 • PDF

Σε ένα κοινό πρότζεκτ συγχωνεύονται τα δυο μεγάλα έργα για τα αιολικά των ομίλων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και της ΕΛΙΚΑ (Όμιλος Κοπελούζου), προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης από το πακέτο Γιουνκέρ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Χρηματοδότηση Επενδυτικού Προγράμματος στις ΗΠΑ

 • PDF

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με τον επενδυτικό οργανισμό CopenhagenInfrastructurePartners (CIP)για τη χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην αγορά  των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση της συνεργασίας αφορά το αιολικό πάρκο Fluvanna 1,ισχύος 155MWμε ανεμογεννήτριες Gamesa που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην περιοχή Scurry County στο Τέξας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η CIP θα προσφέρει κεφάλαια ύψους 61 εκατ. δολαρίων για την κάλυψη μέρους του κόστους ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης επένδυσης ξεπερνά τα 250 εκατ. δολάρια. Η GoldmanSachsσυμμετέχει επίσης παρέχοντας κεφάλαια έως 150 εκατ.κατά την έναρξη λειτουργίας, ενώ κατά την περίοδο κατασκευής οι χρηματοδοτικές ανάγκες καλύπτονται από ομάδα τραπεζών που αποτελείται από τις HSBC, NordLB, MorganStanleyκαι Rabobank.

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί στο Yorkshire

 • PDF

Το συγκεκριμένο έργο το οποίο αναμένεται να υλοποιήσει η εταιρεία DONG Energy πρόκειται να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία.

Πορτογαλία: Ξεπέρασε την εθνική ζήτηση η παραγωγή αιολικής ενέργειας

 • PDF

Τα 4,2 γιγαβάτ έφτασε η μέγιστη παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Πορτογαλία, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την εθνική κατανάλωση ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της Redes Energéticas Nacionais (REN).

Τα ολλανδικά τρένα θα τροφοδοτούνται 100% από αιολική ενέργεια μέχρι το 2018

 • PDF

Η ολλανδική κυβέρνηση δεσμεύθηκε άμεσα να προχωρήσει σε μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.

Όταν οι πολίτες της Ολλανδίας ζήτησαν με τρόπο επιτακτικό από την κυβέρνηση της χώρας τους να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και δεν εισακούστηκαν, δεν δίστασαν να την μηνύσουν.

Η μέρα που ο άνεμος ηλεκτροδότησε τα πάντα στη Δανία

 • PDF

Το βράδυ της Πέμπτης, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στα «δάση των ανεμογεννητριών» της Δανίας, υπερκάλυψαν τις ημερήσιες ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το βράδυ της Πέμπτης ισχυροί άνεμοι έπνεαν στη Δανία, με αποτέλεσμα οι φάρμες ανεμογεννητριών να υπερκαλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Προσωρινό «ναι» από την Ολομέλεια του ΣτΕ σε αιολικά πάρκα στην Κρήτη

 • PDF

Εκκρεμεί η έκδοση άλλης απόφασης που θα έχει καθοριστικό ρόλο για την τύχη υλοποίησης των επίμαχων έργων.

Το δρόμο στα σχεδιαζόμενα έργα κατασκευής αιολικών πάρκων σε ολόκληρη την Κρήτη, ανοίγει η
Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προσωρινή απόφασή της. Ωστόσο, εκκρεμεί η έκδοση άλλης απόφασης, που θα έχει καθοριστικό ρόλο για την τύχη υλοποίησης των επίμαχων έργων.

Siemens: Συνεργασία με αιγυπτιακό κράτος

 • PDF

Η Siemens και η κυβέρνηση της Αιγύπτου προχώρησαν στη σύναψη σημαντικών συμφωνιών για την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ισχύος 4,4 GW, καθώς και για την εγκατάσταση συστημάτων αιολικής ενέργειας ισχύος 2 GW.

Siemens: Ανεμογεννήτριες στη Νότιο Αφρική

 • PDF

H Siemens εξασφάλισε την παραγγελία 157 ανεμογεννητριών που θα διατεθούν σε τρία έργα στην επαρχία Northern Cape της Νοτίου Αφρικής. Οι ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας G2 της Siemens (ισχύος 2,3 MW η καθεμία) θα εγκατασταθούν στα αιολικά πάρκα Khobab, Loeriesfontein 2 και Noupoort.

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda στη Βραζιλία

 • PDF

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda στη Βραζιλία– στόχος η κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στο Sao Paolo από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -

Στην προσπάθεια της να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, η Honda έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη λειτουργία εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από αιολική ενέργεια.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar